Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon megromlott a párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tímea7612 kérdése:

Nagyon megromlott a párkapcsolatom egy közeljövőben bekövetkező költözés miatt. Egyszerűen nem tudom, mitévő legyek. Járt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
15 éve élek a párommal. Az elmúlt 12 évben albérletben éltünk. Szeptember 1-ig el kell költöznünk. Ő kitalálta, hogy a zártkerti ingatlanában fogunk lakni. Meg sem kérdezett erről. Ez egy kistelepülésen van, külterületen. Poros, kátyús földút vezet a házhoz. A buszmegálló 2,3 km-re van! Én hivatalban dolgozom, szép ruháim, cipőim vannak. Nem akarok oda kiköltözni! Inkább fizetnék többet albérletre. Ő meg nem akar. Ez teljesen eltávolított minket egymástól. Egyedül nem tudok megélni, s még a gyerekünket is eltartani. Nem tudom, mit tegyek. Tud valaki valami jó tanácsot adni?
2018. júl. 3. 09:08
 51/104 anonim ***** válasza:
10%

Mondd, te tudsz olvasni?

- "Nem írtad, hogy naponta, esőben, hóban, sárban gyalogolsz-e 2,3 km-t, vagy csak pár métert"

- " a mi házunk is földút mellett van, és kb ennyit kell gyalogolnom a vasútig, én is csinos ruhában járok dolgozni, ha ömlik az eső akkor bedobok egy váltócipőt a táskámba, de ennyi, nem szoktam retkes lenni."

Konkrétan a legelső ide írt válaszomban írtam (jelenleg #33)

Még jó, hogy én nem olvasom el, amit írsz :'D

2018. júl. 3. 12:09
 52/104 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj kérdezö,hogy egy tipikus jellemgyenge ember vagy. Hiába kapsz egy csomó tanácsot,ha nem vagy kèpes kiállni magadért! Felnött ember vagy egy 12 éves gyerekkel,nem egy tinilány,nincs itt már helye ennek a "de én szeretem..." gondolkodásnak. Én már ott elküldtem volna a faszit melegebb éghajlatra (finoman fogalmazva),hogy azt mondta ö a fönök. Aha,álmaiban. Ilyen elnyomó emberekkel csak határozottsággal lehet bánni,igenis meg kell neki mondani,hogy márpedig te nem mész,ha nem tetszik neki,akkor fel kell bontani az élettársi kapcsolatot,behajtani a gyerektartást (akkor mindjárt több a pénz is) és pont. Aztán rohadjon meg egyedül abban a házban. Tudja csak meg,hol a helye. Amúgy meg kérdezösködj körbe ismerösöknél is,hátha valaki tud olcsóbban lakást,vagy van valami ismeröse...
2018. júl. 3. 12:10
 53/104 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudnátok már elvonatkoztatni ettől a "mosakodj meg a női vécében" című fejezettől?

Mármint az ész osztóknak címezve.

2018. júl. 3. 12:11
 54/104 anonim ***** válasza:
10%

Ja, egyszerűbb nyivákolni mint megoldást találni, igazad is van.

2018. júl. 3. 12:12
 55/104 A kérdező kommentje:

Megkérem azokat, akik szerint én nyivákolok, meg sipákolok, meg hisztizek, meg kényeskedek, legyenek szívesek leszakadni rólam és az általam feltett kérdésről! Hasznos tanácsokat, ötleteket vártam, nem észosztást, bunkózást, stb. Nem nyivákolok, rinyálok. Ne a séta a legfőbb probléma, de ahhoz ész kellene, hogy ezt felfogjátok. Nem tudom, hogyan engedhetik meg maguknak egyesek, hogy egy másik, teljesen ismeretlen embernek, aki kétségbeesésében, patthelyzetében tőlük kér tanácsot, ilyen stílust megengedjenek.

Amúgy tudok olvasni, csak éppen nem görgettem vissza. Ámde még mindig azt írom: nem a séta a legfőbb problémám! Szakadj már le róla (és rólam is, ha kérhetem!)

2018. júl. 3. 12:19
 56/104 anonim ***** válasza:
92%

78%-os, lődd már le magad, az Isten szerelmére, komolyan ennyire szánalmas az életed, hogy egy kétségbeesett nőt gúnyolsz? Elhisszük, hogy te annyira kemény vagy, hogy hóban-fagyban-sárban-porban 10+ kilómétert mosolyogva, vidáman megteszel, és makulátlan külsővel képviseled a munkahelyed, mert neked nem derogál egy szatyorba beb*szni az élére vasalt nadrágod. Nem mindenki ilyen rohadt nagy rambó, mint te.

