Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor anyagiasak vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.

Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.

Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?

2010. máj. 20. 09:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/120 A kérdező kommentje:
Én nem pontozok senkit és fel sem. Csak aki lefitymálta a lakást, hogy úgy beszélek róla, mintha egy budai villa lenne.
2010. máj. 21. 21:26
 112/120 anonim ***** válasza:
31%
Én sem értem, hogy miért kellene az esküvőt költségarányosan fizetni, elvégre a nászajándékokat közösen kapják, és használják, gondolom, nem tartják számon, hogy ezt a kenyérsütőt, vagy azt az étkészletet kinek a rokonságától kapták.
2010. máj. 21. 22:01
 113/120 anonim ***** válasza:
61%

Utolsónak:

Azért, mert az esküvőt a szülők fizetik saját zsebből, a nászajándékot viszont a fiatalok kapják. (Nyilván, ha a fiatalok fizetnék az esküvőt, akkor nem lenne én vendégem-te vendéged) Ha az egyik félnek csak pár rokona van, a másik viszont az ötödik szomszédot is meghívná, akkor nehogy már felesbe menjen az összes ktg. És teljesen lényegtelen, hogy ki milyen anyagi helyzetben van. Nyilván, ha a menyasszony szüleinek 0 Ft-ja lenne, a vőlegényének meg átlagon felüli az életszínvonala és mondjuk egy max. 30 fős esküvőről lenne szó, akkor a kérdező is megfontolná, hogy felesben fizessen, vagy akár az egészet. De hogy 100 embernek fizesse a felét...

Ha nem lenne lakodalom, hanem az arra szánt összeget megkapnák a fiatalok, akkor gondolom nem lenne elvárás, hogy mindkét szülőpár egyformán adjon.

Nálunk így alakult a létszám: 30 fő barát (ezt mi álltuk-ifjú pár), 70 fő férjem rokonsága, szomszéd(anyósomék fizették), 170 fő én rokonságom,szüleim régi haveri köre(anyáék fizették) Soha, álmukban nem fordult meg a fejükben az a gondolat (szüleimről beszélek), hogy a vendégeket felesben kellene fizetni. Mi közük van anyósoméknak az ő vendégeikhez? Ha nem telt volna rá, akkor nyilván szűkítik a kört, nem a nászékkal fizettetik ki... Ha nem lennénk ilyen szerencsés helyzetben, akkor szűk családi körben tartottuk volna az esküvőt - biztos fájt volna egy kicsit, hogy nincs nagy lakodalmam, de SOHA,SOHA,SOHA nem engedtem volna, hogy miattam/miattunk adósságba verjék magukat a szüleim/anyósomék.

És most teljesen őszíntén, soha nem adtuk össze, hogy a "te rokonságod ennyit adott, az enyém meg ennyit".

A lakodalom a szüleink nászajándéka volt. Ők fizették - pénztárcájukhoz mérten - mi pedig megkaptuk a pénzt.

Most tényleg anyósoméknak be kellett volna szállnia a mi vendégeink ellátásába?! Azért mert a pénz közös lett? Én ezt nem értem...

2010. máj. 22. 08:06
 114/120 anonim ***** válasza:
21%

Igazad van 100%-ig de hidd el kedves előttem válaszoló hogy még mindig lesz olyan aki nem lesz képes ezt felfogni és csak vitatkozni fog!

A szülök nem nászajándéknak szánták ahogy észevettem hanem csak simán a fiának ajándéknak, és ez igy van rendben hisz én is csak az én fiamra iratnám a saját budai villámat!

2010. máj. 23. 20:49
 115/120 anonim ***** válasza:
90%
"Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam" Az ajándékkal nincs baja senkinek, de a kérdező fogalmazott úgy, hogy nászajándékba a fiának, nászajándékot pedig a párnak szokás adni. Az miért nem jó, ha a fiú nevére íratod a házasság előtt, de névlegesen KÖZÖSEN kapják?
2010. máj. 23. 23:27
 116/120 anonim ***** válasza:
75%
Én is az előző véleményén vagyok.A "kislány" kisértetiesen hasonlít rám és ahogy az anyósom áll hozzám,a különbség annyi hogy idősebb vagyok és nincs tervben az esküvő.Totál érthető a dolog,hogy a fiú nevére menne a lakás ha anyósomék igy tennének eszembe se jutna megsértődni.Viszonyt tényleg ne nászajándéknak legyen adva legalábbis ne külön a fiadnak hanem előtte legyen a nevére íratva és névlegesen legyen csak "közös".A vendégekben is egyetértek hogy mindenki fizesse a saját meghívott vendégeit.Biztosan le leszek ezért pontozva de szerintem se ismered a lányt vagy a családját,bár ettől még lehet igazad is.19évesen nem feltétlen mindenki kislány,bár én 2 év után nem házasodnék ennyi idősen.Nekem is van párom 3,5 éve és az anyósom sem bízik bennem.Iskolába járok és dolgozok mellette,amíg nem fejezem be a sulit nem is akarok összeköltözni a párommal mert szeretném kivenni a részem a kiadásokból és mindenből(utálnám ha eltartanának).A szüleimnek nem engedném hogy hitelt vegyenek fel az esküvőmre,sőt szeretném inkább ha mi tudnánk fizetni(párom és én)ha oda kerül a sor.
2010. máj. 26. 23:14
 117/120 anonim ***** válasza:
34%

Anyagias vagy,de közbe meg egy irígy, bunkó....

Ilyen anyósom lenne, elbújnék...de komolyan!

2010. jún. 3. 14:38
 118/120 anonim ***** válasza:
15%

Nemhogy örülnél, hogy egészséges vagy és van mit enni!

Másoknak ez egyik sincs meg! Te meg itt pattogsz!

2010. jún. 3. 14:38
 119/120 A kérdező kommentje:

Lepontoztalak a bunkó miatt. Én itt senkit nem sértegettem, te meg ismeretlenül ezt teszed.

Ez csak téged minősít.

2010. jún. 3. 15:37
 120/120 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy örülök, hogy sem a párom, sem én nem viszünk semmit bele a mi házasságunkba. Sem az ő szüleinek, sem az enyimeknek nincs semmijük, ami ilyen galibát okozna. És annak is örülök, hogy mi álljuk a teljes esküvő és lagzi költségeit, így ilyen probléma sem merül fel. És még csak arra sem számítunk, hogy bejön a lagzi egy része, mert egyikünk családi-baráti köre sem tehetős. Néha persze álmodozok, hogy milyen jó lenne, ha mégis.. de az ilyen történetek és kommentek után rájövök, hogy én vagyok a mázlista. És le sem kell mondanom semmiről: Dunán hajókázós szertartás lesz, 60 fős (számomra nagy) lagzi lesz szintén egy álló étteremhajón. Igaz, hogy pont azért lesz szeptemberben, mert kellett egy hosszú (9-10 hónapnyi) idő, hogy minden centet a fogunkhoz verve ezt megengedjünk magunknak.

Én a kérdezőnek csak egyet tudok ajánlani: tégy úgy, hogy később ne bánd meg. Se azért, mert naiv voltál, se azért mert rájössz,hogy túl anyagias vagy bizalmatlan voltál. Arany középút (van pár komment, ami szintén ezt javasolja)...

2010. júl. 5. 14:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!