Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem értik meg egyes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem értik meg egyes férfiak, hogy irreleváns érv ez, hogy "kedves, rendes, normális vagyok"?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy itt sok pasi írja, hogy ő milyen kedves, rendes, udvarias, mégsem sikeres a nőknél. Szerintem ez rossz érv, mert ha CSAK A BELSŐT NÉZZÜK, akkor sem elegendő adat. Tekintsünk el attól, hogy az állítás igaz-e. (Itt jegyezném meg, hogy én már utasítottam vissza férfit azért, mert gyűlölködő volt, és szerinte mindenkit Dunába kellett volna lőni. Velem kedves volt, de szerintem az nem nagy cucc, hogy kizárólag velem embereli meg magát, az is számít, hogy másokkal kedves-e.)

Szóval: tegyük fel, hogy az állítás igaz, ezek a kérdező férfiak valóban kedvesek, udvariasak stb. (Tekintsünk el attól is, hogy szerintem ez amúgy alap, olyan, mintha én azért várnék hátba veregetést, mert reggel mosok fogat.) De ez mindösszesen 2-3 tulajdonság. Egy ember személyiségét rengeteg dolog meghatározza. Én nem állítom, hogy a külső ne számítana, de a kedvességen, udvariasságon kívül azért számtalan dolog létezik, ha ez igaznak bizonyul is. Pl. simán lehet, hogy ők valóban kedves, udvarias, lovagias férfiak, csak közben szemetelnek az utcán, vagy mindig késnek, esetleg álomvilágban élnek (ismertem ilyen srácot, aki színésznek készült, és semmi de semmi más nem érdekelte, és azt se vette észre, hogy már 10 perce máshol kéne lennie, mert a színházról beszélt), lehet rendetlen, élhet koszban (és nem a lakás minőségre gondolok), lehet, hogy affektál, vagy nem akar gyereket, vagy dohányzik, vagy mondjuk mindig kioktat, vagy pl. azt hiszi magáról, hogy tud énekelni, és leégeti magát az X Faktor válogatón (ilyen pasit is ismerek: tisztában van vele, hogy nem tud énekelni, de szerinte vicces, hogy szerepelt a tévében - egyszer nőnek öltözve is bement). Az, hogy valaki kedves, rendes stb. az csak 2-3 tulajdonság, és ha tényleg így is van, attól még számtalan tulajdonság lehet elriasztó. És ha megfigyelitek, nem is beszéltem még a külsőről, szexről stb.-ről.

2016. máj. 14. 20:20
 81/91 A kérdező kommentje:

Számomra az megdöbbentő, hogy te ezeket nem tartod alapvetőnek. Pl. említetted korábban a szemetelést. Most az egész írásod nagyon úgy hangzik, mintha te szeretnéd fenntartani a lehetséges, hogy szemetelhess. Ez akkor is közönséges, ha nem udvarolsz nekem. Azért olvasd el, miket idézel tőlem:

- szemetel

- embereket akar megöletni

- női ruhában énekel az X Factorban

Te komolyan úgy gondolod, hogy ezek olyan tulajdonságok, amelyek érdekében szót kell emelned, és amelyek azt bizonyítják, hogy én válogatós vagyok?

2016. aug. 8. 11:24
 82/91 anonim ***** válasza:
És a nők mikor értik már meg, hogy a felelősségvállalás alóli kibúvásnál irreleváns érv a "de én nő vagyok" és a "te vagy a férfi ez a te dolgod"?
2016. aug. 8. 11:27
 83/91 A kérdező kommentje:
Azt meg nem tekintem halálos bűnnek, hogy nem akar gyereke,t ahogy fogalmaztál, de nem értem meg, mit kéne ezen elfogadni, ez a legnagyobb hülyeség, minden házasság ettől megy tönkre, hogy egy-két évig az emberek azt játsszák, hogy minden oké, aztán tovább már nem tudják titkolni, hogy nem erre válnak. Nem hiszed el te se, hogy ha valaki gyereket akar, annak azzal kell összejönnie, aki nem akar. Vagy ha X nem akar külföldön élni, akkor azzal kell járnia, aki igen, csak mert elfogadó. Hihetetlenül éretlen a hozzáállásod.
2016. aug. 8. 11:32
 84/91 A kérdező kommentje:

