Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon megromlott a párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tímea7612 kérdése:

Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
15 éve élek a párommal. Az elmúlt 12 évben albérletben éltünk. Szeptember 1-ig el kell költöznünk. Ő kitalálta, hogy a zártkerti ingatlanában fogunk lakni. Meg sem kérdezett erről. Ez egy kistelepülésen van, külterületen. Poros, kátyús földút vezet a házhoz. A buszmegálló 2,3 km-re van! Én hivatalban dolgozom, szép ruháim, cipőim vannak. Nem akarok oda kiköltözni! Inkább fizetnék többet albérletre. Ő meg nem akar. Ez teljesen eltávolított minket egymástól. Egyedül nem tudok megélni, s még a gyerekünket is eltartani. Nem tudom, mit tegyek. Tud valaki valami jó tanácsot adni?
2018. júl. 3. 09:08
 71/104 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én már írtam, más is írta, önkormányzati bérlakás, enélkül a fószer nélkül, az olcsóbb, mint egy albérlet, ne albérletet nézz, mivel neked nincs vagyonod, mert a ház azé a s*gfejé, ezért ti a gyerekkel könnyebben megkapjátok a bérlakást.
2018. júl. 3. 13:28
 72/104 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, 100 ezer a legolcsóbb lakás rezsivel együtt, télen esetleg felkúszik 110-re. Marad a fizudból 70-60 ezer plusz a gyerektartás, ami az élettársad nettó jövedelmének a 20-25 %-a, ami, ha ő is 200 ezer körül keres 40 ezer kb.

A lakáson kívül marad 100 ezer Ft-ot. Ne mond már, h két embernek a buszbérlete, kajája, némi ruhaneműje, meg pár tanszer év közben nem jön ki ebből. Szűkösen, ügyesen, de meg lehet oldani. Sztem, te picit a meglévő életszínvonalad félted, a kényelmet/biztonságot.

2018. júl. 3. 13:33
 73/104 A kérdező kommentje:
Meglévő életszínvonalam? Mióta Székesfehérváron élek, csak albérletben éltem. Mindig turkálóból öltöztem. Nyaralni sohasem jártunk, mint ahogy színházba, moziba, étterembe sem. Sehova sem. Kifizettük az albérletet, rezsit, a maradékból éltünk. 12 év alatt mindössze 2 millió Ft-ot tudtunk összespórolni. Ha különválunk, ennek a fele az enyém. A párommal a kettőnk keresete 300.000 Ft. Az ő nettója 130.000 Ft. Az előző kapcsolatából van egy gyereke, akinek a fizetése 20 %-át fizeti gyerektartásra. Szerinted ez életszínvonalnak számít, ezen van mit félteni? Inkább attól félek, hogy egy albérletből bármikor kitehetnek, bármikor felmondhatják. Én meg nem vagyok vándormadár. Az sem mindegy, mekkora. Már írtam korábban, hogy komoly könyvtáram van. Dobáljam ki mindet? No és még egy félelmem van: 42 évesen, kamasz gyerekkel, komoly anyagiak nélkül egyedül maradni.
2018. júl. 3. 13:42
 74/104 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ebből csak akkor jöhetsz ki, ha hajlandó vagy elhagyni ezt a barmot. Másképp nem. Amig jatszod a bólogató kutya szerepét, addig úgy is mindig minden úgy lesz, ahogy ő mondja. Itt hiába panaszkodsz, nem tudom milyen tanácsra vártál. Erre nem lehet mit mondani. Vagy ismét meghajolsz előtte, és az lesz amit akar, vagy a sarkadra állsz, és elhagyod. Jól irta egyik előttem szóló, a gyerektartással együtt lenne 100e "költőpénzed kajara meg egyebekre, abból azért meg lehet oldani. És közeli kistelepülésen lehet meg olcsobban is találnál albit. Meg egyedül már pályázhatsz önkormányzati lakásra is. Ezen a vonalon kell mindenképp lehetőségeket keresned, mert a párod nem fogod tudni meggyőzni.

Zárójelben megjegyzem, még az is lehet, hogy ennek hatására kicsit észhez tér, és hajlandó lesz kompromisszumra. Mert akkor rájön, hogy nem tud már sakkban tartani, nem tudja ráderőltetni az akaratát, és ő enged. De ez nem biztos, legjobb ha felkészülsz az egyedülálló anyaságra.

