Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon megromlott a párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tímea7612 kérdése:

Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
15 éve élek a párommal. Az elmúlt 12 évben albérletben éltünk. Szeptember 1-ig el kell költöznünk. Ő kitalálta, hogy a zártkerti ingatlanában fogunk lakni. Meg sem kérdezett erről. Ez egy kistelepülésen van, külterületen. Poros, kátyús földút vezet a házhoz. A buszmegálló 2,3 km-re van! Én hivatalban dolgozom, szép ruháim, cipőim vannak. Nem akarok oda kiköltözni! Inkább fizetnék többet albérletre. Ő meg nem akar. Ez teljesen eltávolított minket egymástól. Egyedül nem tudok megélni, s még a gyerekünket is eltartani. Nem tudom, mit tegyek. Tud valaki valami jó tanácsot adni?
2018. júl. 3. 09:08
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/104 anonim ***** válasza:
100%
De ö zsarol téged,ez az " utálsz engem,el akarsz hagyni,segítek csomagolni" szöveg egy baromi nagy érzelmi zsarolás,ami pont arra megy,hogy azt mond,hogy nem dehogy,najó legyen amit te akarsz...
2018. júl. 3. 15:40
 92/104 anonim ***** válasza:
100%

"Amiről meg írtok, az játszmázás. Zsaroljam őt? A korábbi, "ultimátumot adok neki, hátha változtat" című próbálkozásaim sem jöttek be. Semmilyen hatással nem voltak rá. Azt mondta két napja is, hogy én utálom őt, el akarom hagyni, ebben mesterkedek. Akkor menjek. Segít csomagolni, hív egy taxit. Ezek után nem hinném, hogy megijedne, ha tényleg megtenném."

Akkor meg költözzél Pátkára, és maradj az áldozat szerepében.

Én elhiszem, hogy ez rohadt nehéz, de az ég áldjon már meg, itt mindenki segíteni akar (jó, leszámítva pár trollt, de úgy nézem, azok már lemorzsolódtak), te meg csak hajtogatod a magadét. Senki nem mondta, hogy könnyű lesz, de ha a gyerekedért ölni is tudnál, akkor ezt miért nem vagy képes megtenni érte? Szerinted jót tesz az neki, hogy úgy nő fel, hogy az anyja csak egy bólogatós kutya, és az apa irányít, ésszerűtlen döntéseket hoz, és tökmindegy, hogy ez az egész családnak rossz, csak azért is az van, "mert azt mondtam"?

Igen, az sem jó a gyereknek, ha az apja nélkül nő fel, de van olyan, hogy a két helyzetből a kisebbik rosszat kell választani, és ez a kisebbik rossz.

2018. júl. 3. 15:46
 93/104 A kérdező kommentje:

Kedves Jackleon! Elfogadom, hogy nem akartál megsérteni.

Nem egy-egy szón kattogok. A helyzetemre koncentrálok, csak próbálok mindenkinek a hozzászólására reagálni, több-kevesebb sikerrel.

No, szóval ez érzelmi zsarolás. Jó tudni!

2018. júl. 3. 15:47
 94/104 anonim ***** válasza:
100%

Akar játszmázásnak is tekinthető, de ne annak szánd. Az elhatározásod legyen szilárd, és tényleg lépj. Aztán vagy vagy, de több mint valószínű, hogy visszavesz az arcából. Te meg eldöntöd, hogy maradsz-e vele, ha változtat, vagy tényleg megpróbálod egyedül.

Amit meg ő művel veled, az színtiszta érzelmi zsarolás. Ezek a szövegek, hogy "el akarod hagyni, meg segitek csomagolni akkor" mind arra megy ki, hogy téged állítson ki bűnbaknak, és hogy azt mutassa, te nem vagy fontos számára. Csak tudja, hogy úgy sem fogsz csomagolni, mert bekajálod a manipulációjat. Ennyi.

Az a véleményem, hogy túl sokáig éltél elnyomas alatt, és magad sem hiszed el saját magadról, mi mindenre vagy képes. Azt hiszed nem menne egyedül, meg jaj társ nélkül..

De gondolj bele reálisan. Ő anyagi szempontból cseppet sem húzóerő számodra.

2018. júl. 3. 15:50
 95/104 A kérdező kommentje:

Kedves 93-as! Látom, hogy a legtöbben segíteni próbáltok, és köszönöm is! Pont ezért írtam a kérdést!

Azt írod, hajtogatom a magamét. Igen, mert rohadt nehéz a megfelelő döntés, és tényleg nem érzem azt, hogy jelen pillanatban egyedül boldogulnék.

