Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?
Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.
Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.
Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?
Látom mások itt csak az álomesküvőre meg a kislányka sértődöttségére fekteti a hangsúlyt!
Na és? Kit érdekel! Nincsennek együtt 20 éve bármi megtörténhet!
Ha évek alatt összekuporgatok, vagy megöröklök egy lakást amiért a szüleim keményen megdolgoztak, nahogy már csak ugy dobálózzak vele! Az a lakás igenis csak a fiadé, és nagy ivben tojok a kislány sértődöttségére. A rezsit meg alap hogy fizeti ő is, mivel ő is fürdik, ő is néz tv-ét stb! Vagy ha ti albérletbe fizettek rezsit máris tiétek a lakást? Nem! Még albérleti dijat is kell fizetni! Örüljön hogy neki nem lesz ilyen gondja mert a férje lakásában élnek!
Amiért együtt dolgoztak meg keményen és együtt vásárolják a házat teljesen más dolog! De ilyenről szó sincs! Mert a kislány semmit se tett érte és Ft-ja sincs benne!
Én is a párom lakásában élek, de ő azért éveken keresztül megdolgozott, plusz a saját szülei belesgitettek még azelőtt. Nekem ahhoz semmi közöm nincs, és ha összeházasodunk akkor is az övé lesz, eszem ágában se lenne mégcsak gondolni se ilyenre hogy nekem más tulajdonához közöm legyen...
19-57-es vagyok.
Soha nem azt írtam,hogy ne a fiára irassa, de ha valaki eleve sz.rul áll a dolgohoz akkormit vár? Van lakásom, saját néven, van lakásunk közös néven de soha nem dobnám a férjem arcába, hogy menjen ahova akar, és az fix, hogy kapná ő is a felét meg én is, mert nálunk minden közös, nem csak a rossz dolgok. Mi a jón is osztozunk. Gazdasági közösséget is alkotunk! Menjen a sunyiba aki ma a házasságot csak és kizáróag anyagiasságra, a saját jogaira és érdekeire hegyezi ki. Bezzeg kötelezettséget senki sem akar vállalni!
Ismétlem nem kell tetszeni a véleményemnek nemkem sem tetszik egyik-másik, de attól még én így gondolom.
10.47:Igen,Te képes vagy arra,hogy jóban-roszban,együtt.
De ne legyünk naívak,nézz körül,a ritka holló kategóriába tartozol....
"19-57-es vagyok.
Soha nem azt írtam,hogy ne a fiára irassa, de ha valaki eleve sz.rul áll a dolgohoz akkormit vár? Van lakásom, saját néven, van lakásunk közös néven de soha nem dobnám a férjem arcába, hogy menjen ahova akar, és az fix, hogy kapná ő is a felét meg én is"
Tehát akkor nektek van külön lakásotok saját néven és közös néven is! Gondolom te csak a közös lakásotokat feleznétek el és nem a sajátodat!
Nem hiszem el hogy lehet az hogy valaki csak fujja fujja a magáét és azt se tudja miről van szó!
Már egyszer kihangsúlyoztam!!!!!! HA VALAMIÉRT KÖZÖSEN DOLGOZTAK MEG AZ KÖZÖS! de ha a fiu azt a saját családjától kapta meg az csak az övé! Neked is van sajátod akkor miről hablatyolsz?
Arról hablatyolok, hogy miután az én lakásom gyümölcseit közösen élvezzük, és közösen fizetjük az utána járó kölcségeket, én személy szerint nem tekintem magántulajdonomnak, hanem közösnek. ERRŐL BESZÉLEK NAGYSZÁJÚ. És cseppet sem lennék felháborodva ha valaha igényt tartana rá, hiszen az én olvasatomban közösek a dolgaink.
Egyébiránt biztos is, hogy ritka holló kategóriába tartozunk, mert mi a jóban-rosszban fogalmát felfogtuk, megértettük, és így élünk.
Pedig értek egy cseppecskét a joghoz, de néha az ember az őszinte érzelmeire utalva azt is megteszi a másiknak amire nem is gondolt. Nálam ez a házasság. Ha valakinek ez nem tetszik, hát sajnálom.
De akkor ne nászajándékba adja a lakást ha nem annak szánja, csak a fiának. Ilyen pofon egyszerű.
Hát nem érti!
Neked ott a saját lakásod, igy gondolom könnyű nagylelkűen átengedni a másik közös lakásod részét! És igen hablatyolsz mert te már megint a közös lakásotokról beszélsz!
De tudod nem 1 intelligens ember véleményét kikértem ezzel kapcsolatban, és mindenki a saját gyerekének vesz lakást mert ez igy normális! Ha a meny/vő nem kap belőle nincs joga megsértődni, és ha ezt teszi épp Ő AKI SZÉGYENLHETI MAGÁT, HOGY MÁRIS AZT NÉZI Ő MIT KAP ÉS NEKI MENNYI HASZNA VAN EBBŐL A HÁZASSÁGBÓL!!!!!
A másik dolog az, hogy azért amiért a kérdező nem bizik meg a menyébe teljes mértékbe, vszinüleg azért van mert még friss a kapcsolatuk, nincsennek együtt 20 éve és még alig ismerik őt! Ti benne se vagytok ebbe a helyzetbe állitom a hozzászólók 90 %-nak gyereke sincs de ők már megmondják mit hogyan...majd ha lesz gyereketek akinek lakást vásároltok kemény munkából már te se igy fogtok hozzáállni, és nagy ivben letojjátok ki sértődik meg ki nem, csak azt fogjátok nézni hogy a gyereketeknek jó legyen!
Mostmár végig olvastam.Még mindig az a véleményem,hogy az stimm hogy nem akarjátok hogy közös legyen a lakás,én sem akarnám,de ne nászajándékba adjátok.Azt közösen szokta kapni az ifjú pár.
Amúgy te pontozod a válaszokat vagy egy olvasó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!