Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor anyagiasak vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.

Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.

Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?

2010. máj. 20. 09:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/120 anonim ***** válasza:
100%
Én sem dobnék ki egy csomó pénzt egy nagyszabású esküvő miatt. A lakással is teljesen egyetértek, hogy az legyen csak a fiadé.
2010. máj. 20. 09:31
 12/120 Réti bubuzér ***** válasza:
70%
A nászajándékot tradicionálisan az esküvő után szokták adni. A házaság során szerzett vagyon pedig közös vagyon, ha tetszik, ha nem. Szóval mindenképpen az esküvő előtt kell átiratni a lakást, ami ekkor különvagyon lesz. De nem is igazán értem mi itt a gond, a házasság kettőből egyet csinál, ha már az elején megy ez a mi az enyém, mi a tied, akkor szerintem ez elég gáz.
2010. máj. 20. 09:31
 13/120 anonim ***** válasza:
100%

Az ajándék nem közös vagyon. Vagy ha aggódsz írasd még az esküvő előtt a fiad nevére a lakást, illetve ajándékozd neki. Arról meg valóban a fiataloknak kell dönteni, hogy mennyire nagy lagzit akarnak, hiszen ez az egy ilyen nap lesz az életükben, Jó esetben.

Az unokaöcsémék ezt úgy oldották meg, hogy előre megkérdezték, hogy ki az aki eljön és ki az aki nem (persze csak finoman, például megkérdezték, hogy elfogadnánk-e egy meghívást az esküvőjükre?) így tudják, hogy kb hány fő lesz, ebből hány a lány családja és hány a fiúé, és ennek arányában osztottak szoroztak, így a lány szülei fizettek többet, mert az ő rokonságuk a nagyobb.

Nem baj, ha aggódsz az anyagiak miatt.

2010. máj. 20. 09:32
 14/120 anonim ***** válasza:
90%
Hát lehet, hogy a család a ti részetekről csak 8 ember, de azért gondolom a barátaikat is szeretnék meghívni. Gondolom a fiadnak is van egy baráti köre, és szeretné, ha ott lennének. Ezt csak azért mondom, mert nyilván ő nem csak 8 embert szeretne a lagziban látni.
2010. máj. 20. 09:32
 15/120 anonim ***** válasza:
88%

Az ajándékba kapott lakás amit a fiú szülei adnak nem lesz közös

A közös szerzés azt jelentihogy a közös pénzből veszik vagy úgy adják nekik hogy mindkettőjüknek

2010. máj. 20. 09:33
 16/120 anonim ***** válasza:
100%

Éljenek együtt halálukig, de ha ez nem történik meg akkor miért is kéne osztozkodni a szülők által ajándékba adott lakáson?

Szerencsére a törvény ezt világosan szabályozza :)

2010. máj. 20. 09:35
 17/120 A kérdező kommentje:

Én nagyon kedvelem a kislányt, de mindig ott van egy kérdőjel.

Persze, az a legegyszerűbb, ha még esküvő előtt átiratom a nevére a lakást.

A lány teljesen abban a tudatban van, hogy lesz egy közös lakásuk. Persze éljenek benne boldogan és örüljenek, hogy nekik nem kell felvenni drága lakáshitelt, de nem szeretném, ha azt hinné, hogy egyszer majd a fele az övé lehet, amit annak idején én is örököltem.

2010. máj. 20. 09:35
 18/120 anonim ***** válasza:
73%

Az nem zavar, hogy a befektetett pénz megtérül és egy az egyben a házasoké lesz?

Nem divat már 4000. pirítót vinni ajándékba, mindenki pénzt ad a párnak.

De ha gondolod visszakérheted tőlük a buli végén a pénzed, biztos sokat fogod látni az unokát utána :)

Magyarul anyagiasak vagytok, igen!

2010. máj. 20. 09:38
 19/120 anonim ***** válasza:
80%
Ha ajándékba adod akkor a fiadnak illetéket kell majd fizetnie.Ugye azt tudod?
2010. máj. 20. 09:38
 20/120 anonim ***** válasza:
96%

Ahogy írták már a lakás nem lesz közös, tehát azért már ne aggódj.

A lagziról meg annyit, hogy nem muszáj felesbe fizetni. A a közös részeket (gondolok itt, szertartások, bérleti díj, zenészek, vőfély stb) fizessétek felesbe, a kaját, meg mindenki a vendégei száma szerint. Ez a legkorrektebb megoldás jelenesetben. Azt megértem, hogy a kislány szeretne lagzit. Én is akartam. A nők nagy %-a azért álmodozik a habos-babos ruháról, a lagziról és arról, hogy azon a napon ő legyen a legszebb.

És abban pedig ne legyetek biztosak, hogy nem térül meg. Nekünk tavaly volt a lagzi, és nekünk is visszajött az ára, bár ez nem volt elsődleges, mert meg volt rá a pénz. Még a nászútunkhoz is hozzátudtunk tenni ebből a pénzből.

De ha meg úgy nézed, oké, hogy a lány családjából jóval többen lennének, de amit tőlük kapnak az a fiadé is, tehát közös. Gondolom nem ültök le lagzi után osztogatni, hogy oké, akkor ez a tiéd, mert ezt az én vendégeim hozták, ez meg a tiéd, mert azokat meg tieid hozták!

2010. máj. 20. 09:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!