Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?
"Még alkalmassági vizsgálatra is elküldted Budapestre, ahol ugyanezt állapították meg."
Ezt valahogy elfelejtetted megemlíteni. Félinfók alapján ne csodálkozz, ha félig lesznek informáltak a válaszolók.
"Az a fő gond, hogy helyettem, helyettünk döntött így a párom."
Igen, írtam is, hogy tahó.
"És nyáron alapból por van, egy kivasalt szoknyát nem vághatok bele egy szatyorba, hogy majd azt veszem fel. Mosdó van, de szerinted az normális, hogy én naponta a munkahelyi mosdóban mosakodjak reggelente, hogy ne legyek piszkos-poros-sáros?"
De miért kellene mosakodnod? Bukfencezve szoktál közlekedni, vagy mi? :D
A kivasalt szoknyának pont nem lesz baja, a hosszúnadrág szára tud sáros-vizes lenni, abból raksz el másikat, meg cipőből. Amúgy is vannak ruhák tök jó nem gyűrődő anyagokból, amiket el lehet pakolni.
Rutinos sárban dolgozni járó ember vagyok, ráadásul homokbányától nem messze élünk ( = száraz időben irgalmatlan por) hidd el, tudom miről beszélek. Mosakodnom sose kellett még :D Cipőcsere meg hosszúnadrág-csere kell akkor, mikor tényleg ömlik az eső, de azért az nem minden nap van.
"A párom bérlakásba sem hajlandó menni. Ráadásul csak annak adnak, aki végképp nem tudja hol megoldani a lakhatását és nincs vagyona. A pátkai zártkert vagyonnak számít."
És muszáj neked a pároddal együtt maradni? Tudom, szereted...
Nem vagytok házasok, csak élettársak, szóval még válási procedúra sincs, és ha te a gyerekkel külön mész, kaphatsz támogatást. Vagy neked is van valami vagyonod? Az az ingatlan csak a párodé, nem a te vagyonod, az övé.
Kérdező, nagyon sajnállak, de szerintem ne add fel. Most költözz külön a fiaddal. Nem lehet valaki ennyire tahó, mint a párod, hogy csak magára gondol.
Kezd el nézegetni az albérleteket, és amint van megfelelő, költözz. Neked elsősorban nem is a ruháddal van a baj, meg a sétával, hanem, hogy a fiadnak nem ezt szánod. A reggeli séta miatt neki is sokkal hamarabb el kell indulnia, ha esik, ha fúj.
Szerintem most lépj, igaz, hogy az elején borzasztóan nehéz lesz, de megoldódik minden.
Azt tenném, hogy kezdenék keresgélni, ha nem találok két hónap alatt megfelelőt, vagy nincs még elég pénzem, akkor költözök a parommal, gyűjtögetek, kibírom azt a kis időt, és ha megfelelő a helyzet, lépnék. Muszáj lépned, idővel könnyebb lesz, hidd el.
Komolyan kérdezem tőletek, hogy muszáj így nekem esnetek? Ez nem mindenkire vonatkozik, természetesen. Én azért tettem fel ezt a kérdést - életemben először kérdezek nyilvános fórumon, ma regisztráltam -, mert nem látok tisztán, nem látok rá a saját életemre, s gondoltam, idegenek objektíven látják ezt a dolgot, s hasznos tanácsokat, ötleteket tudnak adni, mert én már hónapok óta nem vagyok önmagam. Az meg, hogy minden információt nem írok le egyből, azért van, mert közben más dolgom is van, meg nem tudom már, mit írtam le korábban, nincs időm mindig visszagörgetni a saját válaszaimhoz. Ámde hogy többen nekem támadtok, meg gunyoroskodtok, meg azt állítjátok, hogy nem bírom megoldani az életemet. Én minden lehetőséget körbejártam, a bérlakás témát, próbáltam azért albérleteket nézni, de a párom egyiket sem akarja. Nem, nem kötelező vele élnem, ámde az, hogy eltartsam a gyerekemet és magamat - már írtam, hogy mindössze 170.000 Ft-om lenne erre, ami a fehérvári albérletárakat ismerve esélytelen - egyelőre kizárt. Kényszerhelyzetben vagyok.
Még annyi: nem, nem bukfencezve közlekedem, ahogy valaki volt "kedves" megjegyezni, de úgy látszik, az illető nem sokat ment még életében földúton, mert ott alapból rászáll a por az ember lábára, cipőjére.
Még annyit: nekem nincs semmi vagyonom. A ruháim, cipőim, könyveim, meg néhány használati tárgy, amit magaménak tudhatok.