Kérdező, rokonok, család? Biztos, hogy nem mennék, már csak azért sem, mert megbeszélni sem hajlandó, csak döntést hoz, és veri a mellét, hogy ő a főnök a családban. Fejre kéne ejteni, hogy ez nem így van, költözzön egyedül az ingatlanjába, meglátjuk, meddig fogja bírni...

Az a baj, hogyha vele mentek, akkor nincs kecmec, innentől erre számíthatsz. Tudom, hogy patt helyzetben vagy... de az elmúlt 12 évben nem volt ilyen jellegű megnyilvánulása?

Egyébként 12 évig éltetek albérletben, addig ezzel az ingatlannal mi volt? Állt ott üresen? 12 év alatt miért nem hirdettétek meg, és vettetek egy saját lakást?

2018. júl. 3. 12:26
 57/104 A kérdező kommentje:
Nem vagyok jellemgyenge ember. A kapcsolatunkban az utóbbi utolsó pár évben szinte nincs már olyan hónap, hét, hogy ne vesznénk össze! Mindig mindenről a párom akar dönteni, folyamatosan azt mondja, ő a főnök! Ilyenkor mondom neki, hogy uralkodjon magán, ne másokon! Nem lehet sem veszekedéssel, sem észérvekkel meggyőzni! Mindig azt mondja, majd ő azt tudja! Állítólag az apja is ilyen volt. Azonban az elején, az első pár évben nem így viselkedett velem. Valamikor valahol egyszer csak ez előjött belőle, s azóta egyre rosszabb. Rengetegszer álltunk már a szakítás szélén, számtalanszor adtam neki ultimátumot! Ámde semmi sem változott soha! Vagyis ő nem változtatott a viselkedésén! Én meg nem tudom a másikat megváltoztatni! Ha megtehettem volna anyagilag, már régen különköltöztem volna!
2018. júl. 3. 12:28
 58/104 anonim ***** válasza:
100%
170.000 azért nem olyan kevés. Nyilván nem fogsz belőle egy nagy, gyönyörűen felújított, berendezett belvárosi lakást bérelni, de azért e között, meg az apró tanya között még szerencsére elég sok lehetőség van. Kezdj el a neten keresgélni. Átmenetileg egy nagyon apró lakás, is jó. Vagy ilyen köztes megoldásként ne a városban hanem az agglomerációban keress. Értelemszerűen olyan helyen, ahol könnyebben elérhető a tömegközlekedés. Csávót hagyd a francba. Add be a gyermekelhelyezési kérelmet, kapsz majd gyerektartást. Nem az a 15-20ezer fogja megoldani az életedet, de azzal is előrébb lesztek.
2018. júl. 3. 12:31
 59/104 A kérdező kommentje:

57-esnek: Apósom és anyósom elváltak 2003-ban. Nem volt vagyonmegosztás. Anyósom a közös lakásukat, apósom ezt a zártkerti ingatlant használhatta kizárólagosan. 2014 őszén halt meg. Azóta mi jártunk ki rendben tartani. Már akkor mondtam a páromnak, hogy adjuk el, beszámítják önerőnek, vegyünk lakást. Nem volt rá hajlandó. S tudod miért? Mert ő olcsón nem akarja. 15 milliót akar érte kapni. Mondtam neki, hogy 15 millióért egy frekventált helyen lévő családi házat adnak vidéken, de még városon is egy kisebb lakást. Jó, ha 6-7 milliót kap érte, de lehet, hogy sokat mondtam. Nincs kerítés, rossz a tető, kevés a víz (nincs fúrt kút), stb. Nehéz lesz ott életvitelszerűen lakni.

170000 Ft így leírva valóban nem kevés. Ámde a fehérvári árakhoz képest nagyon is. Hidd el. Lehet, hogy beadom egyedülállóként a bérlakás-igénylést, s közben keresem az albérleket. Ámde én még 70.000-et sem tudok kifizetni, mert ha ahhoz még hozzászámolom a rezsit, ami legyen mondjuk 40.000 Ft, akkor a többiből sajnos nem tudunk megélni. Ez nem rinyálás részemről, hanem tény. Mindenesetre már hónapok óta a megoldáson töröm a fejemet.

2018. júl. 3. 12:37
 60/104 anonim ***** válasza:
100%

"Nem írtam, hogy nem jó a bérlakás. Azt írtam, hogy mivel a páromnak vagyona van, így eleve kizárt, hogy kaphassunk"

A pároddal együtt nem, de te a gyerekkel kaphatsz KÜLÖN, a párod nélkül... Mi a nyavalyának ragaszkodsz egy ilyen f*hoz?

2018. júl. 3. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!