Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, mit szólnátok hozzá, ha leendő férjetek a házasság előtt házassági szerződést szeretne íratni veletek?
Nem venném jó néven, ha a szerelmem ilyennel állna elő. Tudom, hogy más kérdés az érzelem és más a pénzügy, de ennek az aláiratása azzal egyenlő, hogy nem bízik bennem, hogy egy esetleg válás esetén nem fogok kifordulni önmagamból. Nekem ez fájna a sztoriban.
Előző kapcsolatom 10 évig tartott, építkezés minden volt ahogy kell. Az akkori párom jóval többet keresett nálam, mégis minden az én nevemen volt (telek, ház, két autó, még a motorja is), azért mert én intéztem a hivatalos ügyeket. Szakításkor leléphettem volna mindennel úgy ahogy van, de ez eszembe se jutott. Az autója és motorja az övé lett, a másik kocsi az enyém. Már itt jóval többet kapott (drága motorról van szó). A házat pedig papíron eladtam neki, a valós értékének pedig a 25%-át kértem el, hogy nagyjából ennyi volt az én anyagi hozzájárulásom.
Amikor ezek történtek már régen nem szerettem, sőt a végén volt neki egy nőügye is ami kicsit padlóra tett. Mégse tudtam vele szemét lenni. Egy idegen emberrel nem tenném meg, nem egy olyannak akit egykor szerettem, akivel akár össze is jöhetett volna egy holtomiglan holtodiglan. Nem jött össze, ettől még nem fogom kisemmizni.
Visszatérve az eredeti témára, ezért nem írnék alá ilyen papírt. Mert minden körülmények között korrekt embernek tartom magam, és tudom ki mit tesz bele egy kapcsolatba, nem kell nekem ahhoz papír. Ha pedig valaki szerint alá kell írnom, akkor az nem is ismer engem igazán és elgondolkodtató lenne. Szerencsére a férjem nem állt elő ilyen hülyeséggel annak idején :)
"Mert minden körülmények között korrekt embernek tartom magam.."
ezt sajnos nem lehet tudni. hiába gondolod ugy, hogy gtul vagy már sok mindenen, hiába tartod magad korrekt embernek, nem tudhatod mivé tudsz válni és erre semmi garancia nincs, csak az, ha elötte garanciát vállalsz rá egy papirral ez esetben egy házassági szerzödéssel.
" Én őszintén szólva nem díjaznám. Úgy gondolom, hogy ha házasságra kerül a sor, akkor legyen minden közös."
"Undorító, pénzsóvár, pofátlan ez a hozzáállás! Miért lenne közös az, amit a másik megkeres?"
Sikerült megint kiragadni egy mondatot, pedig azt is odaírtam, hogy csak az legyen közös, amit a közösen együtt töltött idő alatt szereztek.
Egyébként pedig azért legyen közös, mert a házasság egyben vagyonközösség is.
De tényleg Kérdező! Ha lesz gyereketek, akkor a leendő feleséged nem fog tudni dolgozni egy ideig, otthon kell lennie a KÖZÖS gyereketekke. Ezt egy esetleges válás esetén mekkora értékben fogod beszámítani? És ha mondjuk beteg leszel és egy évig nem fogsz tudni dolgozni, akkor hagyjon éhen halni, mert az nem a te pénzed?
Annyira álszent ez a ha nem bízol benne szöveg...hülyeség.
Ha a férjem anno elém tol egy ilyet, én úgy reagáltam volna, hogy időt kérek arra, hogy: természetesen elolvassam, és átnézessem egy a férjemtől független ügyvéddel. Ha számomra nem indokolatlanul hátrányos, vagy igazságtalan akkor simán aláírnám, mivel nem a férjem pénze érdekel...de mivel mindketten csórók voltunk, nem volt értelme csináltatni ilyet:D
Szerintem nem igaz, hogy csak azt zavarja, az nem írja alá, aki pénzéhes..
Nem vagyok, magasabb volt a vagyonom, amikor összekerültünk, azóta is többet keresek, én vagyok a nő..engem mégis zavarna..
A lényeg, hogy mindenkit lepontoznak, akik szerint ebben a helyzetben egyrészt nem is kell, másrészt, ha őket zavarná, sértené, pedig ez volt a kérdés.
Mi nők mit szólnának.....
tehát azok a válaszok hasznos válaszok, hiába nem a másik véleményt képviselik, hisz hiába 10-20% az a vélemény, ha a kérdező párja abba a felébe tartozik az embereknek, akiket zavar a házasságiszerződés vagy teljesen, vagy bizonyos formában.
Szerinem ennek a kérdésnek a tisztázására jóval korábban,mint a házasság felmerülésekor, sor kellene kerüljön.
Általánosságban, hiszen az ember, ha házasságra gondol már, akkor egy olyan párral képzeli, akivel azonosak a nézeteik, vagy közösre lehet hozni, de a mindennapi kapcsolatuk is ezeken az"apróságokon"alapul
Pl pár hónapos kapcsolatban pontosan. Tudtam, hgy a gyerekekről általánosan vagy aházasságról általánsan mi a veleménye a fuemnek, pedig akk még kb azt gondoltam én leszek az utolső aki házasodik, meg, hogy én pont vele...áhh..nem..
Kérdező nézd meg ezt a kérdést, az itteni nem kellene semmije milyen hamar elszáll egy váláskor. A szó elszáll az írás megmarad, aki szavát nem képes írásba is kijelenteni annak bizony hátsó szándékai is vannak. Te is elveheted papír nélkül, megígéred esküvő nélkül a hűséget minek akkor róla papír ha szerinte házassági szerződés sem kell.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!