Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoljak a leendő házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoljak a leendő házasságomról?

Figyelt kérdés

Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.

Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.

Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?

Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?

Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.

olyan megalázó ez az egész!

2011. szept. 20. 20:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/142 anonim ***** válasza:
97%
Az a tiszta, ha lepapírozzátok. Ha rendben van a házasság, nem lesz semmi gond úgysem. Ha meg nincs rendben, akkor nyilván az ő vagyona legyen az ő vagyona. A gyerektartás az más kérdés, azt ígyis-úgyis kapnál válás esetén. Nem semmiz ki ezzel egyáltalán.
2011. szept. 20. 20:54
 2/142 anonim ***** válasza:
90%

Először várd meg a szerződést. Ha van szerződés akkor egy problémával kevesebb, tiszta a dolog.

A gyerekeiről biztos gondoskodik.

2011. szept. 20. 20:56
 3/142 anonim ***** válasza:
95%

Minek nektek esküvő? Nem kötözködésből, tényleg.

Te félsz aláírni egy papírt, ő fél, hogy kiforgatod a vagyonából.. És mindezt nem együtt beszélitek meg, hanem ő az ügyvédjével..

Mellesleg: ha esküvő előtt szakítotok, akkor miben lesz más, mintha elváltok egy házassági szerződéssel? Most is ugyanúgy különköltöznétek, ugyanúgy nem laknál az ő lakásában, kvázi: ugyanúgy kitenne Téged a két gyerekkel. A házassági szerződés a vagyonközösség előtti alapokat fixálja, így a jelenlegi állapotot, mikor a bíróság előtt még nincs "mi", csak Te és ő. Nem értem a félelmed a szerződés miatt.

2011. szept. 20. 20:57
 4/142 anonim ***** válasza:
88%
A válásnak az a következménye, hogy kiköltözik az a fél, aki nem a saját lakásában lakik. Te elvárnád, hogy esetleg válás után is ott lakhass, vagy ezt mire értetted? "Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk?"
2011. szept. 20. 20:58
 5/142 anonim ***** válasza:
55%

hát nem semmi!!!

én nem is értem hát szülsz neki 2gyereket örökre össze vagytok kötve most akkor te meg beleírathatnád hogy kárpótlás jár neked a megnyúlt hasért meg cicikért meg az aranyér stb...

én még mindig ott tartok hogy házasságkor

--ami az enyém az a tiéd is drágám.--egy család vagyunk együtt küzdünk ugyanúgy.

2011. szept. 20. 21:01
 6/142 anonim ***** válasza:
62%

Én nem házasodnék össze olyannal, aki ilyesmire kérne. Nem azért, mintha bármikor is bárki vagyonára fájt volna a fogam, de elég konzervatív elképzeléseim vannak a házasságról. Úgy érzem ez két ember egységéről szól minden téren. Arról, hogy egy életre egymás részeivé válunk és a problémáinkat nem válással oldjuk meg. Anyagilag, lelkileg és az élet minden területén közösséget vállalunk egymással.

Ha pedig nem így gondoljuk, akkor is lehet természetesen együtt élni szépen, boldogan, szeretetben sokáig, élettársi kapcsolatban. Mert az meg pont hogy erről szól: valamilyen szempontból mindenki megőrzi a függetlenségét, jobban nyitva hagyja maga mögött az utat, ha esetleg valami történne és meggondolná magát, ugyanakkor vagyonilag is függetlenebb marad.

Sajnos nem tudok tanácsot adni ebben az ügyben. Talán az a legjobb, ha elfogadod a feltételeit. Próbálj meg te is önálló lenni anyagilag, ha tudsz, tegyél félre pénzt, hogy a legrosszabb esetben is tudj mihez nyúlni.

Azért elég érdekesen indultok neki a házasságnak ilyen aggodalmakkal.

2011. szept. 20. 21:04
 7/142 anonim ***** válasza:
85%

Előző: miért a párjának szülne? A kérdező nem írta, hogy a párja erőszakkal kényszerítette a szülésre...

Egy átlag gyereknek pedig 2, azaz kettő darab szülője van.

... és válás esetén az apának ugyanolyan joga van hozzájuk, mint az anyának.

2011. szept. 20. 21:05
 8/142 anonim ***** válasza:
81%
21:01-re gondoltam
2011. szept. 20. 21:06
 9/142 anonim ***** válasza:
75%

Szerződés nélkül is kitehet téged az utcára válás esetén,ha az ingatlan az övé.

Egyébként elolvasnám,vagy elolvastatnám egy másik ügyvéddel és aztán írnám alá.

Egyáltalán nem megalázó,inkább praktikus.Ha életetek végéig együtt lesztek,akkor úgysem kell a papír.Válás esetén pedig gyorsabban zárulhat le a tárgyalás,ha nem kell vitatkozni a vagyonon.

2011. szept. 20. 21:06
 10/142 A kérdező kommentje:
Nem is tudnám kiforgatni a vagyonából ha akarnám sem hiszen házasság előtt szerezte.
2011. szept. 20. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!