Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon megromlott a párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tímea7612 kérdése:

Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
15 éve élek a párommal. Az elmúlt 12 évben albérletben éltünk. Szeptember 1-ig el kell költöznünk. Ő kitalálta, hogy a zártkerti ingatlanában fogunk lakni. Meg sem kérdezett erről. Ez egy kistelepülésen van, külterületen. Poros, kátyús földút vezet a házhoz. A buszmegálló 2,3 km-re van! Én hivatalban dolgozom, szép ruháim, cipőim vannak. Nem akarok oda kiköltözni! Inkább fizetnék többet albérletre. Ő meg nem akar. Ez teljesen eltávolított minket egymástól. Egyedül nem tudok megélni, s még a gyerekünket is eltartani. Nem tudom, mit tegyek. Tud valaki valami jó tanácsot adni?
2018. júl. 3. 09:08
 81/104 A kérdező kommentje:
Jackleon! Az én gyerekem nem zabigyerek, kikérem magamnak! Nincs jogod ilyen szinten sértegetni! Az apja felvállalta, az ő nevét viseli, büszke rá! Attól még, hogy "csak" élettársak vagyunk, nem zabigyerek!
2018. júl. 3. 14:35
 82/104 anonim ***** válasza:
100%

Kolléganőm 190.000ből (gytartással neked is ennyi lenne) neveli egyedül 14 éves fiát albérletben debrecenben (itt is magasak az árak). Egyszerűen mert muszáj neki. Néha nehezen, de kijönnek belőle, néha még eltenni is tud pénzt. Mondjuk ő hajtja a pénzt, ha akad valami plussz lehetőség, mindig elvállalja (nem a mhelyen, csak meséli, hogy ezt csinál, azt csinál délután, pénzért).

Én úgy godnolom, hogy el kell hagynod a párod, ilyen elnyomásban nem lehet élni, látszik is a hatása rajtad, hogy "megszoktad", nem boldogulhatsz nélküle (pedig de, csak már te sem hiszel benne). Próbálj meg jobban fizető munkát találni, vagy másodállást. Megértem, hogy nem akarsz oda kiköltözni. A párod meg komoylan elhiszi, hogy úgyis mész. Tessék megmutatni neki, hogy megállaz nélküle is a lábadon. Keress városszéli albérletet, ahonann van közlekedés. Ne add fel, és ne hagyd magad vezetni.

2018. júl. 3. 15:16
 83/104 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ő van rádutalva, nem te rá! Hiszen többet keresel, vezeted a háztartást, higyj magadban, hogy meg tudod csinálni!

Valami extra bevétel kell, a plazmaadásra miért nem reagáltál? Akár havi 30 ezer is meg lehet vele "keresni".

2018. júl. 3. 15:18
 84/104 A kérdező kommentje:

Vért szoktam adni évente kétszer, a plazmaadásban nem gondolkodtam még. Ámde mostanában sokat voltam beteg - nyilván lelki okok miatt - s nem adtam vért sem.

Biztosan igazatok van abban, hogy úgy érzem, egyedül nem boldogulnék. Egyelőre tényleg nem. Nagyon félek ettől az egésztől. Mind attól, hogy kiköltözzem vele oda, mind attól, hogy elhagyjam, s egyedül próbáljak boldogulni. Társ nélkül maradni. Jaj Istenem, miért ilyen nehéz az élet? Ez utóbbi csak költői kérdés volt részemről, nyilván nem várok rá választ.

2018. júl. 3. 15:23
 85/104 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem a kedves családfő visz ki benneteket a buszig? Átmeneti megoldásként.

Ha délutános, akkor sima ügy. Ha délelőttre megy, akkor nektek kell korábban indulni, gondolom.

Amíg ez zajlik, talán összeszeded magad annyira, hogy elhagyd ezt a hatalommániás barmot. Mert ugye érzed, hogy ez lenne az igazi megoldás? Az anyagiak meg... hát. A gyermeked már nagy. Elvan otthon egyedül, ha muszáj. Vállalj másodállásban takarítást.

Azonkívül az jutott eszembe... egy légtérbe egy 12 évessel? Nemi életetek egyáltalán nincs? Már bocsánat, ha bizalmaskodom, de ez így felvázolva agyrém.

2018. júl. 3. 15:24
 86/104 anonim ***** válasza:
100%

Jackleonnak a "zabigyerekes" megjegyzése csunya volt, de ezt leszámítva igaza van. Fura, hogy helentéktelen dolgon kiakadsz, az elgondolkodtató "rész" meg elkerüli a figyelmed.

