Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoljak a leendő házasságomról?
Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.
Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.
Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?
Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?
Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.
olyan megalázó ez az egész!
Én gondolkodás nélkül aláírnám...
Hogy miért?Mert nem tervezek válni,mert tudom,h ő dolgozott meg azért a pénzért,mert tudom,hogy a gyerekéről ugyanúgy gondoskodna,ha pedig válnánk,rólam nem kellene..
Nem kell ebből szerintem ekkora drámát csinálni...
Nincs ebben semmi megalázó. Váláskor nagyon ki tudnak fordulni magukból az emberek, jobb biztosra menni. Így már nem teheted meg ( ha esetleg szeretted volna), hogy otthonülő legyél, mert egyik napról a másikra az utcára kerülhetsz.
Írjatok papírt, fair dolog.
igen 2db szülő aki elméletileg ugyanúgy küzd mindenért.
vagy mikor bármibe belekezd azt gondolja na nekem több lesz most ha valami gáz lenne.most várja a másodikat 3évre kiesik a munkából stb -ok visszamegy előbb dolgozni de már gondoljon most arra hogy mi van ha a férje már gyűjtögeti a saját lóvét.
vagy túl sok amcsi filmet nézek.
lehet.
Az sem mindegy,hogy milyen vagyona van. Például,ha van egy cége,akkor az abból befolyó profit már közös vagyonnak számít házasság után.A cég nem,de amit termel az igen.Ilyen például,ha valakinek van egy lakása és azt kiadja.A bérleti díj már közös házasság után,a lakás pedig marad az eredeti tulajdonosnál.
Ezt a házassági szerződéssel tisztázni lehet,vagyis a profit szintén maradhat a tulajdonos birtokában.
Nem megalázó ez inkább elővigyázatosság.
Erre szoktam írni az életbiztosítás példáját.Senki nem akar meghalni,mégis kötnek ilyen biztosítást,ha már megtörtént a baj,akkor legyen mihez nyúlni.
A házassági szerződés is ilyen.Ha boldog a kapcsolat,akkor ennek nincs jelentősége.Ha válás lesz,akkor pedig kincset érhet.
Mint írtam neked,házassági szerződés nélkül is mehetsz az utcára válás esetén,hisz a lakás az ő tulajdona,házasság előtt szerezte.
A házasság után szerzett vagyon pedig közös.A házasságotok 20 éve alatt szerzett vagyon fele illet meg téged.Ha az 1 db hűtőszekrény,akkor az.De a lakás nem!
A házassági szerződés nem azt jelenti, hogy az életed semmivé lesz 20 év múlva.. ami közös, az közös. Ami viszont most az övé, arról nem csodálom, ha szerződést szeretne kötni, hogy 20 év múlva is az övé maradjon. Amit viszont a szerződés után együtt szereztek, az ugyanúgy megosztásra fog kerülni.
De még mindig bizarr, hogy már most ezen agyalsz..
Nade épp erről beszélek!!
Hogy ami az övé az sose lesz közös!
Szerintem a drága ügyvéd úgy akarja megírni a szerződést hogy házasság után sem lesz közös semmi, hanem minden házasság alatt szerzett vagyon, stb.. az ő tulajdona lesz.
ettől félek!
ha nem így gondolná, nem is akarna szerződést, a fentebb említett különvagyona miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!