Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?
Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.
Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.
Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?
"A kérdező kommentje:
Hogyan merült fel, hogy közös-e vagy sem?
Számtalanszor olvasom itt is a GYK-en, hogy a férjem ki akar semmizni és jönnek a tanácsok, hogyan tudja megszerezni a lakást a nő."
Ebből a hozzászólásodból nagyon sok minden kiderült: fogalmad sincs, milyen is valójában a leendő menyed, hogyan gondolkodik ő meg a családja, csak fiktív elképzeléseid vannak, meg leginkább félelmeid, ahogy a 10:12-es írta. Talán beszélgess velük időnként, de ne úgy, hogy a kényes kérdéseket gondosan kerülöd, hanem kérdezz akkor rá. Arra persze jó lesz a kislány, hogy fényesre súrolja a fiad lakását.
Abból kiindulni, hogy itt milyen kérdéseket tesznek fel a nagy átlagban nehéz körülmények között élő, tanulatlan, gyarló, egyszeri emberek nevetségesnek találom. A fiad választottja konkrét élő ember, nem pedig egy az itt kérdezők közül... tisztázd velük.
11.14:
Szerintem meg simán kategórizálható az,aki 19 évesen férjhez megy,mindjárt azt hiszi kap egy fél lakást,ráadásul a családja is kölcsönből akar dorbézolni....
Pár év alatt össze lehetne gyüjteni a lagzi árát(mert ugye lakásra nem kell gyüjteni a lány szüleinek),vajon miért olyan sürgős 19 évesen férjhezmenni?HITELBŐL?
Átolvastam az egészet.
A lakás tulajdonával egyet értek.
DE!!
Ne kezeld már a párt külön! Ha ők összesen 80 vendéget szeretnének meghívni, akkor annyit! Nyílván ők ezt megbeszélték! És nem kell nézni, hogy ti mennyit hívnátok! Hadd legyen már az Ő esküvőjük olyan, amilyennek szeretnék!! Elég gáz így is, h. a másik családnak hitelt kell felvennie! Összetartani kellene, nem széthúzni! Szerintem nem is szereted a lányt, az jön le. Pff... Most megyek férjhez az én anyósom is ilyen...
Igen, anyagiasak vagytok!
Pontozzatok le, ez a vélemányem!
11,14esnek
'9 éves, szerintem még ő maga sem tudja mit akar, de ha a fiam szereti, mit csináljak.
Aranyos lány, de fiatal és nincs élettapasztalata.
Szia Kérdező, nem olvastam el a válaszokat, csak 1 cikket szeretnék ajánlani neked. Azokról a fiatal felnőttekről szól, akiknek mindent kifizetnek, megvesznek (l. esküvő, lakás, stb.) a szüleik. Nem beleszólni akarok a dolgodba, de szerintem érdekes megközelítés (nem csak neked ajánlom ezt, hanem mindenkinek, akinek fiatal felnőtt gyerekei vannak). Én magam is fiatal felnőtt vagyok (29 éves), de szerintem nagyon rossz az, ha valaki mindent megkap a szüleitől - többek között szerintem ezért is van a fiatalok között ennyi válás, mert nincsenek olyan gondok, megoldandó problémák, közös célok, amelyek egy közös csapattá kovácsolná őket. Mi ezért nem fogadtunk el a szüleinktől semmit, mindenért együtt dolgozunk meg (lakás már van, igaz hiteles és panel), és nagyon boldogok vagyunk így. Ismerek gazdag (nagyon gazdag - budai villában lakó) családokat, akik pont emiatt a megfontolás miatt nem adtak a gyerekeiknek lakásra pénzt, hogy megtanuljanak dolgozni és küzdeni.
Mindent elolvastam.
A lakás ajándékozással egyetértek, az korrekt.
Abban nem vagyok biztos, hogy a lány azt hiszi, hogy lesz egy fél lakása. Ezt lehet, hogy csak te találtad ki a fejedben. Én pl. 19 évesen nem gondoltam ilyenre, max. lesz egy saját lakásUNK.
A hozzáállásoddal meg sem adod az esélyt ennek a házasságnak, hogy örökre tartson.
Szóval a lakás ok.
Az is ok, hogy minden szertartás felesbe, kaja pedig úgy elosztva, hogy aki ahány vendéget hív, annyit fizet.
De ahogy szajkózod, abból arra következtetek hogy tényleg NAGYON ANYAGIAS VAGY.
ÉS IGAZSÁGTALAN. Hisz a lány 100 vendége hoz ajándékot a lagziba ám! És amennyiben a nászajádékot (gondolom pénzt)nem a szülőknek adják vissza a hitel törlesztésére (gondolom h. nem), azt ők szépen ketten fogják használni FIADDAL együtt. (nekünk 600.000 Ft jött vissza+az esküvő egy részének ára (magunknak fizettük)+egész nászútat ki tudtuk fizetni belőle.
Azért beszélgess le a lánnyal, hátha nem is úgy gondolkodik, ahogy te gondolod.
Szóval nem az elméleteiddel van a baj, hanem, hogy kicsit túlhangsúlyozod a jelentőségét ezeknek az anyagi dolgoknak, míg más területek eltörpülnek mellette. Meg inkább ÖNZŐ-nek érezlek a beszédedből. (írásodból)
Remélem a fiatalok boldogok lesznek, bár szerintem is várhatnának még pár évet a házasodással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!