Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vennétek fel a leendő férjetek nevét?
Bóka-Szeifert Annamária vagy
Bókáné Szeifert Annamária
Egyik sem :)
Én kötőjelesen vettem fel, bemutatkozáskor meg sem hallgatnak az emberek. Simán felvenném a férjem nevét és mögé az én keresztnevem.
Nem szeretem a hosszú neveket, meg ezek a kötőjeles nevek számomra kezdenek hasonlítani a Brazil szappanoperákra. Hiséhoséarmandoalehandróeszmeraldapuriella stb.
Gondolj bele, hogy hívják majd a gyereketek Bóka-Szeifert Annamária, akit feleségül vesz a Szabó-Kovács Péter. Az Ő asszonyneve így Bóka-Szeifert-Szabó-Kovács Annamária lesz, aki ha gyereket szül hu-hú... nem folytatom, mert ez olyan mint az MLM rajz, hogy hogy leszel két hét alatt milliomos.
Szóval az én választásom a kettő közül a Bókánéra esne, bár az is hosszú. Amit én ebből kreálnék, az a Bóka Annamária.
Nekem igazából az első tetszett volna a kötőjeles.
Semmiképp nem szeretném a saját vezeteknevemet elhagyni.
Ez a kettő variáció közül lesz valamelyik de nem tudok dönteni
Mi a gond a kötőjelessel?
Pedig mostanában sokan úgy veszik fel a ferjuk nevét.
De tényleg komolyan kérdezem az miért nem tetszik nektek?
Én azért nem választottam a kötőjelest, mert nagyon hosszú aláíráskor. Egy félhivatalos papíron teljesen megfelelő, ha én annyit írok, hogy ....né. Míg a kötőjelesnél ezt nem teheted meg. Egyébként is jobban tetszett a hagyományosabb verzió.
A saját vezetéknevem én sem szerettem volna elhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!