2018. júl. 3. 13:49
 75/104 A kérdező kommentje:
73-as, mielőtt tévedésbe esnél, a 70.000-es albérlet ritka mint a fehér holló. Május 5-e óta a mai napig bezárólag egy, azaz 1 ilyen hirdetést találtam, az is egy nagyon pici lakás volt. 1 szoba plusz egy félszobának számító valamivel, nulla beépített szekrénnyel. Nekem meg nincs bútorom sem. A gyerekemnek van egy íróasztala, egy ágya, aztán slussz. No meg a rezsivel kapcsolatban is tévedésben vagy. Ahhoz tégla, gázfűtéses lakás kell, hogy spórolni tudjak, azokat meg eleve drágábban adják ki. A panelokban csak a távfűtés 20-25.000 havonta télen-nyáron. Plusz víz, villany, televízió, internet, telefon, buszbérlet, iskolai étkezés, osztálypénz (ezek is a rezsibe számítanak bele!). Ez így összeadva nem 30-40.000, hanem sokkal több. A jelenleg még bérelt tégla lakásban is kb. 40-45.000 Ft volt a rezsi. Ehhez jött még a negyedéves KGFB, a féléves gépjárműadó, a pátkai építményadó, a heti szintű benzinezés nagybevásárláskor, ki Pátkára, stb. Nyilván, ha különválunk, a KGFB, meg a pátkai kiadások rám nem fognak vonatkozni, de a többi igen. S ez ismét nem kifogás, meg nyavalygás, hanem tény.
2018. júl. 3. 14:04
 76/104 anonim ***** válasza:
100%
Szóval a faszid kevesebbet keres,már fizet egy helyre gyerektartást,és ezek után azt hiszi,ö a fönök,besírok :D nem neked van szükséged rá,hanem neki rád. Ha te nem vagy vele,még egy helyre fizethet gyerektartást,két zabigyereke lesz,akiket hètköznap nem lát,és semmi pénzböl kell megélnie egy világ végén lèvö házba. Gyakorlatilag minden adu a kezedben van,hogy az legyen,amit te akarsz. Csak ki kellene használnod.
2018. júl. 3. 14:05
 77/104 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig azt mondom, de lassan papagájnak kezdem magam érezni, hogy önkormányzati bérlakást célozz meg, az nem annyi, mint egy albérlet.
2018. júl. 3. 14:06
 78/104 anonim ***** válasza:
0%
Annak a 130 000-nek a 20%-a 26 000 ft. Ugye? Kint vannak vele a vízből.... :/
2018. júl. 3. 14:07
 79/104 A kérdező kommentje:

Kedves 78-as, vettem az adást korábban is. Itt van előttem a bérlakás-igénylő papír, elkezdtem kitölteni. :) Az albérlettel kapcsolatos dolgokra azért reagáltam, mert itt többen úgy gondolják, hogy ennyi pénzből "hawaii-dizsi" az élet. Én a realitásokat írtam le, nem nyavalygok. Mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér - tartja a mondás. Önmagam alatt vágnám a fát, ha ennyi pénzből belevágnék albérletbe egyedül. Mint írtam az előbb, 1, azaz 1 70.000-es hirdetés volt, az is egy csepp lakás. 2 szobás, tégla, gázfűtétes rezsivel együtt ennél jóval többe kerül. Nem tudok bevállalni 170.000-ből 120-130.000-es kiadást! Öngyilkosság.

Marad a bérlakás, de ezt sem fogom sajnos 2 hónap alatt megkapni. Havonta 2-3 lakás ürül meg, s az önkormányzati szociális bizottság dönti el, milyen alapon kívánja bérbe adni. Mivel az önkormányzat is pénzből él, általában - sajnos - piaci alapon adják őket bérbe, ami ugyanannyi, mint egy albérlet. Tudom, mert a szociális iroda vezetőjével hetekig leveleztem erről a témáról még májusban. Ez nem azt jelenti, hogy meg sem próbálom, de két hónap alatt nem fog összejönni. S azt is bizonyítanom kell, hogy egyedülálló vagyok, s nem tudom megoldani máshogyan a lakhatásomat, mert mindennek utánanéznek.

2018. júl. 3. 14:18
 80/104 A kérdező kommentje:
A 76-os számú válaszomban "lelepleztem", hogy Pátkán van ez a zártkerti ingatlan, ha mond ez bárkinek bármit. Székesfehérvártól kb. 20 kilométerre. Zsákfalu.
2018. júl. 3. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!