Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?
Itt nem a magassarkú a probléma, kár, hogy a válaszadók csak eddig látnak. Az a probléma, hogy egy olyan kérdésben, ami az egész család életére hatással van, nem dönthet kizárólagosan egy ember. Ezt minimum a két szülőnek közösen kellene megbeszélnie, de mivel már 12 éves a gyerek, az ő véleményét is figyelembe kellene venni. A "zártkerti ingatlan" valószínűleg egy putri egyébként.
Kérdező! 12 éves a gyerek, tehát már nem olyan kicsi. Kemény lépés, de mérlegelni kellene, hogyan tudtok megélni kettesben. Ha neked ítélik a gyereket, jár családi pótlék, adókedvezmény, és gyerektartási díj a párodtól. Ha belengeted ezt a durva lehetőságet, talán mégis hajlandó lesz tárgyalni a párod, és találtok olyan lehetőséget, ami mindenki számára elfogadható.
Megertelek. En sem gyalogolnek kilometereket folduton. Viccnek is rossz.
Esetleg jogsit szerzel es vesztek egy olcso autot?
Hova lettek közben egyes kérdések? A 2-es és 6-os kérdés is eltűnt, pedig nekik is válaszoltam. Na mindegy. Illetve nem.
Az az igazság, hogy egy szem gyerek, tehát van benne bizonyos fokú önzőség. Mint írtam, 15 éve vagyunk együtt, sok problémánk volt, sokszor volt már úgy, hogy szakítunk. Ámde még ebben a mostani helyzetben is az a lényeg, hogy 1. Még mindig szeretem őt. 2. A gyerekünk mindkettőnket szeret. 3. Nem akarom szétszakítani a családot. Ámde így meg tönkremegyek testileg-lelkileg. Frusztrál ez az egész. Értem én, hogy mint férfinak, fontos neki, hogy a saját tulajdona a ház, meg hogy elege volt az albérlet-fizetésből, de nem hajlandó arra sem, hogy eladja a zártkerti ingatlant, azt felhasználjunk önerőnek, s vegyünk hitelből egy lakást. Makacs és meggyőzhetetlen. Ismerőseink, rokonaink mind aggódnak miattunk, ámde ő ezt eldöntötte és jottányit sem enged belőle. :( Én pedig nem tudom megváltoztatni őt. Ha ő maga nem akar változni, akkor...
Kérdező, a napi 5 km nem "könnyű kis séta".
Aki ezt írta, az idióta.
Akkor sétálj ennyit, ha kedvtelésből teszed, de ne muszájból.
Egyáltalán nem kényeskedsz, csak tudod, mindig vannak főokosok, akik ítélkeznek (gondolom a belvárosi lakásukból osztják az észt).
"fontos neki, hogy a saját tulajdona a ház"
Bocsika, de minimum kozos. Es nea farkat meregesse. Nem csak neked, a gyereknek us kozlekedni
Bocsánat, én meg azt írom rátok, hogy 2-es, meg 10-es kérdező, miközben ti válaszadók vagytok. Ezt még gyakorolnom kell! :) Sajnos eltűnt több kérdés is, pont azok, akik "kényeskedőnek" tartottak.
Nos, a ház sajnos nem közös. Az az ő saját tulajdona. Élettársi kapcsolatban élünk, de a házat évtizedekkel ezelőtt építették a szülei, akkor én még kislány voltam. Az ő tulajdona, a szüleinek haszonélvezeti joga van rajta. Illetve már csak az anyjának, mert az apja meghalt. Egyébként egészen helyes ház, de kicsi. :(
Köszönöm az eddigi válaszokat, ötleteket, nagyon jók! :)
A gyereknek is kozlekedni kell. Ez vugyazz, nem az o haza, a tied is.
Tedd le a jogsit, hasznald te az autot, es akkor tuti kusebbre menne a tajparaszt parod.
Gondolom, mindig ilyen volt a természete, csak eddig ekkora horderejű döntés még nem történt. Vagy igen, csak eddig szépítetted?
Nem nagyon tudsz mit csinálni, vagy megy az egész család, vagy te és a gyerek maradtok a városban, esetleg rokonokhoz, barátokhoz költöztök, igényeltek önkormányzati lakást, a párod meg mehet a faluba.
Honnan tudjuk, milyen az a hivatal, ahol te dolgozol? Nem mind egyforma, de te kiemelted a szép ruhát, cipőt (de ez csak felszíni probléma). Ismerek más helyeket, ahol megoldják a kollégák az átöltözést, olyan is van, aki biciklivel jár, és emiatt kell átöltöznie, mert a munkája meg elegáns viseletet igényel.
Szóval hagyjuk az átöltözést. Oké, nem vezethetsz autót, ezt sem írtad eredetileg, honnan tudtuk volna? Nem ismerünk. Jó, hogy utólag pótoltad egyébként ezt az információt.
Ez egy pocsék helyzet mindenképpen, neked és a gyereknek problémás a bejutás, a párod erre nincs tekintettel. Az nem merült fel, hogy eladja azt az ingatlant?
13-ra: Kérdező, de azt ugye tudod, hogy a párod végeredményben semmi, de SEMMI kompromisszumra nem hajlandó?
Teljesen normális ötlet lenne, hogy igen, eladni a zártkerti ingatlant, az már önerő lehet egy városi lakáshoz. És hitelt vennétek fel. Eddig fizettétek az albérletet, most kb. annyi lenne (gondolom) a törlesztő részlet.
Én ezt a vonalat nyomnám a helyedben. Az a baj, hogy hiába szereted, de nagyon szarul fogod érezni Magad így mellette. Mert itt nem arról van szó, hogy átmenetileg, közösen bevállaltatok egy kényelmetlenebb életformát, hanem arról, hogy ő ezt véglegesnek gondolja, te pedig csinálj, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!