Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoljak a leendő házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoljak a leendő házasságomról?

Figyelt kérdés

Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.

Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.

Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?

Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?

Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.

olyan megalázó ez az egész!

2011. szept. 20. 20:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/142 anonim ***** válasza:
70%

ma 22:59

Ezzel kapcsolatban annyira máshogy gondolkoznak az emberek. Tényleg a pároddal beszéld meg.

Mi a férjemmel pl. elképzelhetetlennek tartottunk volna ilyesmit. De biztos nem ettől lesz boldog, vagy boldogtalan egy kapcsolat. Vagyis kizárólag ettől biztos nem.

2011. szept. 20. 23:29
 52/142 anonim ***** válasza:
98%
A törvény csak akkor nem engedné, ha ő minden kétséget kizárólag tudná bizonyítani, hogy az, amit ő bevitt a házasságba, az korábban is az övé volt, és nem a házasság alatt szereztétek. Pont ezért kell a szerződés, hogy leírjátok feketén-fehéren, hogy mi az a vagyon, amivel ti a házasság előtt rendelkeztetek.
2011. szept. 20. 23:45
 53/142 A kérdező kommentje:
ő be tudja bizonyítani. Tulajdoni lapok, stb. Mindenről van papírja.
2011. szept. 20. 23:52
 54/142 anonim ***** válasza:
68%
Basszus, te nem vagy semmi. Miért puffogsz, mikor még azt sem tudod miről van szó?! Olyanon agyalsz, ami lehet hogy meg sem történik. Ha mindíg ennyire túlbonyolítod a dolgokat, akkor már kezdem érteni minek neki a szerződés. Nincs ebben semmi megalázó. Tiszta viszonyok és kész. Egyáltalán nem biztos, hogy bármiből is ki akar forgatni a párod, de ha így tudsz róla beszélni, akkor mi a francnak akarsz hozzámenni?
2011. szept. 21. 00:00
 55/142 anonim ***** válasza:
41%

Te írtad: "És engem mi biztosít be? Ha 20 év múlva beleszeret egy fiatal lányba..."

Na ezért kell a házassági szerződés,

hogy NEHOGY TE SZERESSÉL BELE EGY FIATAL FIÚBA !!

Amúgy van egy biztos megoldás a te problémádra:

Menjél hozzá, egy vagyontalan csöveshez és nem kell szerződés írnod !!

Na csáááááááá.

2011. szept. 21. 00:03
 56/142 anonim ***** válasza:
74%
szerintem ne érezd megalázónak. egyszer hallottam, amikor valaki ezt mondta erről a témáról: maga a házasság is egy szerződés. az nem megalázó? ott nem érzed úgy, hogy azért akar magához láncolni, nehogy elhagyd? :)
2011. szept. 21. 02:05
 57/142 anonim ***** válasza:
34%

aki ennyire támogatja hogy irja alá azt a szart,az férfi és nem szült még soha.

általában 1gyerekkel és épp 7.hóban lévő nő nem azon agyal hogy valaha elhagyja a párját hiszen a testét is bedobta a kapcsolatba,értem ugy hogy igen vállalta hogy vele képzeli el a jövőt ezért szül 1-2-3-at.

aki támogatja álljon a párja elé és mondja 2gyereknél hogy anyukám írjunk papírt megnézném a reakciókat,meg hogy mennyi tányér marad a megbeszélés után.

és azt is megnézném hogy a kérdező beleíratná hogy ok aláírom de te maradsz itthon a bébivel én meg megyek melózni.

2011. szept. 21. 07:42
 58/142 anonim ***** válasza:
76%

Ne haragudj, de én nem írnám alá. Alaposan elgondolkoznék, ahogy most te is.

Megvárnám a szerződést, elolvasnám, és ha bármi is nem tetszik, akkor összepakolnék és elmennék. És nem magyarázkodnék. Ha bármit is rögzítene a házasság után szerzendő pénzekről, vagyonról, akkor annyi lenne, vége. Én láttam már ismerősnél olyat, hogy a férj kikötötte, hogy csak annyit ad "haza", amennyit a nő is keres, a többi az ő külön vagyona, amiből bármit vesz, az övé, vagy bármibe fektet bele, annak a haszna az övé. Közben a nő elképzelte, hogy a férje (ahogy te is mondtad) azért tud havi félmillát-millát megkeresni, mert nem ő rohangál a gyerekekért bölcsibe-oviba-suliba, nem ő marad otthon, ha a gyerekek betegek, nem ő rohan haza munka után, hogy főzzön, gyereket neveljen és végezze a házimunkát, stb. Nem az ilyesmiket nem csináló férjet fogja behívni a főnök, hogy akkor ki van rúgva, mert nem lehet rá számítani.

