Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vennétek fel a leendő férjetek nevét?
Bóka-Szeifert Annamária vagy
Bókáné Szeifert Annamária

10-es: igen, ezen én is elgondolkodtam, de erre egyerűen nem találtam megoldást x) Kritériumok:
1. a "né" legyen benne
2. ne csak az legyen benne (pl. Szabó Zoltánné kizárt)
3. a saját nevem is legyen benne
Bocsi, azt hiszem, ez már OFF-nak számít.

Ok, tényleg nem törvényszerű, de akinek hosszú neve lenne, tényleg gondolkodjon el rajta :)
Pl. egy Kiss-Nagy Hanna név tényleg nem hosszú, de nekem pl. 10 szótag a 2 vezetéknevem kötőjelesen.

Most jobban belegondolva, a kötőjelesen tényleg nem látszik annyira hogy férfnél vagy (pedig én is erre gondoltam, mondjuk én még jó messze állok ettől :D)
de akkor legyen a 2. :) nem olyan hosszú amúgy így egybe se szerintem... meg jó, hogy nem akarod elhagyni a saját neved, én se akarnám

E kettő közűl a második. Nekem már a könyökömön jön ki a kötőjel, meg unalmas, hogy mindenki úgy veszi fel. Jobban szeretem a divathullámokat kikerülni és egyedi lenni. :)
25N

Én kötőjelesen vettem fel, mert a "né"-től a hideg kiráz :D Nem hosszabb, mint kiírni a né-s verziót. És aki a gyerekkel példálózott, az téved, nálunk csak én lettem kötőjeles, a férjem nem, és a leendő gyerekeink is csak a férjem vezetéknevét kapják! Engem az sem zavar, hogy nem derül ki belőle a férjezettség, mert egy idegennek nincs sok köze hozzá, felvágni meg furcsa vele, hiszen nem érdem...
Viszont tény, hogy szerencsésebb megmaradni lánynéven vagy felvenni a férj vezetéknevét. Az én esetemben az emberek lusták kimondani a második vezetéknevem, a né-s barátnőmet pedig Xnéként emlegetik, vezeték/keresztneve nélkül, szóval nincs ideális megoldás :D

18-as: annyira egyedi lennél, hogy az ismerőseim közül eddig mindenki a te verziódat választotta...
Egy darabig én is úgy voltam vele, hogy megtartom a vezetéknevemet (ritka és nagyon szép), és a kötőjeles verzió lett volna, ha emellett maradok (a né-s verziók nem tetszenek).
Most már inkább hajlok afelé, hogy a saját vezetéknevem elhagyom, és a páromét veszem fel helyette (rövidebb is lenne, plusz igazából a kötőjelesnek akkor látnám értelmét, ha mindkét fél felvenné a másikét, a gyerekünket viszont megkímélem a kötőjeles vezetéknévtől).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!