Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, ha valaki az oltár előtt szakít a párjával egy félrelépés miatt?

Figyelt kérdés
Egyik unokabátyám megcsinálta és hát két táborra oszlott a násznép. A vőlegény rokonsága helyeselt, a menyasszony rokonsága szerint pedig ez egy szükségtelen megalásztatás volt. Pártatlanul mit gondoltok erről?
2014. nov. 25. 14:55
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/186 anonim ***** válasza:
57%

Kissé érdekes felfogás ez... Akkor most úgy néz ki a dolog, hogy aki nem házas, az agyba-főbe csalhatja a másikat? Házasságon kívül elfogadhatóbb? Szerintem nem. Ne ne mondja már senki hogy ez normális dolog. :) Hozzá sem mentem volna a férjemhez ha megcsal és tudom hogy ő sem vett volna el engem ha én csalom meg. :)

(Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy már a házasság előtt elköteleződtünk egymás mellett, különben esküvő sem lett volna nyilván. Az nagyon nagy baj, ha valahol csak az esküvő teszi komollyá a kapcsolatot.)

2014. nov. 26. 13:53
 122/186 anonim ***** válasza:
15%

#121, itt ugye oltárról, tehát egyházi házasságról van szó a kérdésben, és ehhez képest reagáltam. Egyébként szerintem tök mindegy, hogy házasság előtt, vagy házasságban, és továbbra sem csak a két véglet, a "soha, senkivel, semmit" és az "agyba-főbe csalják egymást" létezik, a legtöbb hosszú kapcsolat a kettő közt van, még ha sokan szívesen tagadják is ezt... nálunk pl. mindkét oldalon előfordult 1-2 eset - közel 20 év alatt. És tudtommal azóta is felkel a Nap, sőt, a Föld tengelye sem ferdült tovább:))) Tudod, bennem max annyi a "kicsit furcsa", hogy amíg mások ezt takargatni meg titkolni próbálják, én felvállalom, mert szerintem nincs ezzel a világon semmi gond, nincs belőle senkinek semmi kára.

(szemben az ontopic történettel, és az oda vezető világképpel, ami szemmel láthatóan képes kárt okozni másoknak)

2014. nov. 26. 14:07
 123/186 anonim ***** válasza:
44%

ma 14:07

Oké te felvállalod a gerinctelenségedet ez rendben.De mosz öszintén?Ez érdekel valakit?Azért mert te felvállalod hogy félrekefélsz,attól még nem leszel több,nehogy azt gondold.Egyébként meg a kérdés nem rólad szól,a többség nem ért azzal együtt hogy elvegyenek egy félredugós nőt,ahogy a többség egyet értene azzal is,hogy egy félrekuros pasihoz se menjen hozzá a nő.Ha neked ez belefér,akkor egészségedre.

2014. nov. 26. 14:25
 124/186 anonim ***** válasza:
31%
63-as, kepzeld nem mindenki vagyik ra, hogy megcsalja a parjat.és nem is mindenki teszi meg.és nem normàlis mindeki szàmàra.
2014. nov. 26. 14:26
 125/186 anonim ***** válasza:
37%

ma 14:25

A gerinctelenség szerintem pont ott kezdődik, ha valaki tudatosan kárt okoz másoknak a túlméretezett egójával, mondván, hogy "a vendégeknek el KELL fogadnia"... Miért kellene??? Vedd már észre, hogy ebben a történetben egy valaki kényszerítette rá a saját világnézetét másokra: a vőlegény. Ennyi.

