Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoljak a leendő házasságomról?
Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.
Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.
Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?
Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?
Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.
olyan megalázó ez az egész!
ma 21:20
21:04 vagyok. Én is ezen gondolkoztam. Én sem igazán értem, miért döntenek ilyenkor a házasság mellett az emberek, mikor azon agyalnak, hogy mi lesz, ha elválnak, meg mi lesz, ha a másik kiteszi őket az utcára, meg házassági szerződést kötnek, hogy bebiztosítsák magukat, nehogy a másik kisemmizze őket... Jó, praktikus dolog ez, meg az ember fél a csalódástól, meg biztos, ami biztos... de tényleg, akkor mivel másabb a házasság, mint az élettársi kapcsolat? Mert akkor tényleg csak egy papír.
Tényleg nem kötekedni akarok, csak nem értem. Miért jobb így a házasság az élettársi kapcsolatnál? Miért döntenek inkább emellett?
A családunk már egy jó ideje egy ügyvédhez jár, aki mélyen hívő katolikus, de azért két lábbal a földön jár. Ő mondta a nővéreméknek, hogy ha házasodnak, akkor írjanak szerződést. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy ez a legbiztosabb, tiszta játékszabályokat teremt - túl sok embert látott magából kivetkőzni válás során.
(Meg is jegyezte, hogy a templomi esküvő szól az Úrnak, és az oltár előtt tett fogadalmad életed végéig szól majd. Viszont a házassági szerződés már a világi házasságról szól, ahhoz meg sok köze nincs a valláshoz.)
Ilyent nem írhatnak semmilyen szerődésbe. Ne légy ennyire naív.. Ha meg ezt gondolod a párodról, és kinézed ezt belőle, miért akarsz hozzámenni?
Remélem, nem, és csak buta feltételezés, amit írok, de ennek a kérdésnek akkor lenne értelme, ha a pénzéért akarnál hozzámenni.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:26
Az élettársi kapcsolat kicsit más,mint a házasság:
1.nem vehetik fel egymás nevét
2.nem fogadhatnak örökbe
3.a gyerekükről apasági nyilatkozatot kell tenni,mivel a gyereket nem tekintik automatikusan a férfi élettárs gyermekének
4.a vagyon pedig annak arányában lesz elosztva szakítás esetén,ahogy részt vettek be,míg házasság esetén a házasság után szerzett vagyon feleződik,akkor is,ha az egyik fél semmivel sem járult hozzá a közös vagyonhoz.
ma 21:45
Igen, tényleg más, csak én arra az esetre értettem, ha házassági szerződést kötnek, tehát eleve a vagyon nem feleződik. Végül is a szerződés arról szól, hogy jogilag, vagyonilag független maradjon az ember (mondjuk szó sincs arról, hogy örökbe akarnak fogadni gyereket). Ami az élettársi kapcsolatban már eleve megvan. Akkor már egyszerűbb egy apasági nyilatkozatot tenni és nem felesleges köröket futni azzal, hogy összeházasodnak.
Na, de tényleg nem kötözködök itt, ezt mindenki maga dönti el. :)
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:14
A céges vagyon sosem lesz váláskor osztozás tárgya, mert a cég különálló jogi személy, tulajdonosainak nem tulajdona a cég vagyona, az csakis a cégé. Így a cég profitja sem magánvagyon, csak a cégtől kapott fizetése.
A részvényesi osztalék az más, de egy kft vagy bt vagyona nem képezi senki magánvagyonát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!