Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?
Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.
Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.
Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?
10.06-nak: igen, mi szó szerint igy csináltuk: szülők odaadták, amit rászánnának és a mi dolgunk, mit kezdünk vele: nagy lagzi és valószinűleg visszatérül, vagy kis lagzi, a mi döntésünk volt.
Mi nem akartunk nagy lagzit, de nagyon messzire szerettünk volna nászútra menni :-)
Utónak
Hogyan merült fel, hogy közös-e vagy sem?
Számtalanszor olvasom itt is a GYK-en, hogy a férjem ki akar semmizni és jönnek a tanácsok, hogyan tudja megszerezni a lakást a nő.
Hát szerintem meg egyáltalán nincs gond a hozzáállásával, hogy az örökségét nem akarja olyan lánynak adni, aki nem az ő döntése...
Ma a házasságok fele válással végződik, aztán akik igy gondolkoznak, mint a válaszadó, utána bánják, hogy nem volt róla papir, hogy mi mindent ők adtak. Milyen naivak voltak, hogy lehetne ezen segiteni, idejött csupasz seggel, elment egy fél lakással...
Ma már ez a fejjel megyünk a falnak kategória hál istennek nem jellemző, egyre elfogadottabb a házassági szerződés is, pedig ott a saját választottjával szemben készül fel az ember előre a válásra, itt pedig nem a kérdező választásáról van szó, hanem a fiáéról...
Akkor lenne felelőtlen, ha nem gondolkozna előre ezen az eshetőségen is. Természetesen ettől azt kivánja az ember, hogy éljenek boldogan, mig meg nem halnak, de mi van, ha nem úgy lesz???
Azt meg nem is értem, hogy miért kellene a nászasszonnyal úgy kedvesnek lenni, hogy: persze, költekezzetek csak, majd én fizetem, nem probléma... Bár te akarsz több 100 embert meghivni, de semmi gond, mert a nászasszonyom leszel, olyan jó fej vagyok, hogy a kedvedért simán kidobok az ablakon 1-2 milliót, amiért évekig dolgoztam...
Na ne már, hogy ezt komolyan gondoltad...
Nem értek egyet az utolsó hozzászólóval. Miért fizessen a közös költségeken kívül és a vendégei ellátásán kívül többet az, aki kicsit jobban áll? Ha kőgazdag lenne, akkor megérteném. De így? Valószínűleg a kérdezőék azért állnak jobban, mert nem vettek fel szirre-sz@rra hitelt, hanem inkább összébb húzták a nadrágszíjjat.
A menyasszony lehet hercegnő kis esküvőn is, a szép ruháról, virágról nem kell lemondani, csupán az évente 2-szer látott rokonok és az ötödik szomszéd meghívásáról.
A szülei nem azért vesznek fel hitelt, hogy a szűk családot meg tudják vendégelni, hanem, hogy 100 embert tudjanak meghívni.
Én is "hercegnős" vagyok, volt is nagy lagzim. De csak azért, mert a szüleim és a férjem szülei nem engedtek egy vasat sem beletenni (ill. a barátainkat - cirka 30-35 fő - mi álltuk), és mert anyám születésem óta erre is félretett, mert nálunk úgy szokás, hogy mindent a szülők állnak (ja, és nem szólnak bele) Anyukám majdnem sírt, amikor először szóba került, hogy esetleg nem ők fizethetik...
DE! Soha nem akartam volna olyan áron "hercegnő" lenni, hogy a szüleim gatyája is rámenjen, hogy ezért hitelt vegyenek fel. Akkor szűk családi körben, mégis hercegnőként mentem volna férjhez...
lesülne a bőr a képemről,ha a leendő anyósommal akarnám kifizettetni a lagzit...
nagylétszámú a családom,páromnak meg maximum 15 fő...
nem tervezünk lagzit,meg hasonló pénzkidobást,etessen ingyen más olyanokat akiket 10évente se látok...
19 évesen férjhezmenni...a fiad sem lehet sokkal idősebb...nem rosszindulat,de nem tartósak a manapsgág ilyen fiatalon kötött házasságok...jogosan nem akarod magad adósságba verni,és nem odaadni azt a lakást,amit már te is örököltél...
23/N
10:12-es vagyok.
Mondtam, hogy teljesen megértem, ha azt szeretné, hogy csak a fiáé legyen a lakás, ahogy azt is, hogy nem szeretne többletköltségeket. Nem akartam megbántani senkit, sajnálom, hogy annak vettétek. Egyszerűen arról van szó, hogy leírtam a véleményem, mert ez a véleményem. Nekem ilyen a világnézetem. Én kedves vagyok a családommal, nem a pénzen lovagolok. Azt akarom, hogy teljesüljenek az álmaik és támogatom őket, amíg az erőm engedi. Mert így lettem nevelve. És ugyanezt vissza is kapom. Lehet, hogy ez picit utópisztikus, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy hogy merülhet fel a pénzkérdés. Pedig tényleg nem állunk jól.. Lehet épp ezért.. mi a kicsit is megosztjuk. Mégegyszer sajnálom, hogy másképp lettem nevelve, nem az átb*szástól való félelemre.
Nem.
A lakásd ajándékozd a fiadnak,a férjednek meg neked legyen rajta haszonélvezet...
Elmesélem unokaöcsém történetét...
Megnősült,a lány egy táska ruhával ment oda.Persze nagy esküvő csindradatta,a lány szülei hiteleket (!)vettek fel,hogy legyen miből(a lány anyja 200000ft-os ruhát vett+ egy kosztümöt a szertartásra)
Amikor a papa meghalt,akkor az unokaöcsém szülei kifizették apámékat és a fiatalok nevére lett írva a ház.Pár év eltelt és egyszercsak kiderült,hogy nincs a rezsi fizetve,mert a lány a szüleinek adta a pénzt(mert ugye kellett a hitelre,amit az ő esküvőjére vettek fel).Ment a sírás rívás,eladták a házat,kifizették a hiteleket,felújjították,hozzáépítettek két szobát a lány szüleinek házához,aztán most unokaöcsém költözhet,mert "nincs ott semmije".Nagynéném szerint ott volt a hiba,hogy amikor hisztizett a lány,hogy elköltözik,ha az ő nevére nem iratják a házat,azt kellett volna mondania,hogy menjen csak nyugodtan,ha akar....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!