Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor anyagiasak vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.

Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.

Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?

2010. máj. 20. 09:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 A kérdező kommentje:

Nincsenek rokonok. Szülök rég meghaltak. Férjem egyke.Az én testvérem jön haza külföldről. És a fiam 3 haverja. Minden régi osztálytársat nem akarja meghívni.

Tehát, akkor jól olvasom, hogy annyira nem vagyok anyagias, tehát egyetértetek az aggodalmammal.

2010. máj. 20. 09:39
 22/120 anonim ***** válasza:
71%

Egyébként ennyi a különbség a két családfő között, Ők képesek öltségbe verni magukat a gyerekük boldogságáért, Ti meg a nyálatok veritek néhány ezres miatt...

Nem mondom, hogy sz@rrágóak vagytok, helyette inkább, hogy nem szimpi a hozzáállás.

2010. máj. 20. 09:41
 23/120 anonim ***** válasza:
69%
szégyelheted magad.Azért zsugoriskodsz,mert a lány szülei hitelt vesznek fel?Nem lehet mindenkinek a számlán feles százezrek.Nekem nagyon rosszul esne ha az anyósom igy viselkedne.Nem fogadod el a lányt?Innentől már nem csak a kisfiadnak adsz,hanem mindekettőjüknek.
 24/120 anonim ***** válasza:
74%

Értelek, de az aggodalmaddal egyáltalán nem érek egyet

Sőt azt se értem miért aggódsz

Elolvasod Te a válaszokat? :)

25/120 anonim ***** válasza:
96%

Hát,az is egy megoldás,hogy ugye ti adjátok a lakást ,a lány családja pedig rendezi a lakodalmat.És annyi vendég lesz meghívva,amennyi a költségvetésbe belefér.Mondjuk,a legközelebbi rokonok,családtagok.Kis társasággal is lehet nagyon meghitt az esküvő és lakodalom.

De azért gondolj bele:nem szeretnéd,ha a lakás közös vagyon lenne,tehát az ajándékba adott lakást csak a fiadnak szánod,holott a lány családja felveszi a nagy kölcsönt a lagzira ,ami viszont mindenképp közös és nem is egy maradandó dolog...Ennél már igazságosabb ,és mindenki részére biztonságosabb ha csinálnak a fiatalok egy házassági szerződést,akkor nem kell féltened a fiad vagyonát és a lánynak sem kell félnie,hogy kilesz semmizve egy esetleges válás esetén...

2010. máj. 20. 09:45
 26/120 anonim ***** válasza:
87%

Én meg abszolut ellenzem, hogy a szülők képesek hitelt felvenni azért, hogy a lány álmainak megfelelő nagy lagzit csináljanak. Én el sem fogadtam volna a szüleimtől. Pontosan azért, mert a kétcsalád(unk) között anyagi különbségek voltak, mi annak idején elmentünk két tanúval összeházasodni, majd mindenkit megvendégeltünk a saját pénzünkből. Szerintem a kérdező egyáltalán nem anyagias, és teljesen jól gondolja azt is, hogy ami az ő családjáé volt, az egy esetleges válás során ne legyen másé. Aki meg azzal fenyegetőzik, hogy majd meg is érdemled, hogyha nem láthatod az unokádat, hát..ha ezen valaki ilyen szinten képes megsértődni, hogy büntetésbe teszi a nagymamát, csak gratulálni tudok hozzá.

Anno nekem is volt saját lakásom, és a férjem sosem verte magát, hogy csináljunk belőle közös lakást.

2010. máj. 20. 09:46
 27/120 A kérdező kommentje:

Azért mert van egy örökölt lakásom és azt a fiamnak adom, még nem vagyok gazdag.

Rendben a lagzi olyan részeit, ami kell annak a felét kifizetjük (terembérlet, zenészek)

akkor a lakás tulajdonrésze is tisztázott.

Tehát most azt szűrtem le, hogy anyagias vagyok mégis.

2010. máj. 20. 09:46
 28/120 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem úgy adjátok neki, hogy ráiratjátok a fiatok nevére.

Az esküvő részét én is így gondolnám, felesleges nagy patália, az a pénz amit a lagzira költenétek nagyon jó helyen lenne máshol!

2010. máj. 20. 09:47
 29/120 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy ki mit mond?

Élj úgy, dönts úgy ahogy Ti jónak látjátok!

2010. máj. 20. 09:48
 30/120 anonim ***** válasza:
67%
De miért hívod a leendő menyedet kislánynak? Ez olyan lekezelő. Most őszintén, te nem fogadtad el őt teljesen, ugye?
2010. máj. 20. 09:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!