"Olyan soha nem lesz, hogy valakiben csak jó tulajdonságok legyenek, rosszak meg nem, "

De én soha nem is írtam, hogy van olyan ember. Azt mondtam, hogy vannak olyan tulajdonságok, amik felülírnak másokat. Valaki szemében az egyik, másik szemében a másik. És a kedves meg normális még mindig alaptulajdonság, ráadásul a normális definíciójából értendően a leggyakoribb tulajdonság, tehát ez, mint mondtam, olyan, mintha azt mondanám, hogy pozitív tulajdonságom, hogy reggel mosakodtam.

2016. aug. 8. 11:34
 85/91 A kérdező kommentje:
82-es, neked igazad van, de egy teljesen releváns témát idehozni most nem tudom, szükséges volt-e. Egy adott témáról vitázunk, szerintem erre nem az a válasz, hogy felhozol valamit a nőkről dafke. De egyébként ez jogos.
2016. aug. 8. 11:36
 86/91 A kérdező kommentje:

"hogy nem erre válnak. "

hogy nem erre vágynak*

2016. aug. 8. 11:36
 87/91 A kérdező kommentje:
irreleváns, ezt akartam írni. Bocsánat, sok hibát vétettem a mostani válaszaimban.
2016. aug. 8. 11:37
 88/91 anonim ***** válasza:

Bocs, csak annyit láttam már ezt a kérdést újra meg újra legfelül, hogy most jött el ennek az ideje. Bár azt hittem csak unalmas férfipfujjolás van itt de nem, annyira nem vészes.

2016. aug. 8. 11:39
 89/91 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondtam, hogy szemetelni KELL, vagy hogy ez jó, de ha nem tudsz kompromisszumokat kötni másokkal és a hibáikkal, akkor örökre egyedül fogsz maradni. Mondjuk ez nem az én bajom, meg nem is más férfiaké, akik inkább olyan nőket keresnek, akik nem ennyire merevek, és képesek elfogadni másokban a hibáikat is. Egy értelmes felnőtt ember képes arra, hogy ne csak egy bevásárlólista alapján szórjon ki mindenkit, akiben akár egy pici hiba is van. Neked minden baj, én ilyen embert még nem láttam, a szemetelést vagy a késést egyenrangú bűnnek tekinted azzal, ha valaki másokat a Dunába akar lőni. Ha a kérdésed kiírása alatt eltelt időben sem tudott téged senki meggyőzni arról, hogy ne legyél ennyire merev, és próbálj egy kicsit toleránsabb lenni, akkor nem hinném, hogy másokkal van a baj. Az érett gondolkodásról csak annyit, hogy nem tudom, ki az érettebb, az, aki mereven és rugalmatlanul kiszór mindenkit, akiben bármilyen pici hibát is meglát, vagy az, aki legalább a kisebb hibákon képes felülemelkedni, és ezek ellenére is megpróbálni elfogadni a másikat. Látszik, hogy sosem voltál még szerelmes, és senki nem mozgatott még meg benned semmit, mert akkor tudnád, hogy az élet nem így működik, és sokszor teljesen váratlanul szeretsz meg olyan valakit, aki cseppet sem tökéletes.
2016. aug. 8. 11:49
 90/91 anonim ***** válasza:
Amúgy a butasággal határos naivitás azt állítani, hogy a kedvesség és anormálisság alaptulajdonság. Hiszen kismillió olyan ember van, akiben ez nincs meg, mert egyszerűen más jellemek, vagy mert rengeteg keserűség érte őket az életben. Mindenki más és más, van, akiben ez van meg, van, akiben az. Mivel rengeteg ember ül börtönben, vagy követett el rosszat, akkor azt is mondhatjuk, hogy az embernek alaptulajdonsága a bűnözés, de ez mégse lenne igaz, mert sok olyan ember akad, aki nem ilyen. A "normális" meg olyan nem létezik, hiszen ez is relatív, egy elmebetegnek pl. a látomásai alkotják a "normális" világot, vagy pl. az európai embernek a technikai fejlettség a "normális", míg a busmannak az, hogy a szavannán vadászik egy szál ágyékkötőben.
2016. aug. 8. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!