Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoljak a leendő házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoljak a leendő házasságomról?

Figyelt kérdés

Párom kijelentette hogy ha összeházasodunk kötni akar házassági szerződést. Van egy gyerekünk, 2 hónap múlva születik a második.

Az igaz hogy ő jóval vagyonosabb mint én, de ha esetlegesen a válásra kerülne a sor, az addig megszerzett vagyonához tudtommal semmi közöm nem lenne.

Nagyon csalódott vagyok! Ti aláírnátok?

Ezek szerint simán kitenne az utcára 2 gyerekkel ha essetleg elválnánk? Vagy még a gyerekeket is elvenné tőlem mert nem tudnám őket hova vinni?

Nem tudom minek a szerződés, félnék is aláírni, biztos a saját ügyvbdjével iratná meg.

olyan megalázó ez az egész!

2011. szept. 20. 20:47
 131/142 A kérdező kommentje:

Mert úgy gondolom hogy ha "le vagyok kakilva" akkor onnantól már visszafordíthatatlan minden.

Ha arra képes lenne akkor azt is bánnám hogy megismertem.

Na de nemsokára megbeszéljük azt mondta.

2011. okt. 10. 09:00
 132/142 anonim ***** válasza:
95%

Igen, megértelek, azt viszont nem értem, hogy ha így van, hogy semmibe vesz, és ez kiderülne a szerződésből, min változtatna. Maximum nem szembesülsz vele most, de attól még most is így van.

Amit mondtál kb olyan mintha valaki azt mondaná, nem merek elmenni arra a címre, mert még megtudom hogy a férjem szeretőt tart... Nos, ha nem mész el, akkor attól még így van. min változtat az ha nem mész el? érted a hasonlatot ugye.

2011. okt. 10. 09:19
 133/142 anonim ***** válasza:
100%

" Milyen érdekes, hogy mindig csak az a a fél nem akarja aláírni a házassági szerződést, akinek semmije sincsen!!"

Pontosan ezt akartam irni én is, csak megelőztél. Azt is érdekesnek tartom még, hogy ahol mindkét félnek van vagyona, akkor nincs gond a szerződéssel, sőt! Egyedül az problémázik, akinek kilóg a nadrágból a feneke. De mindig mind azt mondja, hogy:

1: Nekem nem kell, úgysem volt az enyém soha. (Akkor miért baj, ha rögzitik is, hogy kié mi volt az elején? Már ha valóban nem kell.)

2: Szerelemből megyek hozzá, nem a pénze érdekel. (Akkor akár alá is irhatod, hiszen nem érdekel téged a vagyona, válás esetén meg viszed amit hoztál. Persze a házasságkötés utáni dolgokból már a fele jár.)

Nem értem miért kell félned az elolvasástól is. Többen is javasolták, hogy ne generáld a problémát, hanem old meg. Igenis tessék elolvasni a papirt, mutasd meg egy ügyvédnek is.( lehetőleg ne az ő ügyvédjének) És ami nem tetszik az aláirás előtt még meg is vétózhatod. Inkább most, mint válásnál. Szedethetsz ki belőle pontokat, rakathatsz be bele pontokat. De meg kell beszélni normális módon.

2011. okt. 10. 09:58
 134/142 A kérdező kommentje:

Azt mondta ez csak egy gesztus, felé.

Igazán szarul esik, de mindegy, aláírom.

Ha ez kell ahhoz hogy elhigyje hogy ő kell, nem a pénze..

2011. okt. 10. 10:15
 135/142 anonim ***** válasza:
84%
Arra azért figyelj oda, mit irsz alá, mert az a nem mindegy. És ha nem titok, majd mond el nekünk, nagy vonalakban, hogy mi volt benne. Vagy legalább annyit, hogy igazolást nyert-e a félelmed. Köszi.
2011. okt. 10. 11:23
 136/142 A kérdező kommentje:

Persze! Elviszem egy ügyvédhez hogy értelmezze.

Írok ha már többet tudok!

2011. okt. 10. 12:14
 137/142 A kérdező kommentje:
Hát valami olyasmi hogy a vállalkozásaiból befolyó bevétel a házasság alatt is a különvagyona marad. Vélemények??
2011. okt. 13. 22:18
 138/142 anonim ***** válasza:
86%

Ha jól értem, magyarul külön vagyon lesz minden. Amit te keresel az a tied, amit ő, az az övé, és lesz ami közös.

Aláírhatod, feltételekkel. Megjegyzem én írtam először, hogy egy ilyen szerződés téged is védhet, nem csak őt. Szóval, te is teszel bele pontokat.:

1. A közös költségekbe szerzés arányosan szálltok be. A családi pótlékot ne vegyük keresetnek, hiszen az teljesen a gyerekekre kell, gondolom nem is tudsz belőle félre rakni :) Szóval, ha nincs állásod, akkor most mindent a pasi fizet. Ha majd lesz, akkor szerzés arányosan fizessetek x összeget egy közös számlára, ami a kiadásokra megy. Ha elváltok, akkor felezitek ami megmaradt.

2. Válás esetén nem tehet ki az utcára. Tekintettel arra, hogy a gyerekek miatt nem tudsz olyan állást vállalni amit szeretnél, ő tart el, így félretenni sem tudsz, ezért ha elváltok legalább 1-2 évig kell biztosítson neked lakhatást (mit szeretnél? van annyi pénze hogy külön lakást vegyen neked? vagy ha akarod azt is bele lehet írni, hogy amiben most laktok annak a használati joga téged illet a gyerekekkel addig amíg élettársi kapcsolatot nem létesítesz... vagy bármi ilyesmit bele lehet írni) nyilván ha új pasid lesz nem kívánhatod a férjedtől hogy a közös lakásban nézze el az új pasit is nem csak téged :)

Vagy azt is bele lehet írni, hogy amíg a közös gyerekek nevelése miatt nem tudsz elmenni dolgozni, arra az időre havi 30-40.000 forint (vagy amennyit keres nem tudom) külön jövedelem illet meg, amit félre tehetsz. a többi az övé. És ez csak akkor jár ha elváltok... vagy már most, hogy ne legyen meglepetés hogy nem lesz külön vagyona a válásnál mert mindet eltünteti.

Most egyelőre kapásból több ötletem nincs, de biztos lesz másnak. És ha már itt tartotok, akkor jobb lenne elvinni egy ügyvédhez, mert neki még lesznek ötletei :)

33/N

2011. okt. 14. 09:05
 139/142 anonim ***** válasza:
28%

A helyedben örülnék, hogy egyáltalán el vesz valaki,

ennyi ésszel !!!!!!!

2011. okt. 14. 23:31
 140/142 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mi lett végül veletek? Aláírtad a szerződést?Összeházasodtatok?

2018. jan. 12. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!