Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, mit szólnátok hozzá, ha leendő férjetek a házasság előtt házassági szerződést szeretne íratni veletek?
77-es: valaki alá akarja íratni, nem kell hozzámenni, és kész.
76-os
Ha a következő eset áll fent akkor azt hogy lehet bizonyítani szerződés nélkül?
Tegyük fel van 25 millió forintom, amit a házasság előtt szereztem. Megtalálom életem párját és elveszem feleségül.
Neki nincs félrerakott pénze. Úgy döntünk, hogy közöse építünk egy házat. Az építkezés eltart két éven keresztül nyilván addig mind a két fizetésünkből költünk rá.
Hogy tudom bizonyítani egy esetleges válás esetén, hogy 25 millió az enyém a házból a fennmaradó pedig közös.
Beszéltem egy ügyvéddel és azt mondta, hogy ezt nagyon nehéz pontosan bizonyítani és ezért érdemes volna egy házassági szerződés.
Én a következőt gondoltam a házassági szerződésbe belevenni:
Tartalmazza mindkettőnk jövedelmét a házasság előttről.
Minden amit amit a házasságunk után kerestünk az közös.
Az évek előrehaladtával egyre több rész illetné meg a feleségemet a ház értékéből. Ezt még ki kell találni, hogy pontosan hogyan. Például öt év után 10 %, tíz év után 30% (ezek a százalékok nem mérvadóak, nyilván közös megegyezés lesz ). Így ha válásra kerül a sor akkor sem marad semmi nélkül és ezzel elkerülöm, hogy egy esetleges 2-3 éves házasság után (amíg mondjuk nincs gyerek)komoly veszteség érjen.
Nyilván az egyoldalú szerződést kevesen írják alá.
Az enyém olyan lenne amibe a feleségem érdekeit is nézném.
Minél tovább vagyunk házasok annál több rész lenne az övé amit én a házasság előtt szereztem.
"Még annyi, hogy mielőtt azt hinnéd, vmi személyes érintettség miatt írok, nálunk fordítva volt a szitu. Egy örökség miatt nekem volt sokkal-sokkal több pénzem, közösen vett lakásunk szinte egészét én fizettem, és mégsem írtunk szerződést (50-50-re vettuk) . Nálunk ennek szimplán az volt az oka, hogy férjem többet keres, mint én, és mióta szültem két gyereket, ő rak alank mindent. Olyan kisemmizes érzésem lenne, ha most elvalnank, és nulla Forinttal kéne távoznia."
Ott nálatok jogos is. A férfiak általában mindig többet keresnek, és többet is dolgoznak, hisz a nők a gyerekek miatt évekig otthon vannak. A kérdező esetében ugyanúgy fennáll majd, hogy jelenleg is jobban keres és fog is, valamint a párja majd elmegy szülni, és ha lesz munkanélküli, átlagban tovább, mint a férfiak szoktak.
Jelenleg is ő a pénzesebb, meg még a nő az évek során sem tud annyit beletenni a közös életükbe, mint a férfi, mégis mi jogon járna neki fele vagyon és ház?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!