Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor anyagiasak vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.

Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.

Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?

2010. máj. 20. 09:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/120 anonim ***** válasza:
94%

10.06-nak: igen, mi szó szerint igy csináltuk: szülők odaadták, amit rászánnának és a mi dolgunk, mit kezdünk vele: nagy lagzi és valószinűleg visszatérül, vagy kis lagzi, a mi döntésünk volt.

Mi nem akartunk nagy lagzit, de nagyon messzire szerettünk volna nászútra menni :-)

2010. máj. 20. 10:10
 52/120 anonim válasza:
65%
Szerintem az egész hozzáállás kérdése. Persze nagyon szép gesztus, hogy a fiadnak szeretnéd ajándékozni a lakást, hogy boldog lehessen majd benne a feleségével. Abban egyet is értek, hogy ne közös legyen. Bár azt nem tudom, hogy hogyan merülhet fel egyáltalán ilyen kérdés. A lagazi költségekkel is úgy vagyok, hogy a közös dolgokat természetesen közösen, a többit viszont úgy kellene, hogy szintén közösen, de az többel száll be, aki jobban megengedheti magának, kevésbé vágja földhöz. Már csak azért is, mert legyünk már kedvesek a leendő mász-nászasszonnyal. Most ez nem azt jelenti, hogy fizessétek ti mindet, csak legyetek toleránsak. Nem mindenkinek alakul úgy az élete, hogy megengedhessen magának ennyit. És a legtöbb lány hercegnő szeretne lenni az esküvőjén és mindennek tökéletesnek kell lennie. Úgy gondolom, hogy az esküvői költségekbe való beszállás a szülők utolsó nagy feladata a gyermekei felé. Úgy látszik a te leendő menyed is hercegnő-kategória. Ezt illene tolerálnod, ha már a családod része lesz és az unokáid anyja. Annyira szomorú, hogy egy fiatal pár esetén akár fel is merülhet ez az enyém-tiéd kérdés. Még akkor is szomorú, ha csak részedről. A lány meg ne higyje, hogy lesz egy fél lakása (mondjuk nemtudom, hogy honnan veszed, hogy azt hiszi, gondolom rákérdezni nem mertél). Nálunk úgy működik, hogy kaphatNÁNK egy lakást a szüleimtől(megjegyzem most örököltük, egyébként nem állnak jól anyuék egyáltalán, de odaadnák és nem sajnálnák TŐLÜNK), ha egy városban élnénk, de minket más városba köt a munka, így majd, ha lakást veszünk, akkor eladják és segítenek abból a pénzből, de eszükbe se jutnak, hogy csak az én nevemen legyen a lakás, mert szeretik a vőlegényemet és elfogadják. Te pedig úgylátszik, hogy magadon és a pénzeden kívül egy "idegent" nem vagy képes sem szereti, nem tisztelni, sem elfogadni. Nem azzal van a gond, hogy nem akarsz fizetni és csak a fiadnak akarod a lakást, ez érthető, hanem a HOZZÁÁLLÁSODDAL!
2010. máj. 20. 10:12
 53/120 A kérdező kommentje:

Utónak

Hogyan merült fel, hogy közös-e vagy sem?

Számtalanszor olvasom itt is a GYK-en, hogy a férjem ki akar semmizni és jönnek a tanácsok, hogyan tudja megszerezni a lakást a nő.

2010. máj. 20. 10:15
 54/120 anonim ***** válasza:
58%

Hát szerintem meg egyáltalán nincs gond a hozzáállásával, hogy az örökségét nem akarja olyan lánynak adni, aki nem az ő döntése...

Ma a házasságok fele válással végződik, aztán akik igy gondolkoznak, mint a válaszadó, utána bánják, hogy nem volt róla papir, hogy mi mindent ők adtak. Milyen naivak voltak, hogy lehetne ezen segiteni, idejött csupasz seggel, elment egy fél lakással...

Ma már ez a fejjel megyünk a falnak kategória hál istennek nem jellemző, egyre elfogadottabb a házassági szerződés is, pedig ott a saját választottjával szemben készül fel az ember előre a válásra, itt pedig nem a kérdező választásáról van szó, hanem a fiáéról...

Akkor lenne felelőtlen, ha nem gondolkozna előre ezen az eshetőségen is. Természetesen ettől azt kivánja az ember, hogy éljenek boldogan, mig meg nem halnak, de mi van, ha nem úgy lesz???

Azt meg nem is értem, hogy miért kellene a nászasszonnyal úgy kedvesnek lenni, hogy: persze, költekezzetek csak, majd én fizetem, nem probléma... Bár te akarsz több 100 embert meghivni, de semmi gond, mert a nászasszonyom leszel, olyan jó fej vagyok, hogy a kedvedért simán kidobok az ablakon 1-2 milliót, amiért évekig dolgoztam...

Na ne már, hogy ezt komolyan gondoltad...

