Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoljak a leendő házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoljak a leendő házasságomról?

Figyelt kérdés

Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.

Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.

Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?

Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?

Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.

olyan megalázó ez az egész!

2011. szept. 20. 20:47
 121/142 A kérdező kommentje:

Nem, nem olvastam. El tudod hinni azt hgy félek elolvasni mert rettegek a fájdalmtól amit esetleg okozhat? Rettegek hogy azután hogy nézek a szemébe, hogy szeretem? Vagy kiábrándulok belőle?

mint már írtam a vagyonát felesleges védenie mert az sose lesz az enyém, nem is kellene! De akkor miért olyan fontos neki ez a papír?

2011. okt. 9. 22:26
 122/142 A kérdező kommentje:

Én nem akartam mást mint hozzá kötni az életemet, szerelemből! Örökre!

És ha problémánk lesz, beszéljük meg, ne a válás legyen a megoldás mert: úgyis van papír, egyszerű lesz!

Hogy ne legyen egyszerű, igenis tartsa vissza valami, bármi attól hogy az első "alkalomnál" rögtön elváljon.

Kicsit kuszán fogalmaztam, remélem azért érthető!

2011. okt. 9. 22:33
 123/142 anonim ***** válasza:
92%

Azért olyan fontos neki, mert biztos, ami biztos alapon meg akarja védeni a vagyonát, ha netán évek múlva úgy gondolnád, hogy valamennyit magadnak akarsz belőle. Mert egy kapcsolat változhat, az emberek változhatnak, ő meg biztos akar lenni abban, hogy ami az övé, az az övé is marad.

A mi házasságkötésünk előtt nem volt szerződés, mert egyikünk sem akarta. De mégis azt mondom, hogy ha a párod akarja ezt a szerződést, nem vetetheted el magad úgy vele, hogy nem egyezel bele. Ő így döntött. Nem szép dolog, ahogy történt az eset, hogy nem a veled meghozott döntést vette figyelembe, hanem azt, amire az ügyvéd rábeszélte, de akkor is így döntött.

Ha mindenképpen há

2011. okt. 9. 22:36
 124/142 anonim ***** válasza:
92%

Hova lett a vége? :D

Ha mindenképpen házasságot akarsz, akkor muszáj lesz elfogadnod a feltételeket.

2011. okt. 9. 22:37
 125/142 anonim ***** válasza:
86%

"mint már írtam a vagyonát felesleges védenie mert az sose lesz az enyém, nem is kellene!"

Te most ezt mondod, de a jog meg mást. Ha komolyan úgy gondolod, ahogy írod, és nem kell a vagyona, akkor miért nem tudod ezt egy papírlapon aláírni?

2011. okt. 10. 00:12
 126/142 anonim ***** válasza:
34%
>
2011. okt. 10. 00:20
 127/142 anonim ***** válasza:
33%
.
2011. okt. 10. 00:50
 128/142 anonim ***** válasza:
100%
Milyen érdekes, hogy mindig csak az a a fél nem akarja aláírni a házassági szerződést, akinek semmije sincsen!!
2011. okt. 10. 05:06
 129/142 A kérdező kommentje:
mert a jog mit mont 0:12-es?
2011. okt. 10. 07:34
 130/142 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező ne viselkedj már úgy mint egy tudatlan kisgyerek!!!!!!

A szerződés ugyanúgy a te érdekeidet is védheti. Mi az hogy nem mered elolvasni? te most ezt komolyan mondod? KOmolyan néha nem értem a nőtársaimat.

Attól hogy elolvasod legalább látni fogod hogy mi van benne :) Ezen kívül te is vidd el egy ügyvédnek, mert ettől lesz igazán szerződés. A te ügyvéded pedig beletesz még pár pontot válás esetére ami téged véd. Gondolok itt arra, hogy a gyerekek nevelésével töltött idő alatt milyen arányban illet meg téged pénz az ő jövedelméből. A szerződés azt is szabályozhatja, hogy válás esetén téged nem lehet kitenni, ha netán nem tudnál hová menni. Hogy kinél lesznek elhelyezve a gyerekek. stb.

A szerződés mindkét felet védheti, őt is meg téged is. Nagyon okos dolog hogy szerződést akar íratni, és egyáltalán nem biztos hogy csak a te károdra. Ne viccelj, Ott az ügyvédje nyilván fel fogja vetni ezeket a problémákat, hogy amíg nem tudsz dolgozni menni, addig téged úgymond "fizetés" illet meg, meg hasonlók. De ha elolvasod, és semmi olyan nincs benne, ami téged védene, akkor meg szintén egyértelmű, hogy te le vagy kakilva, és akkor megint levonhatsz ebből egy tanulságot.

33/N

2011. okt. 10. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!