Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?
Tehát, 100 ezer a legolcsóbb lakás rezsivel együtt, télen esetleg felkúszik 110-re. Marad a fizudból 70-60 ezer plusz a gyerektartás, ami az élettársad nettó jövedelmének a 20-25 %-a, ami, ha ő is 200 ezer körül keres 40 ezer kb.
A lakáson kívül marad 100 ezer Ft-ot. Ne mond már, h két embernek a buszbérlete, kajája, némi ruhaneműje, meg pár tanszer év közben nem jön ki ebből. Szűkösen, ügyesen, de meg lehet oldani. Sztem, te picit a meglévő életszínvonalad félted, a kényelmet/biztonságot.
Kérdező, ebből csak akkor jöhetsz ki, ha hajlandó vagy elhagyni ezt a barmot. Másképp nem. Amig jatszod a bólogató kutya szerepét, addig úgy is mindig minden úgy lesz, ahogy ő mondja. Itt hiába panaszkodsz, nem tudom milyen tanácsra vártál. Erre nem lehet mit mondani. Vagy ismét meghajolsz előtte, és az lesz amit akar, vagy a sarkadra állsz, és elhagyod. Jól irta egyik előttem szóló, a gyerektartással együtt lenne 100e "költőpénzed kajara meg egyebekre, abból azért meg lehet oldani. És közeli kistelepülésen lehet meg olcsobban is találnál albit. Meg egyedül már pályázhatsz önkormányzati lakásra is. Ezen a vonalon kell mindenképp lehetőségeket keresned, mert a párod nem fogod tudni meggyőzni.
Zárójelben megjegyzem, még az is lehet, hogy ennek hatására kicsit észhez tér, és hajlandó lesz kompromisszumra. Mert akkor rájön, hogy nem tud már sakkban tartani, nem tudja ráderőltetni az akaratát, és ő enged. De ez nem biztos, legjobb ha felkészülsz az egyedülálló anyaságra.
Kedves 78-as, vettem az adást korábban is. Itt van előttem a bérlakás-igénylő papír, elkezdtem kitölteni. :) Az albérlettel kapcsolatos dolgokra azért reagáltam, mert itt többen úgy gondolják, hogy ennyi pénzből "hawaii-dizsi" az élet. Én a realitásokat írtam le, nem nyavalygok. Mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér - tartja a mondás. Önmagam alatt vágnám a fát, ha ennyi pénzből belevágnék albérletbe egyedül. Mint írtam az előbb, 1, azaz 1 70.000-es hirdetés volt, az is egy csepp lakás. 2 szobás, tégla, gázfűtétes rezsivel együtt ennél jóval többe kerül. Nem tudok bevállalni 170.000-ből 120-130.000-es kiadást! Öngyilkosság.
Marad a bérlakás, de ezt sem fogom sajnos 2 hónap alatt megkapni. Havonta 2-3 lakás ürül meg, s az önkormányzati szociális bizottság dönti el, milyen alapon kívánja bérbe adni. Mivel az önkormányzat is pénzből él, általában - sajnos - piaci alapon adják őket bérbe, ami ugyanannyi, mint egy albérlet. Tudom, mert a szociális iroda vezetőjével hetekig leveleztem erről a témáról még májusban. Ez nem azt jelenti, hogy meg sem próbálom, de két hónap alatt nem fog összejönni. S azt is bizonyítanom kell, hogy egyedülálló vagyok, s nem tudom megoldani máshogyan a lakhatásomat, mert mindennek utánanéznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!