Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok! Ti felveszitek/felvett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Ti felveszitek/felvettétek a (leendő) férjetek nevét?

Figyelt kérdés
És ha igen, melyik névváltozatot választottátok?
2012. szept. 16. 14:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is különleges a vezetéknevem, bár belőlünk kettő létezik, én is utána néztem. :) Ha a leendő férjemnek is különleges lesz a neve, akkor elképzelhető, hogy kötőjeles formában felveszem, viszont egy Kiss, Kovács, Tóth vezetéknevet nem fogok felvenni se kötőjeles, se Kissné, Tóthné formában. A Kiss Istvánné forma pedig alapból kizárva, nem szeretném, ha a papírjaim alapján ne tudná senki, hogy hogyan szólítson. És egyébként is szép nevem van, nem szeretném, ha elfelejtődne.
2012. szept. 16. 14:42
 12/34 anonim ***** válasza:
60%
Belőlem rengeteg van. Tucat nevem van, ráadásul nem is szeretem, én örömmel veszem fel a férjem nevét. A vezetéknevét az én keresztnevemmel. Így csak egyedül leszek. :)
2012. szept. 16. 14:53
 13/34 anonim válasza:
59%
Én már 1xfelvettem..aztán visszaadtam :) Most nem vettem fel,mert rájöttem,h van nekem is saját:)) A gyerekeimet lebeszélem, szerintem mindenki tartsa meg a nevét,mert az az övé. Kifejezni a szeretetet és a szerelmet,tiszteletet mással kell.
2012. szept. 16. 15:40
 14/34 anonim ***** válasza:
35%

Igen felveszem, valószínűleg Kovács Jánosné leszek. Bemutatkozni pedig úgy fogok, hogy Kovács Jánosné, Lina vagy egyszerűen Kovács Lina.

A nevek persze csak példa nevek.

24N

2012. szept. 16. 16:19
 15/34 anonim ***** válasza:
82%
Én kötőjeles lettem, szép hosszú de lett, de hát miért baj az alapon így döntöttem. -né semmiképp nem lettem volna a "teljes hasonulás" esetén meg a saját nevem sajnáltam volna.
2012. szept. 16. 16:50
 16/34 ava87 ***** válasza:
76%
Én felvettem. Korábban (példa) Szabó Éva voltam, a férjem Kovács Béla, most Kovács Éva vagyok, nekem így tetszik. Né nem akartam lenni, sem Kovácsné Szabó Éva, Kovács Béláné szintén nem, viszont szerettem volna, ha a nevünk is összeköt minket, ezért választottam ezt a verziót.
2012. szept. 16. 16:53
 17/34 anonim ***** válasza:
79%
Kötőjelesen fogom felvenni :) Né semmiképpen sem akartam lenni, a lánykori nevemen sem akartam maradni, de a saját vezetéknevemről sem mondtam volna le szívesen, szóval maradt a kötőjel. Ráadásul ő Dr., én pedig nem akartam volna, hogy az ő érdeme az én nevem előtt is szerepeljen.
2012. szept. 16. 17:32
 18/34 anonim ***** válasza:
77%
megtartottam sajat nevem szeretem sokeve viselem es munkam miatt is jobb igy.ferjem otthon ezert sokszor ne nek nevez csak azert is.osszetartozast massal is ki lehet fejezni.
2012. szept. 16. 17:43
 19/34 anonim ***** válasza:
64%

Tucatnevem van, csak a városban még 3mat tudok, el sem képzelem, hogy mennyi lehet az országban belőlem. :D

Viszont, ha felveszem az ő nevét kötőjelesen, akkor én leeszek az egyetlen ilyen nevű az országban.. :)

Szóval kötőjelesen szeretném felvenni.

2012. szept. 16. 18:08
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Még nem döntöttem el. Nekem tucatnevem van (Nagy), páromé elég ritka, viszont nem tetszik, lengyel eredetű (szki-re végződik). Talán meghagynám a nevem, de abban meg az zavarna, hogy nem látszik, hogy férjnél vagyok. Szóval ez nekem dilemma.
2012. szept. 16. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!