Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor anyagiasak vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor anyagiasak vagyunk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Fiam hamarosan összeházasodik a választottjával.Van egy lakótelepi lakásunk, amit, tulajdonképp nászajándékként kapna a fiam. De nem szeretném, ha később ez közös vagyonnak számítana, mert azért valljuk be a kislány szülei hitelt vesznek fel az esküvő miatt.

Na és itt a másik probléma. Nekünk alig van rokonunk, tehát nem szeretnénk nagy lagzit.És egy feneketlen bendőbe dobálni a pénzt, amiből semmi haszon. A ránk eső részt inkább a fiataloknak adnánk.

Kívánom nekik, éljenek boldogan sokáig, de azért túl aggályos vagyok? Baj ha ennyire anyagias vagyok a mai világban?

2010. máj. 20. 09:22
 71/120 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem teljesen igazad van kérdező, én is csak a fiamnak adnám a lakást, pont a női rosszindulat miatt és a kisemmizések miatt. Teljesen korrekt vagy, ott lakhat benne, azt csinál ott, amit akar, de nem az ő nevén van, hanem a fiad kapta ajándékba, ez így rendben van. A lagzival kapcsolatban is igazad van, de ez tényleg a "gyerekek" döntése. Ők beszéljék meg és az ő döntésüket fogadjátok el, mindketten. Sok boldogságot kívánok!
2010. máj. 20. 12:25
 72/120 anonim ***** válasza:
87%

11:14-es vagyok. Értem én, hogy 19 évesen még tapasztalatlannak tartod (én is annak tartom), azt is megértem, hogy a mai világban az egyén érdekei előbbre vannak a közösség érdekeinél (és itt a közösségen a családot is értem, annak meglévő és új tagjaival együtt), és igen, meg kell nézni, hogy a pénzed, az örökséged hova kerül. A fiadról kevés szót ejtettél, elvégre ő kapja a lakást, neki biztos megvan a maga józan ítélőképessége, ha rá mered íratni, bizonyára nem fogja elkótyavetyélni és mint magáéra fog tekinteni.

Azt raktam össze a szavaidból, hogy csupán FELTÉTELEZED a lány részéről ezt a hozzáállást. Amivel addig nincs is baj, amíg hirtelen TÉNYKÉNT nem kezded el ezt kezelni. Úgy látom, félsz befogadni egy új embert a családodba ahelyett, hogy megpróbálnál vele közösséget alkotni. Szándékosan nem idegent írtam, mert csak addig idegen, amíg az ember nem hajlandó vele megismerkedni - márpedig én ezt érzem ki a szavaidból. Ha annyira korainak érzed ezt a házasságot, milyen választ kaptál a fiadtól, mikor ezt szóba hoztad nála, hogy talán ráérnének még összeházasodni?

2010. máj. 20. 13:03
 73/120 anonim ***** válasza:
73%

Nem olvastam el az eddigi válaszokat,de az én véleményem:

A nászajándékot közösen szokták kapni a fiatalok.Hogy néz az ki hogy a fiatoknak adtok a feleségének pedig nem.Persze azt megértem hogy nem akarjátok hogy közös legyen a lakás,mert hát ha őszinték akarunk lenni sosem tudhatjuk mit hoz a jövő.Sztem ha már úgyis odaadjátok a lakást,akkor már csak részletkérdés hogy milyen címmel.Ne nászajándékba adjátok,hanem egydzerűen csak mondjátok hogy tessék,ez a lakás azér tvan hogy ti benne lakhassatok.Így nem lesz olyané akinek nem akarjátok.

Írtad hogy a lagzira szánt pénzt pedig ti inkább odaadnátok a fiataloknak.Sztem kérdezzétek meg tőlük,hogy melyik variációnak örülnének jobban,mert az is sokat számít ám egyes pároknak ha tudnak nagy lakodalmat tartani.Nekünk pl most lesz az esküvőnk,de pézhiány miatt nem lesz lagzi,és ha nekünk választanunk lehetne hogy készpézt akarunk-e kapni,vagy legyen egy igazi lagzink,akkor a lagzit választanánk.Nézd,lakás lesz ahol lakhatnak,arra nem kell nekik pénz,ha lesz lagzi,jönnek a vendégek,tudják hogy most költöznek össze,tehát semmijük sincs,így majd ők hozzák a lakásba szükséges dolgokat.Tehát arra se kell nekik pénz.

Ez az én véleményem,persze lehet az övéké nem ez.De az is lehet hogy ők is így gondolnák.Az lenne a leg jobb ha megkérdeznétek.

Oké hogy ti sajnáljáto ka lagzira a pénzt,de így is úgy is náluk landol az összeg ilyen vagy olyan formában.Akkor már hagy döntsék el ők hogy melyiknek örülnének jobban.

2010. máj. 20. 13:54
 74/120 A kérdező kommentje:

13,03

Alapjában véve úgy neveltük a gyereket, hogy amit ő "akar", akkor abban támogatjuk.

Nagyon jó tanuló volt, mégis szakmunkás lett.Azért támogattuk, mert annak idején ránk erőltették, hogy azt tanuljuk, amit a szülők akarnak.

