Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti felveszitek/felvettétek a (leendő) férjetek nevét?
Nem vettem fel, mert ritka a családnevem, olyannyira, hogy a vezetéknév+keresztnév kombóval csak én létezem (utánanéztem :)).
Őt különösebben nem izgatta. Kötőjeles verzióra ajánlottam, hogy lehet, de akkor mindkettőnknek. Mivel nem volt kedve iratokat cserélni, maradt saját néven mindenki.
Ha valaki nagyon szereti a férjét, akkor saját kívánságára felveheti. Ha a pl. az én leendő férjem javasolná, akkor csakazértis nem venném fel.
Régies dolognak tűnik, bár az összetartozás jele.
Én felvettem csak nem a teljeset :)
(Leszkóné Oláh Viviána) :)))
Nem,nem vettem fel.Büszke vagyok a nevemre.
Ha meg valahogy nagy nehezen felvettem volna akkor meg túl hosszú mert az én családnevemről nem mondtam volna le.
Úgy biztos nem fogom, hogy mondjuk Kovács Péterné legyek (nem így hívják, ez csak példa).
Neki egyébként teljesen mindegy és mindkettőnknek különleges nevünk van.
Egymás mellett hülyén hangzik a két név, ezért se kötőjeles nem lesz se pedig X-né plusz a saját nevem., ezért ha felveszem, akkor vagy egyszerűen az ő nevére cserélem a vezetéknevem, mint az angolszász országokban, vagy pedig nem veszem fel a nevét. Bár most éppen arra hajlok, hogy majd felveszem, de nem döntöttem még el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!