Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem 37 évesen el akar kezdeni egy 5+3 éves egyetemet. Hogy beszéljem le?
Ha beleilleszkedne az eddigi pályafutásába, azt mondom, oké.
Lehet itt jönni példákkal, nekem is volt olyan ismerősöm (nő), hogy 64 évesen diplomázott egy gazdasági főiskolán, utána együtt jártunk adótanácsadóira majd adószakértőire (ez még +3 év volt). De ő eleve egy mérlegképes könyvelő volt, és eleve államháztartásban dolgozott, és ott is folytatta, csak a diploma és egyéb végzettségek miatt jóval több pénzért, és meg is dobta a nyugdíját is.
De teljesen új pályát kezdeni 45 évesen, nulláról indulva, ifjú titánokkal megküzdve a munkaerőpiacon, hááát....
Én megértem a kérdező problémáját, természetes tart tőle, hogy nehezebb lesz megoldani a mindennapi életet.
Ettől függetlenül nekem is van jogi karon szaktársam, levelezőn meg még több, aki közel negyven éves és most kezdte el a kart. A vizsgaidőszakokat leszámítva, levelezőn nem lesz vészes, tud mellette dolgozni, szóval én azt tanácsolnám, hogy győzd meg magad, hogy nézd az ő érdekét. Ha ezt szeretné és anyagilag is megtehetitek, akkor vágjon bele, mert sokkal rosszabb úgy élni, hogy nem próbálta meg, minthogy megpróbálja és úgy jön rá, hogy nehéz.
Az értelmes válaszolóknak írom:
Bár én még nem látom, hogy ez a mindennapokban hogy fog kinézni, a feleségem beadja a jelentkezését. Mivel fizetősre menne, az eddigiek alapján fel fogják venni. Sajnos nem tudok lelkesedni. Ha bármilyen más szakot, rövidebbet, könnyebbet választ, akkor igen, de így nem. tartok tőle hogy ki fog bukni és nekem kell majd rendbekapni őt, pszichológushoz küldeni (munkahelyi gond miatt már volt rá példa), a család fogja megsínyleni ezt a tapasztalatot. Mert ha a nejem padlóra kerül akkor onnan általában jó sokáig nem áll fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!