Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoljak a leendő házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoljak a leendő házasságomról?

Figyelt kérdés

Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.

Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.

Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?

Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?

Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.

olyan megalázó ez az egész!

2011. szept. 20. 20:47
 101/142 anonim ***** válasza:
78%
Ezért kéne a nőknek gondolkodni,és pénzt eldugni,keresni,magukat bebiztosítani,hogy ne a pasiktól kelljen függni,én sose függtem másoktól,17 évesen már önellátó voltam,a kapcsolataimban mindig külön kassza van,nem fogok anyagilag pasikon élni,utána meg hid alá menni mert épp lecserélnek egy jobbra.Nem bízok senkiben már meg,csak magamban.A nők többsége álomvilágban él és azt hiszi ha szül és főz mos takarít a férfira azt a férfinak meg kell fiztnie,és az valami hatalmas érdem.Itt hibázik a legtöbb nő,és ezért lesz kisemmizve mert nem gondolkodik előre,hogy bármi történhet a férfivel és akkor ő akár van papír akár nem az utcán lesz,a pasikat a gyereküknél,családjuknál jobban érdekli a farkuk...
2011. szept. 21. 14:42
 102/142 anonim ***** válasza:
35%
70% Ez így van!
2011. szept. 21. 14:53
 103/142 anonim ***** válasza:
92%
Látom sok itt az elhagyott, megkeseredett nő. Azért nem minden pasi szemét. A kérdező férjéről meg végképp nem tudunk semmit, meg a szerződésről sem. Addig ez csak hiszti, amíg nincsenek konkrétumok. Azért nagy túlzás kijelenteni hogy minden pasi önző állat aki szarik a családjára, és megy a farka után. Az én szüleim 38 éve szeretik egymást. Az én férjem sem hagyna szarban a gyerekekkel együtt, ebben biztos vagyok. Arról senki nem tehet hogy ti ilyen pasit választottatok.
2011. szept. 21. 15:17
 104/142 anonim ***** válasza:
74%
Én 10 éve vagyok kapcsolatban,nem vagyok megkeseredett,csak racinális,és tapasztalt,volt pár szar kapcsolatom,de külön kassza van most is,mindig,nem függök másoktól,bármi lehet,és akkor magam maradok.előre kell látni.Az élet sajnos nem cukormáz.
2011. szept. 21. 15:29
 105/142 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Azért "duzzogtam" mert mint ti is írtátok mindkét esetben ugyanúgy járok ha elhagynak. Tehát teljesen felesleges a szerződés.

Meg is beszéltük hogy nem írunk.

Köszi a válaszokat!

2011. szept. 21. 16:36
 106/142 anonim ***** válasza:
91%

ma 16:36

Ha csak ezért írtatok volna, hogy ami eddig az egyéni tulajdonotok volt, az az is maradjon később is, akkor tényleg felesleges. De érdemes ezeknek a dolgoknak utánanézni neten, jogi fórumokon, ügyvédnél, hogy ne maradjon senkiben semmi kétség.

A lényeg, hogy végre megegyeztetek. :)

2011. szept. 21. 16:48
 107/142 anonim ***** válasza:
77%

""Az viszont nem igaz, hogy az ő tulajdonát védi a törvény, mert kb 10 év házasság után te is kapsz az ő ingatlanából részt. Függetlenül, hogy ő vette. Ezt onnan tudom, hogy a családunkba beházasodott egy "nincstelen" nő. Majd több mint 10 év után elváltak."

Még jó hogy kap. Gondolom a nő is tett bele valamit, ha nem mást szült gyerekeket és ingyen háztartási cseléd volt."

Nem szült gyereket és a háztartást sem vezette, mivel a férj szüleivel éltek együtt külön lakrészük volt. Külföldről hozattak neki ruhát, ha valamilyen esemény volt a családban.

2011. szept. 21. 21:51
 108/142 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező, nem olvastam el a válaszokat, így előre is bocsi, ha olyat írok amit már valaki leírt.

Én bizony aláírnám, mi több, én magam íratnám meg. Ez nem megalázó, hiszen csak védi az értékeit. Nem lehet tudni, hogy 10-20 év múlva mi lesz. Honnan veszed, hogy ő lenne a szemét veled? Lehet, hogy Te találnál másik férfit és a válással együtt - papír nélkül - vinnéd a vagyonának a felét. Amikor az ember benne van egy kapcsolatban/házasságban mindig azt hiszik, ha egyszer vége lesz az békés lesz. De ez nagyon ritka. Főleg ahol már házasság is köttetett és gyerekek vannak, na ott aztán van min marakodni. És amint összeházasodtok attól a pillanattól kezdve jogilag nincs "enyém" "tiéd".. Minden közös az utolsó kis regényig minden! Az meg, hogy mit fektettek le a szerződésbe azt meg lehet beszélni, attól, hogy az ő ügyvédje írja meg, még lefektethetitek közösen az alapokat. Majd Te is átnézeted egy másik ügyvéddel. Szerintem ez ma már természetes dolog, hogy szerződést írnak a felek. Sajnos már nem élünk olyan toleráns világot, mint a nagyszüleink akik tényleg ki tartottak jóban-rosszban a sírig.

Én 23 éves vagyok, van egy kis saját lakásom. Ami nem a munkám gyümölcse, hanem sajnos a nagyszüleim már nem élnek, így megörököltem a lakást. Nem egy nagy lakás, és komoly felújításra is szorul. De ha valakivel összeházasodnék, akkor már csak emiatt is iratnék egy szerződést. Ugyanis ha válás a vége, akkor el kéne adni azt amiért az ÉN nagyszüleim dolgoztak meg, ami az ÉN örökségem. És a - nem létező - férjemnek semmi köze nincs hozzá. Szerintem jogos az elvárásom, hogy adott esetben ne kelljen eladni, mondván közös vagyon hiszen házasok vagyunk...

2011. szept. 24. 22:56
 109/142 anonim ***** válasza:
62%

Ja és ami még fontos, ez a szerződés Téged is védhet, nem csak a másik felet. Pl bele lehet venni olyan dolgokat, hogy amennyiben ő hagy el Téged, ő akar válni akkor a lakás a tied lesz stb. Legyél okos és védd be magad. Mindezek ellenére, még lehet boldog, örökké tartó házasságotok.

Utolsó voltam.

2011. szept. 24. 23:06
 110/142 A kérdező kommentje:
Hát mégis rábeszélte az ügyvéd hogy írasson alá velem egy szerződést. Totál magam alatt vagyok. Azon gondolkodom hogy elköltözöm, akkor legalább nem kell féltenie semmijét tőlem.
2011. okt. 9. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!