Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, mit szólnátok hozzá, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, mit szólnátok hozzá, ha leendő férjetek a házasság előtt házassági szerződést szeretne íratni veletek?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel házassági szerződést szeretnék íratni mielőtt elvenném. Neki nincs megtakarított pénze, mivel munka mellett főiskolára jár és az anyukáját is segíti. Nekem viszonylag sok megtakarított pénzem van, mivel külföldön dolgoztam. Nyilván nem úgy készülök, hogy el akarok válni, de ha mégis bekövetkezne nem szeretnék osztozni, mert ha elveszem és utána kezdünk el épitkezni az már közös vagyonnak számítana hiába a házasságunk előtt gyűjtöttem. Nők/lányok, titeket hogy érintene ez a helyzet? A kapcsolat végét jelentené vagy nem?

2014. júl. 21. 08:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
44%

Aki aláírná, miért lett lepontozva?

Aláírnám. Ha nem az én vagyonom, akkor nem tartok rá igényt.

2014. júl. 21. 11:20
 42/102 anonim ***** válasza:
48%

Én őszintén szólva nem díjaznám. Úgy gondolom, hogy ha házasságra kerül a sor, akkor legyen minden közös. Persze csak az, amit a közösen töltött idő alatt szereztetek.

Én így érvelnék a párod helyében: oké, írjunk papírt, amit te keresel a te pénzed, amit én az pedig az enyém. Ha velem szeretnél gyereket vállalni, akkor meg kell várnunk, amíg össze tudok gyűjteni annyi pénzt, hogyha elválunk, akkor ugyanazon az életszínvonalon el tudjam magam és a gyereket tartani, plusz bele kell kalkulálnom, hogy kb. 1,5-2 évig nem fogok tudni dolgozni.

És arra nem gondoltál, hogy mi van, ha fordul a kocka? Ha egyszer ő fog sokkal jobban keresni? És ha mondjuk te semmit nem fogsz tudni keresni, mert mondjuk ne'adj Isten valamilyen baleset ért?

Saját példám: 5 évig voltunk együtt a volt párommal, természetesen együtt is éltünk. Ez idő alatt jó pár értéktárgyat vettünk közösen (TV, hűtő, mosogép, stb.) és amikor szakítottunk érdekes módon semmennyi vita nem volt az anyagiakon, értelmes módon el tudtuk osztani az értékeinket. Fel sem merült egyikünkben sem, hogy lenyúlja a másikat.

2014. júl. 21. 11:20
 43/102 anonim ***** válasza:
73%
18 éve vagyunk együtt a férjemmel. Amikor összeköltözésre került a sor, neki volt pénze lakásra, nekem egy fityingem sem. Számomra magától értetődő volt, hogy a saját nevére vegye meg a lakást, még kellemetlenül is éreztem volna magam, ha közös tulajdon lesz. De ha házassági szerződést említett volna, rosszul esett volna, hogy ilyen számítónak tart. Az már más kérdés, hogy született két gyerekünk, férjem tartós betegsége miatt időnként kórházba vonul, kimarad a munkából. Jelenleg többet keresek, mint ő, a háztartást javarészt én látom el. Ennek fényében morcos lennék, ha (ne adj Isten) válásra kerülne a sor, egy szál bugyiban rakna ki az utcára a gyerekekkel együtt. De ő nem is az az ember, aki ilyet megtenne. (És igen, tudom, hogy a jog sem engedné, de most - ha jól értem - az elvről és az érzésekről van szó.)
2014. júl. 21. 11:27
 44/102 anonim ***** válasza:
30%

" Én őszintén szólva nem díjaznám. Úgy gondolom, hogy ha házasságra kerül a sor, akkor legyen minden közös."

Undorító, pénzsóvár, pofátlan ez a hozzáállás! Miért lenne közös az, amit a másik megkeres?