2010. máj. 20. 10:21
 55/120 anonim ***** válasza:
79%

Nem értek egyet az utolsó hozzászólóval. Miért fizessen a közös költségeken kívül és a vendégei ellátásán kívül többet az, aki kicsit jobban áll? Ha kőgazdag lenne, akkor megérteném. De így? Valószínűleg a kérdezőék azért állnak jobban, mert nem vettek fel szirre-sz@rra hitelt, hanem inkább összébb húzták a nadrágszíjjat.

A menyasszony lehet hercegnő kis esküvőn is, a szép ruháról, virágról nem kell lemondani, csupán az évente 2-szer látott rokonok és az ötödik szomszéd meghívásáról.

A szülei nem azért vesznek fel hitelt, hogy a szűk családot meg tudják vendégelni, hanem, hogy 100 embert tudjanak meghívni.

Én is "hercegnős" vagyok, volt is nagy lagzim. De csak azért, mert a szüleim és a férjem szülei nem engedtek egy vasat sem beletenni (ill. a barátainkat - cirka 30-35 fő - mi álltuk), és mert anyám születésem óta erre is félretett, mert nálunk úgy szokás, hogy mindent a szülők állnak (ja, és nem szólnak bele) Anyukám majdnem sírt, amikor először szóba került, hogy esetleg nem ők fizethetik...

DE! Soha nem akartam volna olyan áron "hercegnő" lenni, hogy a szüleim gatyája is rámenjen, hogy ezért hitelt vegyenek fel. Akkor szűk családi körben, mégis hercegnőként mentem volna férjhez...

2010. máj. 20. 10:23
 56/120 anonim ***** válasza:
62%
Utolsón a 10:12-est értettem.
2010. máj. 20. 10:24
 57/120 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg a fiaddal és a lánnyal meg kell a lakásdolgot megbeszélni ,nyíltan és őszintén.Mert egy komentedböl én arra következtetek,hogy nem tudja sem a fiad,sem a lány,hogy ti hogy gondoljátok.Igaz még fiatal vagyok,de lakásügyben én sem döntenék másként,csak a gyermekem biztonságát tartanám fontosnak.A mai világban meg nem várható el a szülőtől hogy a lagzit kifizessék.Annyit adjatok amennyit tudtok.
2010. máj. 20. 10:38
 58/120 anonim ***** válasza:
100%

lesülne a bőr a képemről,ha a leendő anyósommal akarnám kifizettetni a lagzit...

nagylétszámú a családom,páromnak meg maximum 15 fő...

nem tervezünk lagzit,meg hasonló pénzkidobást,etessen ingyen más olyanokat akiket 10évente se látok...

19 évesen férjhezmenni...a fiad sem lehet sokkal idősebb...nem rosszindulat,de nem tartósak a manapsgág ilyen fiatalon kötött házasságok...jogosan nem akarod magad adósságba verni,és nem odaadni azt a lakást,amit már te is örököltél...

23/N

2010. máj. 20. 10:43
 59/120 anonim válasza:
75%

10:12-es vagyok.

Mondtam, hogy teljesen megértem, ha azt szeretné, hogy csak a fiáé legyen a lakás, ahogy azt is, hogy nem szeretne többletköltségeket. Nem akartam megbántani senkit, sajnálom, hogy annak vettétek. Egyszerűen arról van szó, hogy leírtam a véleményem, mert ez a véleményem. Nekem ilyen a világnézetem. Én kedves vagyok a családommal, nem a pénzen lovagolok. Azt akarom, hogy teljesüljenek az álmaik és támogatom őket, amíg az erőm engedi. Mert így lettem nevelve. És ugyanezt vissza is kapom. Lehet, hogy ez picit utópisztikus, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy hogy merülhet fel a pénzkérdés. Pedig tényleg nem állunk jól.. Lehet épp ezért.. mi a kicsit is megosztjuk. Mégegyszer sajnálom, hogy másképp lettem nevelve, nem az átb*szástól való félelemre.

2010. máj. 20. 10:45
 60/120 anonim ***** válasza:
89%

Nem.

A lakásd ajándékozd a fiadnak,a férjednek meg neked legyen rajta haszonélvezet...

Elmesélem unokaöcsém történetét...

Megnősült,a lány egy táska ruhával ment oda.Persze nagy esküvő csindradatta,a lány szülei hiteleket (!)vettek fel,hogy legyen miből(a lány anyja 200000ft-os ruhát vett+ egy kosztümöt a szertartásra)

Amikor a papa meghalt,akkor az unokaöcsém szülei kifizették apámékat és a fiatalok nevére lett írva a ház.Pár év eltelt és egyszercsak kiderült,hogy nincs a rezsi fizetve,mert a lány a szüleinek adta a pénzt(mert ugye kellett a hitelre,amit az ő esküvőjére vettek fel).Ment a sírás rívás,eladták a házat,kifizették a hiteleket,felújjították,hozzáépítettek két szobát a lány szüleinek házához,aztán most unokaöcsém költözhet,mert "nincs ott semmije".Nagynéném szerint ott volt a hiba,hogy amikor hisztizett a lány,hogy elköltözik,ha az ő nevére nem iratják a házat,azt kellett volna mondania,hogy menjen csak nyugodtan,ha akar....

2010. máj. 20. 11:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!