Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, mit szólnátok hozzá, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, mit szólnátok hozzá, ha leendő férjetek a házasság előtt házassági szerződést szeretne íratni veletek?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel házassági szerződést szeretnék íratni mielőtt elvenném. Neki nincs megtakarított pénze, mivel munka mellett főiskolára jár és az anyukáját is segíti. Nekem viszonylag sok megtakarított pénzem van, mivel külföldön dolgoztam. Nyilván nem úgy készülök, hogy el akarok válni, de ha mégis bekövetkezne nem szeretnék osztozni, mert ha elveszem és utána kezdünk el épitkezni az már közös vagyonnak számítana hiába a házasságunk előtt gyűjtöttem. Nők/lányok, titeket hogy érintene ez a helyzet? A kapcsolat végét jelentené vagy nem?

2014. júl. 21. 08:51
 61/102 anonim ***** válasza:
68%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de látom, sok mindenkit megmozgatott:)

Az eredeti kérdésnél maradva: nekem furcsa lenne. Nem jelentené ugyan a kapcsolat végét, de átbeszéltem volna biztosan a férjemmel, hogy a közös életet hogyan is képzeli majd el akkor, ha pl. gyereket vállalunk, és kiesik az én keresetem, akkor mehetek-e majd zsebpénzért kuncsorogni, vagy az akkor keresett pénze közös lesz-e.

Nekünk annyiból egyszerűbb, hogy valamennyit mindketten hoztunk bele a házasságba (a férjem valamivel többet), de ha ennyit foglalkoztatta volna, hogy mi lesz, ha elválunk, az nagyon furcsa lett volna nekem. Nagy vagyonkülönbségnél szerintem elfogadható, és érthető a vagyoni szerződés, de nekem sértő lett volna, ha egy ilyennel előjön, mert magamtól sem tartottam volna igényt arra, amiért ő dolgozott meg, ha válásra került volna a sor.

2014. júl. 21. 17:59
 62/102 anonim ***** válasza:
43%

De utolsó miért sértő, ha nem akarod és ezt írásba is rögzíted? Hisz nem váltó, nem tartasz olyanra igényt ami nem a tiéd akkor úgysem lesz rá szükség.

Másrészt gyed-re apa is mehet, amit leginkább a nők nem szeretnék. Lehet itt siránkozni a gyed miatt de azt az időt amit a gyerekükkel töltenek nagyon is szeretik az anyák. Szerintem nagyon sok apa is elmenne gyedre, ha ezen múlna.

Karrier meg olyan, hogy itt a gyik-on minden nő olyan hú de nagy karrierről mód le a 3 év alatt. Lehet én mozgok rossz helyen de a legtöbb magyar valami gyárban összeszerelő munkás meg hasonlók nulla karrierrel.

2014. júl. 21. 18:06
 63/102 A kérdező kommentje:

Beszéltem egy ügyvéddel. Az együttélés és a házasság előtti szerzett vagyon mindig is saját vagyon lesz csak tudni kell bizonyítani, erre jó a házassági szerződés.

Ennek hiányában nem fogom tudni megfelelően bizonyítani, ha közösen a házasság után veszünk egy házat, hogy abból mennyi rész az enyém. Hiába raktam bele a lakás árának a 90%-át, ha nem tudom bebizonyítani, akkor akár 50-50 %-os osztozkodás is lehet.

