Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoljak a leendő házasságomról?
Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.
Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.
Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?
Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?
Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.
olyan megalázó ez az egész!
igazatok van, tényleg felidegesítettem magam rajta.
Bocsánat ha valakit megbántottam!
a nyugdíjat arra értettem hogy...szerintem aki elolvassa, megérti.
Míg én itthon nevelem a gyerekeinket és nem tudom pénzt keresni addig ő elmegy dolgozni és gyarapítja a magánvagyonát, amit mondjuk nem tehetne meg ha pl én mennék dolgozni ő meg maradna itthon a gyerekekkel.
"Míg én itthon nevelem a gyerekeinket és nem tudom pénzt keresni addig ő elmegy dolgozni és gyarapítja a magánvagyonát, amit mondjuk nem tehetne meg ha pl én mennék dolgozni ő meg maradna itthon a gyerekekkel."
A legtöbb szerződés azt rögzíti, hogy ki mit visz a házasságba. Nézd meg, hogy egyáltalán rögzít-e bármit is a házasság alatt szerzett vagyonról - ha az 50-50%, akkor nincs semmi baj.
Viszont ha ennyire félted a GYES-es időszakodat, a férjed is otthon maradhat a gyerekkel, te pedig mehetsz vissza dolgozni... törvény engedi. Ahogy azt is, hogy ne töltsd ki a 3(?) évedet, hanem hamarabb visszamenj dolgozni - és akkor te gyarapítod a saját vagyonod.
Mondjuk az rég rossz, ha ezen kell agyalni, hogy hogyan "lophatnék" időt a másiktól arra, hogy félretegyek az orra elől pénzt magamnak...
Én értem a kérdező érzéseit, de kezd az egész "akkor tudod mit, medve, bammeg a létrádat" jellegű helyzethez hasonlítani. Csak a szándékot ismeri, a részleteket nem, magában kesereg, idegenektől várja a csodát, pedig lehet, hogy a párjával három mondattal tisztáznának mindent.
A legtisztább, ha megkérdezed! Felnőttek vagytok, vagy mifene...
nem csak a gyesről van szó. Abban gondolom egyetértünk hogy pici gyerekek mellett nehéz munkát találni.
Kíváncsi voltam mások gondolataira ezzel kapcsolatban, ha velük történne ez hasonlóan éreznének-e.
Természetesen elolvasom a szerződést,sőt, elviszem másik ügyvédhez is és a páromnak is elmondom az aggályaimat..
Nehéz, de nem lehetetlen. Mindenki megoldja, mert meg kell oldania.
De, ha már feltetted ezt a kérdést ide, akkor annyit fogadj meg a tanácsokból, hogy:
Ne vedd ezt támadásnak a férjed részéről, míg nem ismersz semmilyen véleményt tőle, vagy nem látod a szerződést. Ha el akart Téged venni, akkor első körben feltételezd róla a számodra legelőnyösebb opciót, mivel a házassági szerződés nem megalázás, és nem kisemmizés, épp ellenkezőleg. Gyakorlatilag Neked is biztosítja, hogy az, ami a Tied, az válás után se legyen részéről sem vita tárgya.
Beszélgessetek, nyugodtan, higgadtan, hallgasd meg az ő érvelését, mert nincs ember, aki már a házasság előtt ki akarná semmizni gyermekei anyját, leendő feleségét, mikor elméletileg még szeretitek egymást.
úgy látom, nem olvastad végig!
Nem akarok részesedni a hozott vagyonából!! A törvény sem engedné!!
Épp ezért nem értem minek a szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!