Megpróbálok vele beszélni, ha lehet. Javasolni fogom a párterápiát - ha hajlandó rá! -, illetőleg, hogy záros határidőn belül próbáljon meg változtatni. Mondjuk 3 hónapot adok neki! No meg újabb lehetőségeket felvázolni a kiköltözés helyett. Érveket felsorakoztatni. Jó lenne, ha hallgatna valakire, de az anyjára sem hallgat. Próbáltam volna bevonni valakit, hogy segítsen, de nem tudok ilyen személyről a környezetünkben. :(

Én pedig közben a bérlakás témával is foglalkozni fogok, továbbra is kérdezni fogom az ismerősöket szóba jöhető albérletekről, a főnökeimmel is megpróbálok beszélni, hátha tud valaki segíteni (akár fizetésemelés formájában). Egyelőre ennyi jutott eszembe.

2018. júl. 3. 15:58
 96/104 anonim ***** válasza:
90%
10 évig próbálkoztatok az önkormányzatnál és nem voltatok elég rászorulók. Na most viszont pont fordul a kocka. Bemész, 170.000 a kereset, 1 gyerek, szeptember 1-től nincs hol laknunk és erre úgy számítson, hogy "Reggel nyitásra itt vagyok a bőröndökkel és innen CSAK EGY CÍMMEL ÉS EGY LAKÁSKULCSAL FOGOK ELMENNI!". Ne hagyd magad elhajtani! Járj a nyakukra! Az egyszer már bejött nekük hogy "Beszélhetnék egy döntéshozóval?", kapásból segítőkészebb lett az kedves ügyintéző hölgy. VAGY. Kiköltözöl apuval a dülőút végébe és furatsz egy kutat, veszel egy hidrofort, így lesz vized hogy legalább "otthon" le tudd magadról mosni az út porát.
2018. júl. 3. 16:16
 97/104 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, te tényleg hiszel a mesékben? Az élettársad idáig sem vett komolyan, sőt, nyilvánosan meg alázott, h akkor menj, hív taxit... A 15 év alatt azt hiszed nem ismert ki? Nem érzi, h gyenge, labilis, érzékeny nő vagy? Hány olyan eset volt, amikor te adtad be a derekad, nem tudtál kiállni az érzéseid mellett? Biztos, h rengeteg. Manipulál, uralkodok rajtad. Változást ne várj, ha kimész vele Pátkára ez lesz a legnagyobb megalkuvásod, és ő ezt tudja/tudni fogja. Innentől még rosszabb lesz...
2018. júl. 3. 16:19
 98/104 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor van esély rá, hogy a párod engedni fog, ha keményen és határozottan kiállsz amellett, hogy akkor költözzön egyedül, te meg intézed magadnak az albérletetet/önkormányzati lakást, ő meg mehet Pátkára, aztán lássa el magát.

A "segítek pakolni"-nak ne dőlj be, emberkedik, de mint kiderült, ő jár rosszabbul, ha külön váltok, persze neked se lenne könnyű.

15 éve vagy vele, 12 éve élsz vele, mindig is ilyen volt, mindig te kértél bocsánatot, mindig te könyörögtél neki. Őszintén azt hiszed, hogy most majd változás lesz?

2018. júl. 3. 16:29
 99/104 anonim ***** válasza:
100%

Ez az újabb ultimátum 3 honapról meg stb. semmit se fog érni. Eddig sem ért.

Az segíthet rajtad, ha erős, és határozott vagy. Megmondod neki, hogy te nem költözöl pátkára. Vagy néztek együtt más lehetőséget, másik albérlet, vagy sajat lakás pátka eladásával, vagy ő megy egyedül, te meg intézed a bérlakás igényedet. Ennyi. És ebből ne engedj!

Ha jön a manipuláló szövegeivel, engedd el a füled mellett. Vagy vágj vissza rá: ne sürgess, majd szólok mikor kell segiteni.

2018. júl. 3. 16:43
 100/104 anonim ***** válasza:
100%

Már írtam neked, csak nem tudom hanyadik vagyok.

Ez a 3 hónapos ultimátum egy vicc. Ugye te is érzed??? 2 hónap múlva kiköltöztök. Ott kínlódaz egy hónapog, mire letelik a 3, és borítékolom, hogy semmi nem fog változni. Esetleg 3 hónapja lesz rá, hogy még jobban elvegye az önbizalmad, nehogy lelépj majd.

Ez nem jó megoldás.

Szerintem kezdj el pénzt menteni abból a 2millióból, hisz ha le akarsz majd lépni, akkor nem fog neked adni, mert ő a családfő/főnök. Akkor meg majd pereskedhetsz, csak nem lesz miből kauciót fizetni. Akár a fizudból is csíphetsz le, és tedd el magadnak.

Keress albérletet, és akkor állj elé határozottan:

Jóska, mi nem megyünk veled, mi albérletbe költözünk. Este 6ra jön a taxi, most mennem kell pakolni. Hidd el, tátva marad majd a szája. Légy határozott és erős. Kitartás.

Ja, szerintem nem fog változni. Kàr hinned benne, eddig is volt már lehetősége, sajnos következmények nélkül. Azért mer már ilyen lenni veled, mert tudja, úgysem teszel semmit.

2018. júl. 3. 17:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!