2014. júl. 21. 11:40
 45/102 anonim ***** válasza:
34%
Teljes mértékben egyetértenék. Főiskolás vagyok, nem is dolgozok csak alkalmanként, eddig a szüleimmel éltem, most költözök össze a kedvesemmel. Ő jóval idősebb nálam, háza, lakása, autói, nyaralója van, meg gondolom egy csomó félretett pénze, de erről nem nagyon szoktunk beszélni. Magyarul nekem semmim nincs, neki mindene megvan. Egyértelműnek tartom, hogy szerződést írnánk. Én nem abból akarok meggazdagodni majd, hogy elválok tőle, és viszem a fele vagyonát. Tervezünk gyereket, neki már van egy egy előző kapcsolatából - ott házasság sem volt -, de a gyerek mindent megkap, fizeti rendesen a gyerektartást, sokmindent megvesz neki, otthagyta nekik az előző lakást és egy autót is. Szóval nálunk szerintem én lennék az, aki forszírozná ezt a kérdést, ugyanis semmiképp sem szeretnék a "kitartott feleség" lenni, akinél azt várják, mikor lép le a vagyonnal. Elég sok tervem van a jövőre nézve, konkrét elképzelésem, hogy mivel szeretnék foglalkozni, mit szeretnék még tanulni a főiskola után, stb. Nem féltem magam attól, hogy önállóan ne tudnék vagyont szerezni, és biztos vagyok benne, hogy sosem leszek rászorulva másra, se egy házasságban, se válás után.
2014. júl. 21. 11:44
 46/102 anonim ***** válasza:
71%

"18 éve vagyunk együtt a férjemmel. Amikor összeköltözésre került a sor, neki volt pénze lakásra, nekem egy fityingem sem. Számomra magától értetődő volt, hogy a saját nevére vegye meg a lakást, még kellemetlenül is éreztem volna magam, ha közös tulajdon lesz.+

Ha ez a házasságkötés után történt, akkor teljesen mindegy, hogy az ő nevén van-e, ugyanúgy közös tulajdonnak számít válás/vagyonmegosztás esetén.

Nálunk az autó van az én nevemen, de ha válnánk, felezni kellene a jog szerint, hiába nem szerepel a férjem neve a forgalmiban.

2014. júl. 21. 11:50
 47/102 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk azért nem merült fel, mert nagyrészt azonos vagyonnal rendelkeztünk. De egyáltalán nem lett volna gondom vele, ha írunk ilyet.

Nem miatta, hanem bár sem akkor,sem azóta nem akarok elválni, nem tudhatom, hogy tíz év múlva ÉN nem kattanok-e meg és a most szeretett embert nem akarom-e bosszúvágyból, vagy simán hülyeségből kisemmizni.

Részemről pont arra lenne ígérvény, hogy szeretem és szeretném, ha később is jó lenne neki. Anyagilag, érzelmileg, mindenhogy.

2014. júl. 21. 11:52
 48/102 anonim ***** válasza:
32%
pár százezres (tévé, hütö..stb.) tételen mulatságos is lenne, ha vita lenne... de ha már valakinek jopár millioja van, amiért ö dolgozott meg! az ne legyen már közös, legyen már annyi tartás a másik emberben, hogy nem akar igényt tartani rá és mellet verve azt mondani, hogy házasok vagyunk, közös minden...
2014. júl. 21. 11:52
 49/102 anonim ***** válasza:
57%
Ezzel csak az a gond, hogy aki még nem dolgozik, mert eddig tanult, annak a félnek még nem volt lehetősége saját vagyont szerezni. Nem azért nincs neki, mert számító és máson akar élősködni, egyszerűen csak még most fog kezdeni dolgozni. És mivel a házasság után már minden közös, akkor nem is lehet saját vagyona.
2014. júl. 21. 11:59
 50/102 anonim ***** válasza:
68%

"32-es válaszolónak. Nem attól félnék, hogy kiakad. Azt szeretném, hogy ha közösen megtervezzük és felépítjük a házunkat akkor teljes egészében magáénak is érezze."

Nekem itt ellentmondás van. Azt akarod, hogy a tied legyen válás esetén, meg azt is szeretnéd, hogy a magáénak érezze. A kettő együtt szerintem nem megy. Én pl. nem tudnám a magaménak érezni, és nem is mernék nyugodtan otthon maradni gyereket nevelni (ami túlzott anyagi megbecsüléssel nem jár), mert azon kattogna az agyam, hogy biztosítanom kell a saját egzisztenciámat válás esetére. Következésképpen addig nem szülnék, amíg nem sikerült összehozni egy kis lakást nekem is, hogy szükség esetén legyen hová mennem. És valószínűleg az építkezésbe sem fektetnék túl nagy energiát, inkább a saját fészkemre koncentrálnék.

2014. júl. 21. 12:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!