Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, mit szólnátok hozzá, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, mit szólnátok hozzá, ha leendő férjetek a házasság előtt házassági szerződést szeretne íratni veletek?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel házassági szerződést szeretnék íratni mielőtt elvenném. Neki nincs megtakarított pénze, mivel munka mellett főiskolára jár és az anyukáját is segíti. Nekem viszonylag sok megtakarított pénzem van, mivel külföldön dolgoztam. Nyilván nem úgy készülök, hogy el akarok válni, de ha mégis bekövetkezne nem szeretnék osztozni, mert ha elveszem és utána kezdünk el épitkezni az már közös vagyonnak számítana hiába a házasságunk előtt gyűjtöttem. Nők/lányok, titeket hogy érintene ez a helyzet? A kapcsolat végét jelentené vagy nem?

2014. júl. 21. 08:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 A kérdező kommentje:
Szerintem aki megházasodik és elválik azok közül mindenki úgy gondolkodik, hogy ők nem fognak elválni és sokan közülük mégis.
2014. júl. 21. 10:33
 32/102 anonim ***** válasza:
24%
27, épp ez az, bizalom,- bizol benne, hogy válás esetén nem fogsz bekattani a dühtöl, a csalodottságtol, a fájdalomtol. nem tudhatod, hogy mennyire leszel kibukva, mennyire fogod magad sértve érezni, fogalmad sincs mit fog belöled kihozni, mennyire akarod majd lelkileg vagy éppen anyagilag tönkre tenni, megtorolni a -tetteit-.
2014. júl. 21. 10:36
 33/102 anonim ***** válasza:
43%

A tudta nélkül nem fair. Mitől félsz? Hogy kiakad? Ha nem bírja elviselni, hogy alá akarod ezt írni, ne vedd el őt. Ilyen egyszerű.

Milyen kapcsolat a tiétek, ha nem mersz elé állni megmondani: drágám, házassági szerződést akarok, mert nekem nagyobb a saját vagyonom? (bár a mondat második fele nem is szükséges, hisz tud róla.)

2014. júl. 21. 10:39
 34/102 anonim ***** válasza:
66%

Persze, igaz, házasság után senki nem tervez automatikusan válást is, aztán mégis...

A hangsúly azon van ki milyen alapokra, elvekre, alapvető normákra épített fel egy kapcsolatot.

A válásoknál az alapvető bázisban keresendő a hiba, nincsenek, vagy nem is voltak soha jó alapok, ha igen és mégis külön megy az útjuk, akkor meg jól és szépen tudnak válni

2014. júl. 21. 10:42
 35/102 anonim ***** válasza:
45%

Na igen, nem tudhatja elore az ember, hogy hogy fog reagálni az adott pillanatban. Ha pl ugy érzi, megalázták, ki is fordulhat önmagából. Senki sem ugy kezd egy kapcsolatba, plane házasságba, hogy az veget er, de sajnos a mai világban erre is fel kell készülni. Nem csak a parom múlik, hanem a körülményeket is.

Ülj le a baratnoddel beszélni, vagy csak vesd fel a témát mellékesen -"beszélgettem a Pistivel es hazassagi szerződést akar kötni, hat milyen jo otlet, nem?" vagy hasonló.

2014. júl. 21. 10:42
 36/102 A kérdező kommentje:
32-es válaszolónak. Nem attól félnék, hogy kiakad. Azt szeretném, hogy ha közösen megtervezzük és felépítjük a házunkat akkor teljes egészében magáénak is érezze.
2014. júl. 21. 10:49
 37/102 anonim ***** válasza:
44%

26. Vagyok. Mosok, főzök takarítok, gyerekeket nevelek, a férjem meg munkahelyen dolgozik nem is keveset és sajnos nem napi 8 órában hanem többen. Úgyhogy a férjemtől nem várom ela házimunkát.

Kérdező! Az alapvető kérdés az volt, nőként mit szòlnátok ehhez a helyzethez. Én nem díjaznám. Tessék lehet lepontozni. Akkor is marad a véleményem. De ha ezen agyalsz, akkor legyél elég bàtor és állj elő a barátnődnél. Csak az ő véleménye számít, nem az enyém vagy a többi 20-30 idegené.

2014. júl. 21. 10:52
 38/102 anonim ***** válasza:
17%

A hangsúly azon van ki milyen alapokra, elvekre, alapvető normákra épített fel egy kapcsolatot.

addig a pontig, mig nem kerül válásra sor, mindenki azt gondolja, stabil a kapcsolata, bizalom, szeretet, tisztelet van...arra, hogy mégse volt meg, vagy nem ugy, ahogy az az elején, sajnos csak késöbb derül ki..ezért lesz végül válás.

2014. júl. 21. 10:52
 39/102 anonim ***** válasza:
70%

Hááát... ez olyan kétoldalú dolog. Szóval az csak az egyik oldal, hogy máris belekalkulálod a válást, de ott van az is, hogy az együtt töltött évek ellenére amiatt aggódsz, hogy esetleg mégiscsak egy pénzéhes lotyó a párod... Másrészt, benned is fölmerülhet, hogy ha annyira nem érdekli a pénzed, miért nem lehet egyszerűen aláírni.

Félreértés ne essék, a legtöbb nő nem azért akad ki a házassági szerződésen, mert válás esetén jól meg akarja kopasztani a pasit. Egész egyszerűen azért, mert baromi rosszul esik az embernek a feltételezés, hogy ennyire nem tartja a másik jó embernek, ennyire nem bízik benne. Akkor meg minek a házasság?

Egyébként nekem is szarul esett volna, de szerintem aláírtam volna, legyen boldog. Ugyanakkor tuti, hogy ottmaradt volna bennem a tüske, nagyon bántott volna, hogy ennyire nem bízik bennem, kvázi kinézi belőlem, hogy olyan szar ember vagyok, hogy válásnál elveszem mindenét. Mondjuk ez a férjemnek meg sem fordult a fejében, de nekem sem, pedig nekem is igen szép summám volt félretéve. Még házasság előtt újítottuk föl KÖZÖS pénzből azt a lakást, ami tényleg csak az enyém, nem kettőnké elméletileg. Szóval részéről volt akkora a bizalom, hogy nem csak nem féltette tőlem azt, amije volt, de még pénzt is tett abba, ami az enyém. Én szintén nem féltettem tőle semmimet, nem hiszem, hogy válás esetén bármelyikünk is igényt tartana arra, ami nem az övé. Értelmes emberek vagyunk, nem olyanok, akik megőrülnek, elkezdenek köpködni egymásra, és gusztustalan, kicsinyes bosszúhadjáratokat indítani...

2014. júl. 21. 10:58
 40/102 A kérdező kommentje:
37-es Köszönöm a kérdésemre a konkrét választ. Azért tettem fel ezt a kérdés, hogy a nők többsége, hogy állna ehhez a dologhoz, de csak pár konkrét választ kaptam. Nem tudom, hogy a barátnőm, hogy vélekedne még egyáltalán nem került szóba és valószínű, hogy nem is fog.
2014. júl. 21. 10:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!