Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lányok! Ti felveszitek/felvett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Ti felveszitek/felvettétek a (leendő) férjetek nevét?

Figyelt kérdés
És ha igen, melyik névváltozatot választottátok?
2012. szept. 16. 14:00
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
56%

Én nem veszem fel, ennek több oka is van.

A párom mikor nagykorú lett, felvette az édesanyja akkori férjének a vezetéknevét.Mindezt azért, hogy kapjon vízumot ő is ausztráliába, mert oda szerettek volna költözni.Az egészből nem lett semmi.

Tavaly januárban megszületett a lányunk, a párom édesapja már akkor nehezményezte, hogy miért nem az ő nevét fogja viselni az unokája.Pedig szándékunkban állt visszaíratni a párom és a baba miatt is, de közben a párom és apósom alaposan összevesztek, így a lányunk a párom mostani vezetéknevét kapta.

Ha akkor a párom visszaíratta volna a vezeték nevét, akkor felvenném jövő augusztusban, amikor összeházasodunk, de a mostani nevét nem fogom három okból:

az apósom kifejezte a rosszallását ezért megígértem neki, kötőjeleset pedig nem akarok és szerintem nem is megy a nevemhez, mert a vezetéknév végén és a kersztnevem elején is hosszú, kétjegyű mássalhangzó van, így elég ostobán hangzik.

Így marad a leánykori nevem, ha addig a párom meg nem gondolja magát névváltoztatás kérdésben.Így egyszerűbb és a papírjaimat sem kell lecserélnem :)

2012. szept. 19. 13:42
 32/34 anonim ***** válasza:
56%

Látom engem is jól lepontoztatok, amiért felveszem a párom nevét(2.válaszoló vagyok)

Tucat nevem van, az egyik leggyakoribb vezetéknevek közé tartozik a nevem, szóval boldogan felveszem a párom nevét.

Én így is én maradok, nem veszik el az egyéniségem stb.stb.

Attól, hogy felveszem a párom nevét - akár -né végződéssel(bár nekem ez nem tetszik)- még nem jelenti azt, hogy uralkodik felettem. Jesszusom...

2012. szept. 23. 15:10
 33/34 anonim ***** válasza:
68%

Nem venném fel a férjem nevét. Van doktori címem (tudományos fokozat), publikálok, így ismernek a szakmában. Számomra nem fontos tudatni a külvilággal ilyen formában a családi állapotom.

29/N

2014. aug. 4. 14:02
 34/34 anonim válasza:

Ha nagyon furcsa a neve, akkor inkább nem! Pl: Kocza

Viszont ha minden rendben van vele, akkor szerintem minden rendben van vele, de én sehogy se venném fel.

2015. máj. 17. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!