Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A társadalmi elvárások szerint egy incelnek nem illik nyaralnia sem? Az volna a helyes ha ezt is megtagadná magától?
Erős visszatetszést keltett a hír miszerint én nyaralni megyek, egyedül.
Ennek visszakérdeztem mert nem tudtam mire vélni, mire azt kaptam vissza hogy nem szokás egyedül nyaralni.
Most akinek nem jut pár, az dögöljön meg de nyaralni ne menjen mert mit képzel magáról?
Vagy hogy kéne ezt felfogni?
65, nem csak gyógyszerek tesztelésekor van kontrollkísérlet, hanem gyakorlatilag MINDEN létező kísérletnél, beleértve a fizikai, biológiai teszteket, és bizony ami jelen esetben fontos, a pszichológiai és társadalmi kísérleteket is.
Kontrollcsoport nélkül egyszerűen nem tudod megmondani, hogy tényleg az az egy faktor okozta-e a változást, amit megfigyelni óhajtasz, vagy valami egész más.
De ha ennyire sem vag yképben arról, hogy hogyan is kell csinálni egy kísérletet, akkor ha lehet ne nagyon verd magad a megfigyeléseidre, mert vszeg szart sem érnek.
70, nyilatkozz a magad nevében, ha a te életed elpazarolt, az a te problémád. Meg... lényegében a te hibád is, hiszen te pazaroltad el.
De az aztán tényleg pazarlás, ha befizetsz egy valag pénzt, elutazol viszonylag messzire, hogy aztán a telefonodat nyomkodd, és azt próbáld bizonygatni elsősorban magadnak, hogy egyáltalán van jogod elmenni oda, ahol épp vagy.
74
Arra ugye nem válaszoltál, hogy hogy képzeled el a kontrollcsoportot egy ilyen kísérlet esetén.
Igazából az élet önmagában egy nagy időpazarlás, hisz úgyis a gödörbe jut mindenki és senki nem fog emlékezni rá.
Teljesen felesleges komolyan venni azt.
75, mi sem egyszerűbb
Kell:
-Te, aki bizonyos (lefixált) mondatokat mond változtatgatott hangon
-Egy csoport, akhez beszélsz, teszt előtt és után pszichológiai kérdőív
-Egy az előzőekkel 100%-ban megegyező kvalitású csoport, akikhez normál hangon mondod ugyanazokat a monatokat. Persze pszichológiai kérdőív előtte és utána.
Természetesen minden egyes hanghordozáshoz új csoport kell.
Így a csoport minősége állandó, a mondatok állandóak, az egyetlen változó a hanghordozásod lesz. Így az egyetlen változó a te hanghordozásod lesz, és így már mérhető lesz az, hogy mekkora és milyen hatással van a hanghordozásod másokra.
Természetesen a csoport létrehozásakor fontos, hogy ugyanolyanok legyenek, azaz ugyanannyi téged illető előismeretük és hozzád való viszonyulások legyen, hiszen ha ez nincs meg, akkor ez is változó lesz, akkor meg nem tudjuk tisztán a hanghordozásod hatását vizsgálni.
77
Szerinted mekkora a költségvetése egy ilyen tesztelésnek?
78, nyilván kell egy helyszín, egy jól összerakott kérdőív meg előszűrés, szóval nyilván kell hozzá 1-2 pszichológus. Bár mivel általában az ilyen teszteket ők találják ki, íg yők nem fizetésért dolgoznak.
Az emberek meg önkéntesek a legtöbb ilyen tesztnél. Esetleg diákmunkások, vagy ha simán fizetős is, akkor is elég potom összegről van szó. 20-30 főből már simán lehet elég csoportot létrehozni... bár ha egy pszichológus jobban belenéz, lehet tök fölösleges csoportokban gondolkodni, lehet egyénekben is, akkor meg egyből sokkal több anyagot kapunk, d epersze többször is kell újracsinálnia tesztet, hisz akkor egyenként adod elő magad, nem csoport előtt.
Összességében szerintem egy 100-150ezerből már ki lehet hozni. Már ha fizetünk a résztvevőknek, ami persze simán megoldható, hogy nem. ha meg nem, akkor kb tizedennyi.
Dehát bszki, tudományos kísérletről van szó, ennek bizony van költsége. Csak hát az eredménye is bőven értékelhetőbb, minthogy "én ezt gondolom, tehát ez tény".
78
Az számodra új dolog, hogy a kutatások pénzbe kerülnek?
Meg új dolog, hogy a tudományok így működnek? Igen, a társadalomtudományok is. Mérhetővé próbálják tenni, amit csak lehet, és statisztikákra alapozni. Szerinted mégis honnan szedik a tudásanyagot pl. a pszichológiában?
80
Igen de ezt nekem kell kifizetnem egy olyan dologért amit tudok mert a saját bőrömön tapasztalok.
Nem a pszichológusoknak kellene hallgatnia több ezer emberre aki ugyanazt tapasztalja és lobbiznia, hogy ilyen kutatások is szülessenek?
Inkább azt mondják nekik, hogy hülyék vagytok mert igazából a társadalom fair és úgy bánik veled ahogy megérdemled, esetleg elküldik pszichiáterhez, hogy begyógyszerezzék?
81, senki nem mondta,hogy pnzelj egy ilyen kutatást. Én mindössze azt mondtam, hogy amit te csinálsz, az nem minősül megbízható kutatásnak.
És amúgy... te lobbizol pszichológusoknál? Csak mert a kutatások úgy működnek, hogy egy pszichológus találkozik egy jelenséggel és elkezdi kutatni. Senki nem mondja, hogy ne pattogj, inkább begyógyszerezünk. It tinkább arról van szó, hogy te GYK-nnyafogsz és aztán ennyi, valójában nem történik semmiféle figyelemfelhívás, lobbizás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!