Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?
Ember....te tudod mivel jár egy lakás bérlése? 2-3 havi kaució (= 2-3 havi bérleti díj) plusz gyerek is van. Felhívnám a figyelmet rá, h nyár van. Mi jön nyár után? Ősz, ami = iskolakezdés. Ami megint egyenlő kiadással, h a gyerek tudjon iskolába járni.
Emellett és egyéb költségeket nézve a nettó 170 000 NEM elég egy önálló élethez!
Rem ezt tisztáztuk.(kb 500-550€ árfolyam függvényében. Az nagyon kevés. Plusz nincs vagyon sem!)
Nézegess esetleg mobilházakat, ha veszel egy telket normális helyen meg egy ilyet, akkor egy ház árának a töredékéből ki tudsz jönni, és két embernek teljesen jók, legalább átmeneti megoldásnak megteszi.
Ha szakítotok és külön költöztök, kapsz gyt-t, nem fogja megváltani a világot, de segíthet.
Sokan 170k-nál kevesebből is boldogulnak egyedül gyerek(ek)kel, drágább helyeken is mint Fehérvár.
Nem olvastam végig mindent, nem tudom írtad-e pontosan hogy mit dolgozol. Van előrelépési lehetőséged? Másodállás? Túlóra? Van valami szakképzettséged, amivel esetleg tudsz maszekolni?
A párodnak meg mondjuk adj ultimátumot, költözhet az említett helyre, de akkor nélküled és a gyerek nélkül. Vagy néztek együtt mást. Mondjuk ezek után én máshol se szívesen laknék vele.
Kérdező, és ha kivennétek egy albit egy olyan agglomerációs faluban/kisvárosban, ahonnan könnyebb bejutni és olcsóbb is?
1-es vagyok
29n
"Rem ezt tisztáztuk."
Persze, nekem teljesen jó. Rengeteg másik ember érdekes kevesebből is megoldja, mert muszáj. De kifogást gyártani nyilván könnyebb.
A mobilház jó ötlet, már ezt is nézegettem, nem drágák, csak telek kell. Itt viszont megint a telek az, aminek húzós ára van. Ezt is vidéken lenne érdemes nézegetnem, mert Fehérváron 10 fölött vannak.
Hidd el, hogy 170.000-ből tényleg nem tudunk megélni. Május eleje óta nézem az albérleteket, a facebookon 3 csoportban is fent vagyok, ami ilyen jellegű, mellette az ingatlan.com, Duna house, jófogás, stb. oldalakon is, de a legolcsóbb is 70.000 Ft. Az alatt nincsen. Mint írtam 70000 + rezsi nagyon sok. És még ott a valaki által említett 2-3 havi kauicó és a közös költség, amit mind nekem kellene kifizetni. A gyerekem iskolás, az étkezése, osztálypénze mellett a taneszközökre, ruházkodásra is sok pénz kell. Én elvagyok a ruháimmal, turkálóból öltözködöm, bár ritkán szoktam venni mostanában bármit is. Nem ez a lényeg. Első az albérleti díj + rezsi, utána a gyerekem. Ennyiből viszont nem telik. Sajnos csak középfokú végzettségem van, ügykezelő vagyok. Előrelépési lehetőségem nincsen. Próbáltam már számtalanszor, hogy segítsék a felsőfokú tanulmányaimat, de mindig az anyagiakra hivatkoznak. Önerőből meg az sem megy. :(
3 testvérem van. Az öcsém Írországban él, a húgom Budapesten, albérletben a családjával, a nővérem vidéken, hitellel terhelt házban, még rosszabb kapcsolatban, mint én. Most éppen munkanélküli. Egyikőjüktől sem várhatok segítséget. Anyám is vidéken lakik, ahol én is laktam, mehetnék hozzá, de a gyerekem nem akar, mert a párom telebeszélte a fejét, hogy anyám háza egy putri. Tény, hogy sajnos igénytelen, nem szeret takarítani, nagyon leromlott a ház állaga. :( Mellette neki is komoly tartozásai vannak, mert amikor vállalkozó volt, nem fizette maga után a járulékokat. A nyugdíja töredékéből él.
Másodállásban még nem gondolkodtam, mert amikor a munkából hazaérek, vár a házimunka. Egyelőre nem látom, mikor tudnék időt szakítani, meg milyen másodállásra.
1-es vagyok a 29n
És pl nézegettek olyan kivehető lakást, lakrészt ketten a fiaddal olyan faluban/kisvárosban, ahonnan sokkal könnyebben be tudtok jutni. Nem vagyok fehérvári, úgyhogy csak példákkal dobálózok, hogy pl Csóron xyz kiad egy házat, vagy hasonló. Hátha ott a bérlés rezsivel együtt megoldható egy 100-ból.
67: Ez nem kifogás, hanem tény. Az h más meg tudta oldani, nem jelenti azt, h kérdezőnek is van ugyanolyan lehetősége.
Leírta, h keresi a megoldást.
Kössél még bele valamibe, hogy teljes legyen mindenki napja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!