Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon megromlott a párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tímea7612 kérdése:

Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
15 éve élek a párommal. Az elmúlt 12 évben albérletben éltünk. Szeptember 1-ig el kell költöznünk. Ő kitalálta, hogy a zártkerti ingatlanában fogunk lakni. Meg sem kérdezett erről. Ez egy kistelepülésen van, külterületen. Poros, kátyús földút vezet a házhoz. A buszmegálló 2,3 km-re van! Én hivatalban dolgozom, szép ruháim, cipőim vannak. Nem akarok oda kiköltözni! Inkább fizetnék többet albérletre. Ő meg nem akar. Ez teljesen eltávolított minket egymástól. Egyedül nem tudok megélni, s még a gyerekünket is eltartani. Nem tudom, mit tegyek. Tud valaki valami jó tanácsot adni?
2018. júl. 3. 09:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/104 anonim ***** válasza:
93%

Én sem értem néhány válaszolót itt. Édesanyám a kerületi járásban dolgozik, nála is elvárás a szép ruházat, cipő, ügyfeleket fogad.

Itt nem ez a lényeg, hanem hogy (most ruházattól függetlenül) a semmi közepére költöznek ki, messze mindentől, gondolom elizolálva is a barátoktól, szórakozástól. Ez egy tizenévesnek szerintem hatványozottan rossz lesz, hiszen egy ingergazdagabb városhoz van szokva, ahol gondolom a barátai ott vannak. Ez további konfliktusokat fog vele is szülni, erre is gondolni kell.

Hát én a helyedben kérdező megmondanám az élettársmanak, hogy ez így nem és nem érdekel az "p dönt" hozzáállása, mert itt nem csak róla van szó. Ha pedig köti az ebet a karóhoz, én a helyedben kivennék egy albit a fiaddal közösen (kérdés, megengedhetitek-e magatoknak?).

Itt az s baj, hogy ő nem enged a 21-ből és nem fer, hogy teljesen ode kell dobjatok mindent, csak mert megunta az albifizetést (oké, ezt is megértem valahol, node egy ingatlan a semmi közepén... nincs értelme ennek így).

Lenne esze, eladná a házat és vennétek valamit a városban...

29n (1-es vagyok)

2018. júl. 3. 10:43
 32/104 anonim ***** válasza:
0%

Csinálj jogsit & vegyél egy olcsó pici autót.

Felnőtt ember ennyire nem tudja megoldani a problémáit?

(Btw a mi házunk is földút mellett van, és kb ennyit kell gyalogolnom a vasútig, én is csinos ruhában járok dolgozni, ha ömlik az eső akkor bedobok egy váltócipőt a táskámba, de ennyi, nem szoktam retkes lenni...)

2018. júl. 3. 10:52
 33/104 anonim ***** válasza:
60%
Én is javasoltam korábban a jogsit, de a kérdező írta, hogy alkalmatlan a vezetésre, vannak ilyenek, ez van, más megoldás kell.
2018. júl. 3. 10:54
 34/104 anonim ***** válasza:
32%

Most olvasom a válaszokat.

"jogosítványt pedig megpróbáltam huszonéve. Kidobtam 100 000 Ft-ot az ablakon. Rájöttem, hogy nem nekem való a vezetés. Nem tudok annyifelé figyelni, féltem a forgalomban. Azt vártam, mikor szállhatok ki az autóból. Az oktatóm is azt mondta, nem vagyok rá alkalmas, hogy vezessek"

LOL hát én is így kezdtem, mára egész jól kikupálódtam, mondjuk én nem feladtam és siránkoztam, hanem gyakoroltam, szenvedtem, gyakoroltam, tanultam, gyakoroltam és igyekeztem.... nem hiszem hogy a kistelepülésen a földúton nem tudnál elkóricálni :D

Persze ha egyből feladod és inkább csak panaszkodsz, az könnyebb, csak kérdés, hogy megéri-e.

Az meg, hogy alkalmas vagy-e a vezetésre, nem a mezei oktató döntése.

Vagy esetleg vegyél egy robogót vagy Tornádót (ahhoz jogsi se kell meg semmi)

"nem tudok egy rakat ruhát, váltás cipőt cipelni, a munkahelyemen nem tudok lefürdeni, hogy ne legyek koszos, piszkos, sáros, a ruhákat nem tudom hol tárolni"

Nem bírsz el egy kisebb reklámszatyrot, benne egy cipővel, nagyon max egy gatyával, és a munkahelyeden se tudsz sehova lerakni/felakasztani egy szatyrot? Ugyan már.

"félthetem a könyveimet is, mert egy fűtetlen helyiségben vannak"

Az megvan, hogy a könyveknek a hideg (és száraz és sötét) hely a legjobb?

