Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?
Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.
Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.
Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?
Értem én, hogy a lakás nagy dolog, mi is megdolgoztunk érte, nem repült a fenekünk alá. Tiszta sor, hogy véded a gyereknek, de nem kell túlzásokba esni. Gondolom a rezsit meg a járulékos kölcségeket és az esetleges felújításokat közösen fogják fizetni. Vagy a vagyon megóvása érdekében csak a fiad fog mindent fizetni?
És a kérdésemre még mindig nem válaszoltál csak halytod a téged mélyen érintő esetleges nem tetszést kiváltó kommentekre, a sablonos válaszaidat. Nem vagy egyenes ember, így ne várj bizalmat "kislánytól" (sem). Mondjuk te sem adod meg neki a bizalmat, így ez mindegy is.
Ui.: ha bíznál benne és nem prognosztizálnád előre a válást, és a kifosztást, már rég leültetek volna beszélni, és nem idegen emberektől várnád a feloldozást. Mondjuk én is téphetem itt a szám -ujjam-, ha nem olvasod el az egészet amit írok, csak a számodra nem tetszést kiváltó mondatokat kiragadod és azokon lovagolsz.
19:53! Ezzel teljesen egyet értek!
Én írtam délután: nekem teljesen az jött le, hogy te utálod a "kislányt". Igazából ez az oka az összes kérdésednek.
Pontozz le, ha nem tetszik, úgy, mint akit azért pontoztál le, mert nem tetszett a válasza. Elnézést, hogy nem azt írjuk, amit hallani szeretnél!
Nekem nincsenek szüleim, viszont örököltem egy lakást, amit eladtam és a pénzzel beszálltam a mostani lakásunkba. Mi nem csináltunk nagy esküvőt, nekem 1 rokonom volt ott, és férjemék szüleinél volt tartva, voltunk vagy 12-en. Amolyan családi ebéd volt. Férjem anyukája amit 27 év alatt összesporolt a fiának abból rendeztük be a lakást, és vettünk fel hitelt + az én örökölt lakásom árából vettük a lakást. Nálunk ez közös vagyon, mert nem kevés pénzem van benne és nem szeretném ha pofára esnék.
Viszont tényleg ne tegyétek közös vagyonná a lakást. Meg mi ugy gondoltuk, hogy mi értelme több 100 ezer ft-ot elmókázni egy éjszaka alatt, amikor abból be lehet rendezni a lakást. Viszont másnak meg a lagzi fontos, mert az mégiscsak jó esetben egyszer jön el az ember életében...
19:57-es!
Csak gondolj bele,ha a te szüleid adnának egy lakást nektek és nem a te nevedre íratnák hanem közös lenne,és esetleg válás lenne a dologból,akkor osztozni kell rajta és hopp!Ugrott a lakás!Milyen érzés lenne?
A rezsi költség pedig természetes,hogy közös,hisz egy pár!
Ha meg ez annyira zavaró,hogy a leendő anyósék így állnak hozzá,hogy csak a fiamé,akkor vegyenek közösen egy lakást és a lány élhet boldogan!Aztán ha mennie kell valamelyiknek,akkor fifty-ben osztóznak és a fiú mehet az anyjáéktól kapott lakásba!
De nehogy már,hogy amit én szereztem/örököltem azt egy idegen elvigye!
A saját lakás ma már igazán nagy kincs itt Magyarországon és jogos hozzáállása van a kérdezőnek!Nálunk szintén a férjemé a ház és nem is akarom,hogy az enyém legyen még a fele is!Ha egyszer menni kell,akkor majd én megyek!Nem volt az enyém!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!