Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti felveszitek/felvettétek a (leendő) férjetek nevét?
Úgy terveztem, hogy a Kovácsné X Y Z verziót veszem fel, a saját nevem mindenképpen megtartanám. Csak az a baj, hogy a külföldi vezetéknevem is 4 szótag, plusz mellé van két keresztnevem, mindkettőt használom. Tehát saját név 10 szótag, +3 a né.
Emellett sokan lehurrogják ezt a -né verziót, hogy eredetileg birtokos jelzés volt, a Kovácsé, a férfié. Ami talán még elmegy, bár nem akarok a tulajdona lenni, csak ha meg is tartom a nevem én úgyis el fogok veszni. Pl. a munkahelyemen is hiába Kisné Tóth Kata valaki, nem Kata, hanem Kisné. Gipsz Jakabnénak pedig még csak a keresztnevét sem tudjuk, ő Gipszné. Alá is Gnét ír, esetleg néhány régi kolléga Mucikának hívja. Na de ki ő valójában?
A betegeink nagy része (kórházban dolgozom) is így van regisztrálva, persze, hogy nekünk is Szabóné lesz a neve. Az pedig külön vicces, amikor a leánykori név nincs regisztrálva, a nénike már régóta nálunk dekkol, a nevét nem tudjuk, a Szabóné "hideg". Ilyenkor születnek a Géza nénik.
Köszönöm, hogy lepontoztatok, csak mert nekem nem derogál né-nek lenni...miért nem lehet elfogadni egymás véleményét?? Szerintem 100%-os a válaszom, hiszen a kérdésre válaszoltam teljes mértékben...
Nagyon gázosak vagytok - akik lepontoztatok!!
24N (14-es voltam)
Ne aggódj kedves előttem szóló, engem is le fognak pontozni valószínűleg, mert én is úgy akarom felvenni, hogy Kovács Jánosné (ez csak példanév). Vagy úgy, hogy Kovács Jánosné Kiss Dóra.
A kötőjeles nekem egyáltalán nem tetszik, ráadásul az én vezetéknevem elé kb. semmi nem is passzolna olyan hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!