Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoljak a leendő házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoljak a leendő házasságomról?

Figyelt kérdés

Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.

Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.

Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?

Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?

Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.

olyan megalázó ez az egész!

2011. szept. 20. 20:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/142 anonim ***** válasza:
96%
Nincs is. Egy szerződés nem kisemmiz, hanem biztosít. Te tartasz már ott, hogy nyugdíjad sem lesz, holott ezt senki nem írta.
2011. szept. 20. 22:26
 42/142 A kérdező kommentje:

igazatok van, tényleg felidegesítettem magam rajta.

Bocsánat ha valakit megbántottam!

2011. szept. 20. 22:27
 43/142 A kérdező kommentje:

a nyugdíjat arra értettem hogy...szerintem aki elolvassa, megérti.

Míg én itthon nevelem a gyerekeinket és nem tudom pénzt keresni addig ő elmegy dolgozni és gyarapítja a magánvagyonát, amit mondjuk nem tehetne meg ha pl én mennék dolgozni ő meg maradna itthon a gyerekekkel.

2011. szept. 20. 22:33
 44/142 anonim ***** válasza:
87%
Viszont, ha Te csak a GYES időtartamára maradsz otthon a gyerekekkel, utána szépen mész dolgozni, ahogyan az ország anyukáinak 80%-a teszi, akkor nincs miről vitáznod.
2011. szept. 20. 22:36
 45/142 anonim ***** válasza:
85%

"Míg én itthon nevelem a gyerekeinket és nem tudom pénzt keresni addig ő elmegy dolgozni és gyarapítja a magánvagyonát, amit mondjuk nem tehetne meg ha pl én mennék dolgozni ő meg maradna itthon a gyerekekkel."

A legtöbb szerződés azt rögzíti, hogy ki mit visz a házasságba. Nézd meg, hogy egyáltalán rögzít-e bármit is a házasság alatt szerzett vagyonról - ha az 50-50%, akkor nincs semmi baj.

Viszont ha ennyire félted a GYES-es időszakodat, a férjed is otthon maradhat a gyerekkel, te pedig mehetsz vissza dolgozni... törvény engedi. Ahogy azt is, hogy ne töltsd ki a 3(?) évedet, hanem hamarabb visszamenj dolgozni - és akkor te gyarapítod a saját vagyonod.

2011. szept. 20. 22:37
 46/142 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk az rég rossz, ha ezen kell agyalni, hogy hogyan "lophatnék" időt a másiktól arra, hogy félretegyek az orra elől pénzt magamnak...

Én értem a kérdező érzéseit, de kezd az egész "akkor tudod mit, medve, bammeg a létrádat" jellegű helyzethez hasonlítani. Csak a szándékot ismeri, a részleteket nem, magában kesereg, idegenektől várja a csodát, pedig lehet, hogy a párjával három mondattal tisztáznának mindent.

A legtisztább, ha megkérdezed! Felnőttek vagytok, vagy mifene...

2011. szept. 20. 22:44
 47/142 A kérdező kommentje:

nem csak a gyesről van szó. Abban gondolom egyetértünk hogy pici gyerekek mellett nehéz munkát találni.

Kíváncsi voltam mások gondolataira ezzel kapcsolatban, ha velük történne ez hasonlóan éreznének-e.

Természetesen elolvasom a szerződést,sőt, elviszem másik ügyvédhez is és a páromnak is elmondom az aggályaimat..

2011. szept. 20. 22:59
 48/142 anonim ***** válasza:
83%

Nehéz, de nem lehetetlen. Mindenki megoldja, mert meg kell oldania.

De, ha már feltetted ezt a kérdést ide, akkor annyit fogadj meg a tanácsokból, hogy:

Ne vedd ezt támadásnak a férjed részéről, míg nem ismersz semmilyen véleményt tőle, vagy nem látod a szerződést. Ha el akart Téged venni, akkor első körben feltételezd róla a számodra legelőnyösebb opciót, mivel a házassági szerződés nem megalázás, és nem kisemmizés, épp ellenkezőleg. Gyakorlatilag Neked is biztosítja, hogy az, ami a Tied, az válás után se legyen részéről sem vita tárgya.

Beszélgessetek, nyugodtan, higgadtan, hallgasd meg az ő érvelését, mert nincs ember, aki már a házasság előtt ki akarná semmizni gyermekei anyját, leendő feleségét, mikor elméletileg még szeretitek egymást.

2011. szept. 20. 23:06
 49/142 anonim ***** válasza:
77%
A házasság során szerzett javak számítanak közösnek, nem értem, te milyen alapon várnád el, hogy esetleges válás esetén az ő eredetileg saját vagyonából is részesedj... nekem volt egy nagyon-nagyon vagyonos párom (vagyonosabb mint a tiéd, ez biztos...) és bár imádott, de ezt a legelején megmondta, hogy muszáj a házassági szerződés. Nem egy víkendházról meg nagypapi szatócsüzletéről volt szó, annyit elárulhatok, több generáción át öröklődő irdatlan vagyon volt, teljesen egyértelmű volt számomra, hogy ezt én se dobnám szerződés nélkül egy házasságba. És ez itt nem a bizalmatlanságról szól, hanem a kőkemény realitásról.
2011. szept. 20. 23:22
 50/142 A kérdező kommentje:

úgy látom, nem olvastad végig!

Nem akarok részesedni a hozott vagyonából!! A törvény sem engedné!!

Épp ezért nem értem minek a szerződés.

2011. szept. 20. 23:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!