"nem nagyon tudok hol lemosakodni, átöltözni"

Nincs mosdó? Ez elég hihetetlen nekem.

Oké, a párod egy kompromisszumra képtelen tahó, ahogy olvasom, de azért te se állsz a helyzet magaslatán problémamegoldást illetően....

2018. júl. 3. 11:02
 35/104 A kérdező kommentje:

35-ös válaszoló: Akkor mondd meg, hogyan éljek meg a gyerekemmel 170.000 Ft-ból? Mert ennyi a saját bevételem (fizetés + családi pótlék)? Székesfehérváron egy albérlet 90-100.000 Ft. Ha hozzáveszem még a rezsit is, pont a fizetésem. Utána pránával fogunk táplálkozni? Ha ennyire egyszerű lenne, már rég otthagytam volna a páromat.

37-es válaszoló: Lehet, hogy neked nem gond megoldani az életedet, nekem az. Ha szerinte hihetetlen, akkor hitetlenkedj tovább! Olvasd el talán a többi válaszomat is, s megvilágosodsz belőle. Nem vezethetek! No de neked ez nem számítson! Örülj neki, hogy a te életed egyszerű!

2018. júl. 3. 11:08
 36/104 anonim ***** válasza:
21%

Olvastam, lsd. #39-es válaszom.

Ne hirdesd már, hogy "nem vezethetsz", mert ez nem igaz, egyszerűen béna voltál és feladtad.

Azt meg hol írtam, hogy egyszerű az életem? Nem az, de kifogásgyártás helyett megpróbálom megoldani a problémákat.

2018. júl. 3. 11:11
 37/104 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hozzájuk fordulj:

[link]

2018. júl. 3. 11:12
 38/104 anonim ***** válasza:
100%

Én készséggel elhiszem, hogy vannak olyanok, akik alkalmatlanok a vezetésre, mert egy rakás idióta közlekedik az utakon és nekem gyalogosként sem elég a szabályos közlekedés, szóval, ha feltételezzük, hogy ez az alkalmatlanság igaz rád, akkor ez nem opció. De van más opció.

De ha te szereted ezt a gyökeret, akkor úgyis mész utána, a gyereked meg úgy nő fel, hogy tele lesz egy rakás rossz berögződéssel, rossz kapcsolati mintákat tanul meg, rossz problémamegoldási módszerek ragadnak meg benne, rosszul fogja kezelni a konfliktusokat, ezek mind szépen sorra hozzák majd a problémákat a baráti, a társas kapcsolataiban, a munkahelyeken, a továbbtanulásnál...

Hidd el, nem beszélek hülyeségeket, mert én is gyomlálom ezeket magamból, igaz, az én szüleim másképp hülyék...

2018. júl. 3. 11:16
 39/104 A kérdező kommentje:
Nem azt hirdetem, hanem tudom. Még alkalmassági vizsgálatra is elküldted Budapestre, ahol ugyanezt állapították meg. Szerinted kinek lenne jó az, ha kimennék a forgalomba úgy, hogy rettegek az autóban? Vagy elfelejtettem sebességet váltani, vagy indexelni, valamit mindig. És azt a percet vártam minduntalan, mikor szállhatok ki az autóból. Amúgy meg ne ítélj, hogy ne ítéltess - ha szabad ezzel a mondással élnem. Ha végigolvasod az összes válaszomat, rájössz, hogy nem a séta az alapprobléma. Az a fő gond, hogy helyettem, helyettünk döntött így a párom. Nem én akarok oda kiköltözni, hanem ő. Ha szerinted nem gond a 2,3 km oda, aztán vissza, esőben, sárban, akkor erre nincs mit mondanom. És nyáron alapból por van, egy kivasalt szoknyát nem vághatok bele egy szatyorba, hogy majd azt veszem fel. Mosdó van, de szerinted az normális, hogy én naponta a munkahelyi mosdóban mosakodjak reggelente, hogy ne legyek piszkos-poros-sáros? Itt nem a kompromisszumkészség hiányáról van szó. No de nem fogok neked magyarázkodni, mert szerinted velem van a gond. :(
2018. júl. 3. 11:17
 40/104 A kérdező kommentje:
Kedves 42-es! Már hozzájuk is fordultam. A párom bérlakásba sem hajlandó menni. Ráadásul csak annak adnak, aki végképp nem tudja hol megoldani a lakhatását és nincs vagyona. A pátkai zártkert vagyonnak számít. Így ebből kiestünk. Legfeljebb egyedülállóként próbálkozhatnék, de ahhoz rövid az idő - mármint a lakásban már csak 2 hónapig maradhatunk. Ennyi idő alatt nem adnak bérlakást. 10 évig próbálkoztunk korábban, de mindig azt írták, van hol laknunk, nem vagyunk elég rászorulók. :(
2018. júl. 3. 11:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!