Többet keresel nála. Neki már így is megy egy gyt, (ha elhagyod, már kettő felé kell fizetnie) autot kell fenntartania, ráadásul ha onnan autózik kell tankolnia majd bőven. Lehet, hogy albérlett nem kell fizetnie, de mindent figyelembe véve meg kevesebb lovéja fog maradni, mint neked. Nem beszélve arról, hogy mindezek mellett meg el is kell latnia magát. Maganak kell gondoskodia a kajáról, mosásról egyebekről, amikhez gondolom melletted nem szokott hozzá. Következésképp ő rosszabbul járna a szakitásotokkal, mint te. Szóval neki nagyobb szüksége van rád, mint neked őrá. Az adu tényleg nálad van, már csak rá kell vezessed.

Bejelented neki, hogy te nem fogsz odaköltözni, már kerestél magatoknak (a gyerekkel) albit, ő meg menjen Pátkára ha annyira akar. Ne izgulj, másnapra átgondolja, és sokkal komoromisszumkézségesebb lesz. ☺

2018. júl. 3. 15:26
 87/104 anonim ***** válasza:
100%
A zabigyereket ùgy értettem,hogy az ö szemszögéböl már van két gyereke,de ha ott hagyod,akkor ö már egyikkel sem tud egy fedél alatt élni,ìgy nem egyszer,hanem kétszer bukott meg a feladattal,miszerint egy együtt élö,jól müködö családja legyen. Nyilván ennek nem örülne. Remélem így érthetö,nem sértésnek szántam.
2018. júl. 3. 15:31
 88/104 A kérdező kommentje:

Nekem nem jelentéktelen, ha a gyerekemet lezabigyerekezi valaki! A gyerekemért akár ölnék is!

Nem kerülte el a figyelmemet semmi, az elgondolkodtató rész sem. Itt esz a fene a monitor előtt, "rágom a kefét", a fejemben úgy váltják egymást a gondolatok, akár a gyorsvonat, érveket sorolok pró és kontra. S még mindig nem tudom, hogyan tovább. Vagyis csak sejtem. Innentől bármit teszek, bárhogyan döntök, gyökeresen, végérvényesen megváltozik az életem. Vagy jó vagy rossz irányba. Nem tudom, mi lenne a jó döntés.

Amiről meg írtok, az játszmázás. Zsaroljam őt? A korábbi, "ultimátumot adok neki, hátha változtat" című próbálkozásaim sem jöttek be. Semmilyen hatással nem voltak rá. Azt mondta két napja is, hogy én utálom őt, el akarom hagyni, ebben mesterkedek. Akkor menjek. Segít csomagolni, hív egy taxit. Ezek után nem hinném, hogy megijedne, ha tényleg megtenném.

2018. júl. 3. 15:34
 89/104 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Hasonlóan jártam, csak gyerek nem volt. Férjem kitalálta szinte ugyanezt mint nálatok.Semmi érv nem hatott rá, egyszerűen a fejébe vette. Kiköltöztünk.

Én busszal jártam, ő kocsival, ez kb 2 évig ment. Aztán bedöglött a kocsi, pénz már nem volt rá, mert kellett a tető javítására, fűnyíróra, szigetelésre stb.

Olyan költségek vannak egy házon ami egy panelban nincsenek.Erre ő nem számolt.

Közben én egyre többször lettem beteg, minden féle baj kijött rajtam, holott előtte 10 évig orvos nem látott. Egyszerűen belebetegedtem, nem bírtam a környezetet, a "kedves befogadó" szomszédokat, a pénztelenséget, hogy folyik ki a pénz a házra.Sokkal rosszabbul éltünk, mint panelban. Rengeteg dolog volt még nem részletezem.

3 év után azt mondtam befejeztem itt, vissza megyek városba vagy jön vagy nem és gondolja át, hogy neki ez jó e? Mert láttam hogy ő is szenved, de nehéz bevallani hogy ezt benézte.

Végülis vissza jöttünk, eladtuk házat.

Tanácsot nem tudok adni, csak a történetemet elmesélni, hogy jól gondold meg mit csinálsz. Te férjed nem biztos, hogy belátja majd hogy hülyeséget csinált.

2018. júl. 3. 15:36
 90/104 anonim ***** válasza:
100%
De igen, jelentéktelen. Most a helyeztedre kell kincentrálni, annak megoldására, és nem 1-1 szón kell kattogni. Ráadásul látszik, hogy nem sértésnek szánta, csak nem jol fejezte ki magát.
2018. júl. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!