Valóban nem ezt szánom a gyerekemnek. Ahhoz, hogy beérjek 7.30-ra, ő meg 8-ig, a 6.40-es busszal kell eljönnünk a faluból, mert csak az van. Ehhez legkésőbb 5.30-kor fel kell kelnünk, mert 6.10-kor vagy még előbb, már indulnunk kell, hogy gyalog odaérjünk a buszhoz. A gyerekem most végezte el a 6. osztályt, eddig kitűnő tanuló volt. Saját szobája volt, szekrényei, játékai, stb. Most ez mind megy a "sufniba". A fenti tér egy légterű, tele lesz polcokkal, hogy legyen hová tennünk a ruháinkat. Ezen kívül még a 3 ágy fér el benne. A lenti térben kell az életünket megoldani, neki ott tanulni, tévézni, nem lesz külön tévézés, ha mást akar nézni, nekem ott kell vasalnom, stb. Egymás nyakán leszünk gyakorlatilag. Eddig mindenki elvonulhatott. Most ez sem lesz már. A faluban 17-ig van bolt. 16-ig orvos. Ezen kívül még egy óvoda, könyvtár. Ennyi. Ja, nem csak poros, kátyús földút van, de még közvilágítás sincsen. Csak bent a faluban.
"úgy látszik, az illető nem sokat ment még életében földúton"
Igen, biztosan így van, miután már kb háromszor leírtam, hogy földút az utcánk, és napi szinten járok azon, esőben-porban :DDDDDDDDD
De most őszintén, milyen választ vársz? Ahova költöznétek, az nem jó. A bérlakás nem jó. A pároddal maradni nem jó. Otthagyni a párodat nem jó. AKkor mit vársz? Tegyünk csodát?
Kedves Kérdező!
Már mindent elmondtak az előttem válaszolók.
Én annyit tennék még hozzá, hogy bár nem vagyok jós, de a párod néhány hét ott élés után sírva fog menekülni vissza a városba, a panelba.
Mert ahogy írtad - ha jól értem - 50 évig városi ember volt, fogalma sincs, milyen az élet "tanyán".
Viszonyt erősen elgondolkoznék a helyedben a szakításon. Ez így nagyon nem egyenrangú kapcsolat.
És ha igazán akarod, fogsz találni albérletet olcsóbban is, és gondolkozz el másodállás vállalásán, vagy valahogyan a bevétel növelésén. Már nagyobbacska a gyerek is. Plazmaadáson gondolkoztál? Az is hozhat extra bevételt. (ha ezzel kapcsolatban van kérdésed, kérdezz, én már több, mint 50-szer adtam).
Ne feledd! EGY ÉLETED VAN!
Tőled semmit sem várok. Nem erősséged a szövegértés, ahogy látom.
Nem írtad, hogy naponta, esőben, hóban, sárban gyalogolsz-e 2,3 km-t, vagy csak pár métert, mert nagyon nem mindegy!
Nem írtam, hogy nem jó a bérlakás. Azt írtam, hogy mivel a páromnak vagyona van, így eleve kizárt, hogy kaphassunk. Legfeljebb egyedülállóként próbálhatnám meg, de ahhoz rövid az idő, mivel 10 éven át próbálkoztunk, de az volt a válasz, hogy nem vagyunk elég rászorultak, s van hol laknunk (albérlet).
Azt írtam, hogy anyagilag nem tudom egyelőre megoldani, hogy otthagyjam a páromat. Mintha ez ilyen egyszerű lenne. A nincsből nem lehet megélni. No de én nem ragozom tovább. Ha el sem olvasod, amit írok, nincs is miről társalogni.
45-re: Kérdező, én is sajnálom, hogy így alakult az életed. Kaptál azért jó ötleteket is, de tény, hogy a párod ha semmi kompromisszumra nem hajlandó, akkor nem sok választásod maradt.
Azokkal ne foglalkozzál, akik meg akarják magyarázni, hogy váltócipő, váltóruha, és utána mosakodjál meg a női wc mosdójában. Sokan írtak ilyet, de nem tudom, mit csinálnának, ha a 3,14csájuk alatt nem lenne ott az autó, amivel háztól házig mennek.
Nekem is itt a kocsi, tetejébe nem vezetek, férjem visz mindenhova. Viszont nem is osztom az észt a kérdezőnek.
"Én annyit tennék még hozzá, hogy bár nem vagyok jós, de a párod néhány hét ott élés után sírva fog menekülni vissza a városba, a panelba.
Mert ahogy írtad - ha jól értem - 50 évig városi ember volt, fogalma sincs, milyen az élet "tanyán"."
Ez nekem is eszembe jutott:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!