Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, mit szólnátok hozzá, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, mit szólnátok hozzá, ha leendő férjetek a házasság előtt házassági szerződést szeretne íratni veletek?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel házassági szerződést szeretnék íratni mielőtt elvenném. Neki nincs megtakarított pénze, mivel munka mellett főiskolára jár és az anyukáját is segíti. Nekem viszonylag sok megtakarított pénzem van, mivel külföldön dolgoztam. Nyilván nem úgy készülök, hogy el akarok válni, de ha mégis bekövetkezne nem szeretnék osztozni, mert ha elveszem és utána kezdünk el épitkezni az már közös vagyonnak számítana hiába a házasságunk előtt gyűjtöttem. Nők/lányok, titeket hogy érintene ez a helyzet? A kapcsolat végét jelentené vagy nem?

2014. júl. 21. 08:51
 71/102 anonim ***** válasza:
Kérdező az utolsó hozzaszolasodra, nem, ez így nem korrekt. Leendő feleséged ott fog élni abban a közös házban, ott főz, mos, takarít, neveli a gyerekeid. Te meg majd mondjuk 20 év után kirakod a ház értékének 10 százalékával a híd ala? Barátnőmek olyan szerződést kötöttek, ami rögzítette, hogy minden együtt töltött évvel nő a feleség tulajdonhanyada a lakásban, amit a fiú hozott. Úgy már korrektebb.
2014. szept. 9. 21:52
 72/102 A kérdező kommentje:

Utolsónak. Szerinted én csak lóbálni fogom a lábamat.

Én is ugyanúgy hozzá fogok járulni a háztartásvezetéshez és a gyerekneveléshez, mert nem csinálhat mindent csak az egyik fél.

2014. szept. 10. 06:31
 73/102 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, bocs, talán félre érthető voltam. Szóval még egyszer. Szerintem próbáljatok olyan szerződésben gondolkodni, hogy az együtt töltött évekkel nőjön a feleség tulajdon hányada. Mert persze ha egy év után szetmentek nem igazságos, hogy vigye a pénzed felét. De tudod hány házasság megy tönkre 10-15 év után? Attól is függ hány gyereket szeretnétek. Tegyük fel lesz kettő. Azt mondod, a házasság után szerzett vagyon közös lesz. Aha. 2-3 gyerek mellett fogtok tudni vagyont szerezni? Mert szerintem minden penzetek rá fog menni a gyerekekre, ha tesztek is félre, a gyerekeknek fogjátok szánni a felretett pénzt. A feleségednek gyerekek mellett gyed alatt komoly jövedelem kiesése lesz, a karrierje megakad. És akkor mondjuk te 15 év után 1 millió forinttal kiteszed a házból? Ez nem fog menni, szerintem egy ilyen szerződés támadható válás esetén.
2014. szept. 10. 09:26
 74/102 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy mielőtt azt hinnéd, vmi személyes érintettség miatt írok, nálunk fordítva volt a szitu. Egy örökség miatt nekem volt sokkal-sokkal több pénzem, közösen vett lakásunk szinte egészét én fizettem, és mégsem írtunk szerződést (50-50-re vettuk) . Nálunk ennek szimplán az volt az oka, hogy férjem többet keres, mint én, és mióta szültem két gyereket, ő rak alank mindent. Olyan kisemmizes érzésem lenne, ha most elvalnank, és nulla Forinttal kéne távoznia.
2014. szept. 10. 09:36
 75/102 anonim ***** válasza:
75%

Részemről a kapcsolat végét jelentené. Elfogadom, hogy van olyan, hogy a két fél ebben hasonlóan gondolkodik és aláírják, én nem ilyen vagyok.

Eleve elég kulturáltnak tartom magam, hogy ha válás lenne, ne forgassam ki a másikat, de engem nagyon felháborítana. (Felháborított volna.)

39/N

2014. okt. 1. 09:58
 76/102 anonim ***** válasza:
4%

"a karrierje megakad"

Itt mindern nőnek olyan hú de nagy karrierja van valóságba meg szülés előtt meg után is max egy gyárba összeszerelő munkás vagy bolti eladó a legtöbb ember.

2014. okt. 1. 13:50
 77/102 anonim ***** válasza:
48%

"Eleve elég kulturáltnak tartom magam, hogy ha válás lenne, ne forgassam ki a másikat, de engem nagyon felháborítana"

Akkor miért bántana, hogy ebbe nem csak szóba egyeztek meg hanem alá is írod azt amit mondasz?

Egyébként valaki nem akarja aláírni azt nem kell elvenni aztán kész. Élettársként úgyis csak kereset arányosan lesz az osztozkodás, mintha aláírta volna.

2014. okt. 1. 14:00
 78/102 anonim ***** válasza:
76-os mindenki magából indul ki, én egy 10 fős csapatot iranyitottam egy multinál, és nem tartom helyesnek azt, hogyha 1-2 év házasság után az egyik fél érdemtelenül szerez vagyont. De nekem azt se mondja senki, hogy igazságos lehet az, hogy 4-5 gyerek, meg mondjuk 25 év házasság után az egyik fél mehet az utcára, mert ezer évvel azelőtt az egyik többet hozott a házasságba. Úgy, hogy ha több gyerekük lesz, magyar körülmények között aligha fog nőni az a vagyon... Illetve de:Ha mondjuk a nő örököl a házasság után, az már persze közös lesz, mi???
2014. okt. 1. 19:54
 79/102 anonim ***** válasza:
Örökség soha nem lesz közös, ha ennyire tudni akarod még 100 év házasság után sem. Nem magamból hanem a magyar valóságból.
2014. okt. 1. 20:14
 80/102 anonim ***** válasza:
79-es,akkor válaszolj, ha fordítva lenne a szitu, azaz a nőnek lenne több pénze, akkor is ezt mondanád? Nálunk az én lakásomban élünk, mármint az én oroksegembol vettük. A férjem sokat dolgozik. Ha mi nem lennénk, akkor utazgatna, bulizna, és igen, sokat félre is tudna tenni. Így viszont minden pénzét ránk költi, főleg a gyerekekre, minden energiáját, idejét belénk fekteti. Szóval akkor szerinted én húsz év múlva egy borondnyi ruhával ki tudom rakni a híd alá, és ez így jó?
2014. okt. 2. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!