Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoljak a leendő házasságomról?
Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.
Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.
Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?
Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?
Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.
olyan megalázó ez az egész!
ma 14:14
Kivéve az olyan különleges helyzetekben, mint ha pl. a pasi vesz egy házat egy évvel a házasság előtt hitelre, aztán mondjuk elveszti a munkáját, vagy a nő keres többet és a hitel nagy részét a nő fizeti. Na, erre már én is azt mondom, hogy akkor joga van a nőnek a lakás felére. De amúgy csak ha a férje úgy dönt. (Vagy fordított felállásban. Mindegy.)
84% Hogy éljek azzal a linkkel,amit belinkeltél,vagyis a törvénnyel:
"a különvagyon körébe tartozik az az eset is, amikor egy szerződést az egyik házastárs az életközösség kezdete előtt köti meg, így a vagyontárgy az ő különvagyonába kerül, de a vételár bizonyos hányadát már a házassági életközösség tartama alatt fizetik ki. (Ebben az esetben előfordulhat, hogy részletekkel törlesztenek a már házas felek, így a törlesztésben részt vevő házasfél – tehát akinek nem kerül a tulajdonába a vagyontárgy megtérítési igénnyel léphet fel, TULAJDONI IGÉNNYEL VISZONT NEM.) "
ma 14:25
Igazad van, én írtam rosszul. Viszont a térítési igénnyel akkor is élhet, már az is valami.
Nem hiszem,hogy hitelen van a ház,arról írt volna a kérdező.
70% A számla,ha házasság után nyit,attól,hogy az ő nevén van még közös lesz válásnál,kivéve,ha van róla szerződés,hogy csak az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!