2014. júl. 22. 13:15
 64/102 anonim ***** válasza:
51%
61-es vagyok. Elfogadnám, nem múlna ezen a kapcsolat, de azért érezném rosszul magam tőle, mert számomra a házasság ennél komolyabb, és rosszul esne, hogy azzal számol, hogy majd elválunk, akkor is, ha tudom, hogy a házasságok nagy része válással kezdődik. Nem lenne jó ilyen érzéssel belemenni a házasságba, akkor maradjunk inkább élettársak, és akkor mindenkinek megmaradhat a saját vagyona, nem kell rögzíteni és ezen izgulni, ezzel sincs bajom. A házasság nekem azt jelenti, hogy az utolsó reménytelen pillanat után is küzdünk egymásért. Megértem azt, aki házassági szerződést irat, és irasson is, ha ezt érzi helyesnek, hiszen nem mindenkinek jelenti ugyanazt a házasság, akkor meg miért ne férhetne bele a szerződés? Van, akinek így jó, nekem furcsa lenne, de ez az én véleményem, mindenkinek joga van a sajátjához:)
2014. júl. 22. 13:38
 65/102 anonim ***** válasza:
*végződik
2014. júl. 22. 13:38
 66/102 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint egy olyan szerződésben semmi rossz nincs, amiben tisztázzuk a házasság előtti vagyonunkat. Mindent amit utána megszerzünk az közös keresettől és minden egyébtől függően. Ha a közös házunkat együtt vesszük és abból én fizetek 90%-ot akkor válás után is én kapjak a házból többet. Ha pl veszümk 10 millióért egy házat amiből én fizetek 9-et és válás után 14 milliót ér, mert közösen végeztünk rajta felújítás meg stb, akkor abból kapjam vissza a 9 milliómat és az értéknövekedésből szerzett összeg felét azaz plusz még két milliót. Szerintem ez így korrekt. Ezt csak házassági szerződéssel tudom majd a későbbiekben megfelelően bizonyítani. Minden egyéb amit a házasság alatt szereztünk a feleződne (autó, bútorok, stb.)
2014. júl. 22. 14:25
 67/102 anonim ***** válasza:
38%

Nem örülnék neki, mert az azt jelenti, hogy te nem bízol benne, és már most úgy gondolkodsz, hogy "mi lesz, ha...".

Nálam valószínűleg itt lenne vége a kapcsolatnak.

2014. szept. 9. 08:39
 68/102 anonim ***** válasza:
49%

Valamint te pokolian anyagias vagy, és valószínűleg a mama kedvence. Az anyukák szokták így agymosni a kedves kisfiukat, hogy az a végén mindent pénzben mérjen.

Ha szereted, akkor nem azon filózol, hogy mi lesz, ha elváltok, ha pedig nem szereted, akkor a lánnnyal csak jó kiszúrsz.

2014. szept. 9. 08:42
 69/102 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mennyi pénzben mérnéd a feleséged kiesett keresetét amíg mondjuk a két gyereketeket otthon neveli, míg te dolgozol sok pénzért. Erre kíváncsi lennék, mert akkor ő nem szerez vagyont, viszont marha sokat dolgozik, hogy rendes gyerekeitek legyenek. Amúgy nem tudom mit válaszolnék az alapkérdésre. Nőként nekem van több vagyonom, és bizony az exemmel szétmentünk 9 év után, és elég hajmeresztő ötletei voltak az osztozkodásra. Ebből kifolyólag jónak tartom a házassági szerződést, de valahogy mégse lett volna képem az elején, a nagy szerelemben, bizakodásban, hogy jó lesz nekünk együtt, elé tolni egy szerződést, és valószínűleg nekem se esett volna jól ez viszont. Másrészről meg jogos valahol az igényed. A fő kérdés itt az szerintem, hogy vagytok e olyan őszinte kapcsolatban, hogy ezt a kényes kérdést meg tudd vele beszélni, hiszen számodra ez fontos. Ha nem mered előhozni neki, akkor ez elgondolkodtató, mert a közös életetek során lesz egy csomó kényes kérdés, amit ha ugyanúgy nem mertek őszintén megbeszélni mint ahogy ezt sem, akkor bizony ez a kapcsolat nem fog soká tartani. Mert ahol nincs őszinte kommunikáció, ott meghal a kapcsolat. Én ezt tapasztaltam. Úgyhogy bátran elé kellene állnod attól függetlenül hogy itt mit mondanak az emberek, mert ha ez neked fontos, akkor végig bántani fogja a csőröd, ha nem beszélsz róla, és lehet hogy az ezen való aggódás fogja végül behozni azt az életedbe amitől félsz, a válást és az osztozkodást. 40/nő
2014. szept. 9. 09:52
 70/102 anonim ***** válasza:

Számomra ez igy korrekt !

Utálom az olyat amikor az egyik fél több vagyont beletesz a házasságba és válás esetén meg feleződik....

Figyelj, ha nem a pénzre hajt, megérti, de ha arra hajtott, akkor nézd meg mi lesz a vége...

2014. szept. 9. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!