Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor anyagiasak vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.

Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.

Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?

2010. máj. 20. 09:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/120 anonim ***** válasza:
97%

Sose lesz közös vagyon az ajándékba kapott lakás vagy bármi más.

Azt hogy mekkora lagzi, és hány vendék lesz hagy döntsék már el a fiatalok

2010. máj. 20. 09:25
 2/120 anonim ***** válasza:
79%
szerintem nem. én is hasonlóan gondolkodom. felesleges hülyeségekre szórni a pénzt. a lagziról pedig kössetek kompromisszumot mekkora legyen.
2010. máj. 20. 09:26
 3/120 anonim ***** válasza:
92%

hát... nézd a fiad és a leendő felesége szemszögéből.

ők most boldogok, szeretik egymást. ha a fiad egyetért veletek és nem közös lesz a lakás, akkor lehet a lány úgy érzi nem bízik benne, nem hiszi, hogy közös lesz a jövőjük. szerintem így nem is szabad nekiállni egy kapcsolatnak. volt olyan barátom akinek az anyja úgy gondolta, hogy nekem a lakásból 20%jár. elég gáz volt, ott is hagytam a bandát.

férjemmel mindenünk közös,pedig neki előtte volt saját lakása, de amit vettünk az teljes mértékben közös. máshogy nem is lehetne. bennem biztos tüske lenne, hogy nem bíznak ennyire bennem és a kapcsolatban.

2010. máj. 20. 09:27
 4/120 anonim ***** válasza:
93%

A szülők döntsék el hogy hol és milyen és mekkora lagzi lesz?

Ez nem a szülők napja

5/120 A kérdező kommentje:
A fiam nem ragaszkodik a nagy lagzihoz, de a kislány nagyon szeretne. Na most 8 ember miatt (ami a mi családunk) szálljunk be több 100.000 forinttal?
 6/120 anonim ***** válasza:
88%

Ha a pénzt úgyis a fiataloknak adnátok, nem mindegy, mire költik? Az az igazság, ha megszabjátok, mire költsék, az már nem ajándék. Elhiszem, hogy szeretetből adnátok, de feltételekkel nem lehet szeretni.

Abban viszont egyetértek, hogy a lakás ne legyen közös vagyon.

2010. máj. 20. 09:28
 7/120 anonim ***** válasza:
84%

Nem.

ne szállj be.Szállj bele annyival amennyit gondolsz.

Ha a kislány vagy a szülei 100 embert akarnak meghívni akkor fizessék ki

2010. máj. 20. 09:28
 8/120 anonim ***** válasza:
100%

A lakás mindig különvagyonnak fog számítani.

csak az a közös amit a házasság alatt közösen szereznek. Vagyis ha az egyik fél örököl vagy ajándékba kap házasság alatt az se lesz közös vagyon

2010. máj. 20. 09:30
 9/120 anonim ***** válasza:
94%
a lagzi az közös nap, a fiadé és a lányé. középen meg kell húzni a határvonalat. nektek 8 ember, onnan meg lehet egy kicsit több, ha így mindenkinek jó. és felesbe szokás állni a szülőknek.
2010. máj. 20. 09:30
 10/120 anonim ***** válasza:
100%

09.28 vagyok megint. A lakodalomból a rátok eső vacsorát kellene csak fizetnetek, és a fix költségek felét (pl. terembérlet). A ruhát pl. a lány fizeti.

Annak, aki azt írta, hogy a lány bizalmatlanságnak érzi, hogy nem közös a lakás: semmi köze ahhoz a lakáshoz anyagilag. Ha ezen megsértődik, inkább nem kell elvenni. Nekem sose kellett semmi, ami a másé. Örüljön, hogy van hol lakniuk, nem kell albira költeni. Majd ha később együtt vesznek egy lakást, az más. De a kapott lakás akkor sem közös. Bárkinek a nevén van, a szülőket illeti, akik megdolgoztak érte. Szerintem.

2010. máj. 20. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!