Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoljak a leendő házasságomról?
Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.
Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.
Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?
Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?
Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.
olyan megalázó ez az egész!
Kinek mi.A cég csak egy példa volt a sok közül.A bérbe adott lakás úgyszintén.Ha valakinek van magánvagyona és abból később bevétele származhat,amit nem akar megfelezni azzal,aki nem járult hozzá ehhez semmivel,annak ott van a házassági szerződés,amiben ezt megteheti,mivel jogilag az már közös lenne.
A házassági szerződésbe szinte bármit bele lehet foglalni,ami a feleknek fontos és a törvény esetleg másképp rendelkezne róla.
Azt magyarázzátok el miért akar szerződést!!
Hiszen a törvény védi a hozott vagyonát!
Erre szerinted így láttatlanban bárki is tud választ adni? Azt sem tudjuk mije van és mi az,amit féltenie kell,mert a törvény nem védi.Az sem tudjuk,hogy a vagyoni kérdéseken kívül még mit tart fontosnak,hogy írásba legyen foglalva.
Ezt nektek kell megbeszélni.De ne ilyen ingerülten tedd,mert nincs értelme.
Hát szép! Tehát azt akarja hogy a házasság alatt szerzett vagyona védve legyen tőlem!
Merthogyy ő azért tud dolgozni, pénzt keresni mert én biztossítom számára a feltételeket! Ellátom a családot,gyerekeket nevelek, szinte 0 eséllyel egy normális állásra kisgyerekes anyukaként. Se nyugdíjam, se rendes fizetésem nem lesz ezért.
De amit ő ezalatt keresett azt felejtsem ell?
Hát ez így hol fair?
Amíg ezt idegenektől kérdezed GYK-n, ahelyett, hogy kommunikálnál a leendő férjeddel, addig tényleg hülyeség lenne összeházasodnotok.
Jól felcukkolod magad, beleképzelsz esetleg olyanokat, ami neki fel sem merült, pedig mennyivel egyszerűbb lett volna, ha rákérdeztél volna erre akkor, mikor ő közölte veled, hogy szerződést szeretne.
"Tehát azt akarja hogy a házasság alatt szerzett vagyona védve legyen tőlem!"
Ezt te mégis hol olvastad? Épp azt mondtuk,hogy NEM TUDJUK,hogy mi kerül a szerződésbe.Lehet,hogy csak az,ami amúgy is létezik,vagyis a házasság előtti vagyon az övé marad.Szeretné írásban is látni,hogy mik is ezek pontosan és,hogy tudomásul veszed-e,hogy ezekhez semmi közöd.Lehet,hogy ennyi,lehet,hogy a bevételi dolgok tisztázása,mint már írtam,vagy nem vagyoni kérdés,hanem,hogy hányszor kell szexelnek vele egy héten. :)
Bármi lehet,de nyugodj le.Olvasd el vagy olvastasd el ügyvéddel és csak akkor írd alá,ha egyetértesz.Kár leüvöltened a fejét,attól nem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!