Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el azokat az embereket/párokat, akik nem akarnak gyereket?
Hogy írta az író?
Zágon István: Az anya meg a szülő
Haza vagy állam.
A hazáért meghalok, de az államnak adót fizetni nem szeretek, nem akarok.
A megfogalmazással egy viszonyt is kifejez a beszélő.
Érzelmeket, érzéseket a beszélő viszonyáról és a beszéd tárgyáról.
Ez nem csak a beszélőről árulkodik, de vissza is hat a beszélőre.
Mert ha haza akkor lelkesít, ha állam lelomboz. Pozitív, negatív hozzáállást vált ki a beszélőből.
Amikor a nőben a gyermek megfogan és egy új életnek ad esélyt,ezt az időszakot is többféleként nevezhetjük, nevezzük.
állapotos, várandós, áldott állapotú, viselős, másállapotos, pocakos,terhes, „úgy van"
várandós: Várni lehet sokféleképpen, izgatottan, félelemmel, örömmel, stb.
Másként várakozik az ember a fogászati rendelésen és másként, ha az imádottja érkezik.
Állapotos: Állapot is lehet, más, jó, rossz, áldott.
Viselős: viselni is többféleképpen lehet, többféle dolgot.
Többnyire, a közhasználatban a terhes lett az elfogadott.
Nem ecsetelem, bontsa ki mindenki magának, milyen érzéseket vált ki a teher hordozása, a teherrel megpakolt
állapot.
Nézzük ennek a tehernek a gyümölcsét, "következményét", aki már a megszületése előtt is érzékeli a világot és veszi az adást. Táplálkozik, mert nemcsak kenyérrel és vízzel él az ember.
Aztán amikor megszületik, átveszi a szülőktől, vagy egyéb helyekről az értékítéletét, szeretetmennyiségét.
Ha az anyám otthon marad velem és csak nekem szenteli az idejét az "élősködő".
"a gyerek szülesen kívül egy csomó hasznos és szép dolgot csinálhat"
"A gyerek a legnagyobb pótlék. A saját életedet nem sikerült megszervezni, csinálsz egy másikat."
"Igen, szülni és gyereket és nevelni általános dolog"
"Maradjunk annyiban nem nagy kunszt anyának lenni"
Gyümölcséről a fát.
Nem én ítéllek, Te ítélkezel magad felett, csak vedd észre, kérlek!
Jó lenne ha csak arról lenne véleménye az embernek, amit már csinált és kipróbált, átélt, amit abban meglátott.
Miért a jövő alapja egy gyermek?
Mert egy új kis világ alakul ki benne és vele, általa, aki majd a következő nemzedéknek ad életet,
élettapasztalatot, világlátást stb (így burjánzik az élet). Ez fogja meghatározni a jövőben élők milyenségét, minőségét.
Kérdés. Ki? Mennyit vesz ebből észre?
Vagy csak rohan és pörög a mókuskerékben.
Az ember a rendszer része lett, egy csavar a gépezetben. Úgy is kezd viselkedni.
Ha megszületik a gyermek, nem egy csoda van előttük, hanem bevágják a bölcsibe, oviba. Nevelje, "szeresse" más.
Az új jövevénynek kialakul a rendszer szerinti érték ítélete.
A gyerek már nem a párok gyümölcse. Nem foglalkoznak, törődnek vele, beszélgetnek, együtt játszanak, mert van fontosabb, az anyagiak. A hangsúly áthelyeződött.
Elidegenedünk, érzéketlenné válunk.
Mint írtam az élet élni akar és megtalálja mindig azt, akin keresztül újjáéledhet.
Mint a növény, újra hajt, új ágacskát bont.
Nő. A nő szavunkban benne van az anya, aki új életet tud adni, de a növekedés is, maga a folyamat a cselekedet. A csoda. Az élet. Éled?
"Viszont most már tessék a kérdező válaszára válaszolni ősanyák és megszállottak."
Parancs, értettem!
A kérdező, ha figyelt megkapta a kérdésére a választ.
Mert ez a fórum is a nagy egésznek egy kis lenyomata.
Az írásodban ott vagy Te is az író.
Írod:"én csak azt mondom szülni alap" Mit értsekk ez alatt?
Kell! Kötelesség! Mi a kényszer eredménye?
Arra kell építkezni? Mit építünk rá? Hogyan?
írod:"mégis van olyan hogy a kismama lényegében odébb lök az ülésről,mert joga van hozzá(de pocak sehol csak ő hangoztatja hogy egy hónapos terhes),ilyenkor ha szép szóval nem megy(mert veszettül fáj a lábam néha),szépen közlöm vele szülni a tehén is tud a mjezőn"
Ez egy kismama volt! A sértettségedet ráhúzod írásodban a többire is. Általánosítás. Látod kérdező így lesznek megítélve a párok is, akik nem akarnak gyermeket.
"Én csak azon gondolkozom, hogy akik ide írnak, azok minimum agykutatók fél milliós fizetéssel, vagy mi?"
Nem vagyok agykutató, sima hétköznapi ember, a fizetésem másfélszerese a minimálnak. Négy gyermekem van, kettő most repült ki. Dolgoznak boldogok.
Szeretem az embereket és magamat is figyelni. Így tanulok.
Boldogan élek, elégedetten, teszem a dolgom, mert fogják a kezem és vezetnek.
Érdekel ki vagyok én? Honnan jöttem? Merre tartok?
És emellett az élet folyton csodákkal ajándékoz meg, amiért hálás vagyok.
Egyszóval olyan egyszerű ember vagyok mint akik ide írnak.
Szerinted honnan írok most a holdról?
Szerintem a témával kapcsolatban írtam, hogy ez a reakció nem az én dolgom.
Hogy ki és hogy fröcsög az meg az ő dolga.
Mert belülről, az ember szívéből származik minden gonosz gondolat, erkölcstelenség, lopás, gyilkosság,
házasságtörés, kapzsiság, rosszindulat, csalás, kicsapongás, irigység, káromlás, kevélység, léhaság.
Ez a sok rossz mind belülről származik, és tisztátalanná teszi az embert.
Ha a korunk nem tetszik, ne engem okolj, nem én fröcsögöm tele. A világ olyan amilyenné ki - ki teszi.
Mert minden ember saját sorsának kovácsa, mondja az ősi bölcselet.
Talán meg kéne fogadni, nem mindig mást okolni, másra mutogatni.
Elköszönök, jó egészséget mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!