Neki ez a lány kell, hát legyen vele boldog. nem állok effektív a boldogságuk útjába. Nem akarom x év múlva azt hallani, hogy elmartam mellőle a szerelmét.

Amúgy felelősségteljesen gondolkodik, azért is merem ráíratni a lakást.

2010. máj. 20. 14:07
 75/120 anonim ***** válasza:
71%

19 évesen még én is habosbabos rucit meg nagy felhajtást akartam,meg rögtön férjhezmenni,egyebek...hála az égnek a pasinak volt annyi esze,hogy nem vett el:D

most 23 vagyok,3 éve vagyunk együtt,és miután megtapasztalatam,hogy milyen minimálbérből megélni egyetem melett,frász se akarna nagy milliós esküvőt,főleg nem szülőkkel fizettetni...tökéletesen elég lesz pár év mulva 2 tanuval meg szülőkkel egy vacsi

19 évesen egy pénzért még sosem dolgozó emberke nem érzi ezt...

lakás fiad nevére,haszonélvezet meg nektek a férjeddel

lagzira meg keressék meg ők a pénzt,ne adósság,meg hasonlók...

fiad hány éves? dolgozik ő vagy a lány?

ugy házasodnak össze,hogy sosem laktak még együtt?

23/N

2010. máj. 20. 14:13
 76/120 A kérdező kommentje:
Fiam 23 éves. 2 éve vannak együtt 1 éve hol nálunk, hol a násznál laknak.A lány eladó. Dolgozik, na de amit kap...?
2010. máj. 20. 15:08
 77/120 anonim ***** válasza:
30%

2 év után ilyen fiatalon házasodni...

(jó,nekem is megofdult a fejemben,de győzött a józan ész,mondván,hogy ráérünk,egy darab papairtól nem fogom se jobban se kevésbé szeretni,meg ő se engem)

2010. máj. 20. 15:25
 78/120 anonim ***** válasza:
79%

Mégis mit vársz mennyit keressen eladóként?

Az tény, hogy esküvőt a házasulandó felek -főleg mostanság- a saját kereteikhez mérten tartsanak. Mi egy fillért nem kértünk egyik szülőtől sem, cserében nem volt beleszólás semmibe! :) Ez 3 éve volt, én 22 a férjem 27 volt akkor.

Lakás, teljesen oké, hogy a fiad nevére iratnátok, de úgy beszélsz róla mintha egy budai villa lenne, amiért mellesleg te sem tettél semmit csak megörökölted.

A másik dolog pedig: te csak hiszed, hogy a "kislány" azt hiszi, hogy lesz egy fél lakása vagy tudod is? Kérdezted már vagy csak jogodnak érzed ezt gondolni?

És igen anyagias vagy. Ennek vannak jó oldalai is ha a spórolásról van szó és vannak rossz oldalai is, ha ez már átmegy sz..rágásba.

Előbb kérdezd meg az ifjakat egyeltalán akarnak-e tőletek valamit is.

2010. máj. 20. 15:27
 79/120 anonim ***** válasza:
33%

Pff olvastam a hozzászólásokat némelyik ember értelmiszintje igen csak a béka alatt van! Nem értem miért kell a kérdezőt lehurrogni!

A gyerekének saját lakást ajándékoz, amibe a jövendőbeli menyük is lakhat, igy máris egy nagy tehert vesznek le a fiatalok válláról!

Tudjátok a mai világban valaki vagy anyagias és épp ésszel gondolkodik, mint a kérdező, vagy épp felelőtlenül a mának él és 0 Ft-al a zsebébe fejetlenül rohangálnak hietlért mint a lány szülei!

Könyörgöm ha a fiad nem akar nagy esküvőt és nem sokan lesznek ott a te családodból akkor nehogymár ti etessétek a lánynak ez egész pereputtyát!

A lány és a család sok vendéget szeretne akik számotokra vad idegen emberek? Hát akkor gyerünk nyuljanak a zsebükbe jó mélyen és perkáljanak, arról nem bészelve hogy ennek a kislánya még tehetsége se lenne ugrálni mivel nem több egy bolti eladónál!

Nem szeretem az ilyet akiknek nincs miből kifizetni a dolgokat, de ők máris hatalmas elképzelésekkel állnak elő!

Azt tanácsolom neked, ne foglalkozz senkinek a negativ véleményével, te már igy is nagyon nagy ajándékot adtál nekik! Valamint egy esküvőnél a lány és a fiu hozzátartózóinak számánál mérlegelni illik, ha ők meghivnak 100 embert ti meg csak 8-at akkor eszerint osztjátok el a vendégekre eső kaja részt! A bérleti dijat, zenészeket stb-it pedig fele-fele arányban!

2010. máj. 20. 16:15
 80/120 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem tök jogos a kérdező hozzáállása!Én 4 éve vagyok együtt a párommal és amit ő hozott a házhoz,azt még most is úgy kezelem,hogy az övé!Az ő házukban élünk,majdnem,hogy egyedül,néha az apja hazajár,de egyébbként csak mi vagyunk!Ha csak az ő nevére lenne iratva akkor se lennék én mérges vagy ilyemi!Ez van!Ha valakinek mennie kellene egyszer akkor az én leszek és ez így van rendjén!Miért venném el én tőle,azt amit ő kapott?
2010. máj. 20. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!