Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoljak a leendő házasságomról?
Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.
Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.
Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?
Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?
Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.
olyan megalázó ez az egész!
"Az viszont nem igaz, hogy az ő tulajdonát védi a törvény, mert kb 10 év házasság után te is kapsz az ő ingatlanából részt. Függetlenül, hogy ő vette. Ezt onnan tudom, hogy a családunkba beházasodott egy "nincstelen" nő. Majd több mint 10 év után elváltak."
Még jó hogy kap. Gondolom a nő is tett bele valamit, ha nem mást szült gyerekeket és ingyen háztartási cseléd volt.
A házasság az kölcsönös gazdasági közösség. Ha nem az, akkor nincs értelme az egésznek.
Egyértelmű hogy ezek az extra szerződések a nők kisemmizésére lettek kitalálva.
"Lehet,hogy csak le akarja papírozni,hogy,amit házasság ELŐTT szerzett"
Akkor jó süket! Az úgyis az övé marad, azt minek papírozni. Szerintem ez a szerződés inkább akkor jó ez a szerződés, ha valaki be akarja biztosítani, hogy a házasság után is, amit ő szerzett, ő keresett meg, az ne legyen közös, hanem az övé maradjon. Én ekkor látom inkább értelmét. (Vagyis én ilyenkor nem látom értelmét a házasságnak, ahogy már írtam, mert mi a francnak a fölösleges felhajtás? Én ilyen helyzetben inkább úgy döntenék, hogy a párom tegyen egy apasági nyilatkozatot és mindketten függetlenek maradunk anyagilag és akkor biztos nincs vita, ha külön megyünk. Minek kéne akkor a nagy cécó? Csak, hogy -né legyen valaki?)
13:11
meglehet érteni a kérdezőt is! Gondolom egy nő sem akarja a gyerekeit az utcán nevelni!
13:25
Unják már a pasik kicseszéseit. Mert ezek erről szólnak. A házasság utáni vagyon normális esetben közös, mert ha nem az, AKKOR MIÉRT HÁZASODNAK ÖSSZE?
ma 13:25
Elnézést, ha tévedek, de én tényleg úgy tudom, hogy a házasság előtti szerzemény, hacsak nem fizet rá az illető hitelt a házasság után, akkor az az övé marad, meg az is, amit esetleg a házasság után ajándékozás útján kap.
Nem tudom, ezért miért lennék hisztis. Mintha te hisztiznél most itt egyedül.
De gondolom a férjem is hisztis p...csa, mert ő sem akart házassági szerződést.
De ez mindenkinek a saját döntése, mi is itt csak a saját véleményünket, vagy a saját példánkat tudjuk leírni. Minden a kérdező és a párja döntésén múlik.
Úgyhogy nyugodj meg, nem muszáj vitatkoznunk. :)
Senki nem fogja a gyerekeket az utcára tenni.A nőnek nem lesz köze a házhoz,de az apának még vannak apai kötelességei a gyerekei felé.
Ja,fizet párezer forintot ami tankönyvre nem elég,aztán él tovább mint marci hevesen.elvégre nekik csak megcsinálni kell atöbbi anő dolga,nem oknélkül vannak dugik az anyaotthonok,nem oknélkül van annyi egyedül álló anya albérletbe,mert a férfi nem a állja szavát,és em teszi a kötelességét,mert az nem csak a nőknek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!