Az, aki nem érzi, hogy nem csak neki van szüksége biztonságra, bizalomra, hanem a másiknak is, aki sokkal többet kockáztat egészségileg, munka szempontjából, egy válás esetén, mint a másik... annak nincs mit magyarázni, azzal nem érdemes vitatkozni.

2011. szept. 21. 08:10
 59/142 anonim ***** válasza:
80%

Figyelj, olvasd el a szerződést ha kész lesz. Vidd el saját ügyvédhez és értelmezted vele, hogy miről van szó. Akkor felháborodhatsz, ha a házasság alatt megszerzett vagyont, akarja magának. Viszont úgy fair, ha a házasság előtti vagyon marad azé, aki megszerezte. A házasság után szerzett pedig közös.

Az viszont nem igaz, hogy az ő tulajdonát védi a törvény, mert kb 10 év házasság után te is kapsz az ő ingatlanából részt. Függetlenül, hogy ő vette. Ezt onnan tudom, hogy a családunkba beházasodott egy "nincstelen" nő. Majd több mint 10 év után elváltak. A válás során kapott egy fél házat, úgy hogy egy szöget nem vett a házba. Ennyit a törvényi védelemről. Ja és 13 évig folyt a per, ami alatt a mi családunknak kellett fizetni a bérleti díját a lakásának amiben lakott.

Ugye milyen szép történetek vannak? Ezért támogatom a házassági szerződést. Amit te örökölsz majd a szüleid után, azt nem kapja meg a férjed, csak a gyerekeid. Amit ő örököl azt te nem kapod meg, csak a közös gyerekeid. Mi ebben a rossz? Viszont amit házasság alatt megszereztek az közös. 50-50%. A házasságot megelőző vagyon szintén marad mindenkinek a sajátja.

2011. szept. 21. 11:49
 60/142 anonim ***** válasza:
40%

Én tökéletesen értelek, kérdező!!!

(én a sok értetlen ideírót nem értem!!!)

Igazad van és jogosnak érzed megalázónak, mert az is! + általánosságban úgy néz ki hogy a férjed bizalmatlan feléd illetve ki akar semmizni.

Ennek a házassági szerződésnek az égvilágon semmi értelme! Ezt is a sok önimádó pasi találta ki! Hogy a nőket még inkább kisemmizhesse.

1. A magánvagyon az az is marad, amit házasság előtt szereztek!!! A párod lakása, autója, berendezési tárgyai ami már előtted is megvolt AZ SOHA SEM LESZ A TIÉD. ERRŐL PAPÍRJA IS VAN! AKKOR MINEK AKAR VELED SZERZŐDÉST ÍRATNI?

VAJON MIT FEKTETHET LE BENNE? KÉRDEZZ RÁ, LÉGYSZÍVES!

Ha viszont át akar verni, és a házasság utáni közösen szerzett vagyonból akar kitúrni, AKKOR HAGYD OTT!!!!!

Az igazi kapcsolat a bizalmon alapul nem a szemétkedésen!

Gondolj bele, te belemész pl. egy ilyenbe h amit beadsz házasság alatt azt kapod vissza, akkor már most jó, ha elkezdez félni és munkát keresni (na meg a gyerekeknek babysintért) és gyűjtöd külön számlára a lóvét!

Vagy mész külföldre dolgozni h összeszerezz egy lakásra valót mire elválsz legyen hova vinni a lurkókat! Mert ugye ha a pasid fél a válástól, akkor ugye te is félhetsz!

De könyörgöm! Akkor ezt megteheted egyedülállóként is!

Tehát ennek a szerződésnek semmi értelme. Mindenképpen kérdezz rá, h miről fog szólni a szerződés!

26L

2011. szept. 21. 11:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!