2014. nov. 26. 15:22
 126/186 anonim ***** válasza:
35%
A menyasszony pedig a vőlegényre kényszerítette volna magát. Az nem pofátlan?
2014. nov. 26. 15:27
 127/186 anonim ***** válasza:
40%
Még mindig ezen megy a vita? Ki volt gerinces és ki nem? Szerintem a vőlegényt a legkisebb mértékben sem izgatta, mit szól a menyasszony és a rokonsága, akinek ráadásul az apja tudott is arról, hogyan is készül a lánya örök hűséget fogadni. Nem hiszem, hogy csak a lányon akart volna bosszút állni, hanem a majdnem apóson is, mert az ő hozzáállása is messze volt a korrekttől.. Hiába utálja most őt a menyasszony rokonsága, gondolom megért neki annyit, hogy ez a nem mindennapi aljasság napvilágra kerüljön. (Még az após is tudta..? Na ne már.. az már tényleg sok.) A vőlegény rokonsága meg gondolom így is ottmaradt búfelejtőzni, ha nem is házassági parti lett belőle. Az ajándék és a pénz megmaradt, szóval kevesebbe került a dolog, mintha lett volna esküvő. Persze ha a vőlegény hagyja, hogy a rokonok leutazzanak hozzájuk a tengerentúlról, akkor persze jogos, ha valaki meg akarná lincselni. De az a "lényegtelen" információ eddig nem került elő, hogy pontosan mikor derült ki, hogy félrelépett a menyasszony? Mikor tudta meg a vőlegény? Mert az nehezen hiszem el, hogy több héten keresztül játszotta volna a szerető férfit, csak azért, hogy ezt eljátszhassa az esküvőn..
2014. nov. 26. 15:35
 128/186 anonim ***** válasza:
33%
63%-os, szerintem gondok vannak a saját kapcsolatod értelmezésével. Ti tulajdonképpen nyitott kapcsolatban éltek, még ha nem is mondtátok ki, de ha jön valaki, aki miatt érdemes megrengetni a kapcsolatot, azt elfogadjátok egymásnak. Abból a szempontból nincs semmi baj, hogy ez oda-vissza működik, szóval nem versz át senkit. De bizonyos értékeidből levon, ugyanis ha másra vágysz a feleséged mellett, vagy ő vágyik másra melletted, akkor korántsem olyan erős köztetek a szeretet, mint azoknál, akik nem akarnak máshoz menni. A ti házasságotok inkább afféle baráti társulás, amibe olyasmi is belefér, ami alapból kizártnak kellene, hogy legyen (ha házas vagy, akkor nem ismeretlen számodra, hogy hűséget fogadtál). Nincs ezzel baj, ameddig nem akarod kierőszakolni, hogy márpedig ez normális. Számotokra igen, és az a fontos, hogy egy párkapcsolaton belül ilyesmiben összhang legyen, de ne magadból indulj ki, többen nem lépnek félre, mint amennyien megteszik.
2014. nov. 26. 15:42
 129/186 anonim ***** válasza:
24%

ma 15:27

Egymást ők választották, ezt egymással kell lemeccselniük - és nem mások nyakára borítaniuk.

ma 15:42

Nem hiszem, hogy túl sok köze lenne a szeretetnek az alkalmi szexualitáshoz. Vagy hogy gondolod, mi, akik együtt vagyunk majd 20 éve tényleg minden jóban és rosszban, szerinted tényleg kevésbé szeretjük egymást, mint akik együtt voltak 3 évig, "de nem volt megcsalááááás" -ezt ugye magad se gondolod komolyan?

Gondolom, azt tudod, hogy az anyajogú társadalmakban nem volt és nincs értelmezve ez az egész megcsalásosdi, n.b. az egyértelmű, hogy a gyereket ki szüli. Az egész ott jelent meg, ahogy dominánssá vált a magántulajdon, és apai ágon kezdett öröklődni a vagyon és a hatalom - az meg ugye a DNS tesztek előtti korban nem volt bizonyítható - ezért hát az egészet körül kellett venni egy nagyon erős és mély taburendszerrel, ami a közösség számára egyértelművé teszi a leszármazást, a házasság mint nyilvános aktus intézményével, és az örököst eredményezhető szexualitásnak az ez előtti tiltásával, meg az ez utáni szigorúan a házasságba való korlátozásával - na és itt indult útjára ez az egész megcsalásosdi...

Persze az egész mára elveszítette valódi jelentőségét - hála a DNS-tesztnek:) - úgyhogy ezekben az évtizedekben a tabuk lebomlásának vagyunk tanúi... ugye a "szűzen az oltár elé"-t már én se nagyon hallottam, anno huszonéve az én anyám még bemutatta az örjöngő nagyhalált hogy "mi az, hogy az unokája majd házasságon kívül születik, hogy képzelem?" - és valóban, huszonéve ez még 10% alatt volt, tavaly meg már a gyerekek 48%-a született házasságon kívül Magyarországon - ekkora volt a változás röpke 25 év alatt - szóval talán reménykedhetek még benne, hogy megérem, amikorra a "megcsalás mint főfőbűn" is ugyanakkora anakronizmus lesz, mint ma már szerencsére a "szűzen az oltár elé"... elég gyorsan és látványosan változik dolgok megítélése... persze mondhatod, hogy nincs igazam, de szerintem az, hogy 1989-ben a gyerekek 7-8%-a született házasságon kívül, 2014-ben meg 48%-a, elég gyors közvélekedés-változást mutat. És hát ja, nekem abban pechem van, hogy mindig a "lázadót" képviselem az épp "normális"-nak tartottal szemben, de azért eddig még mindig igazam is lett, elég hamar:)))

Szóval azt kell megérteni, hogy a DNS-teszt ignorálta azt a szükségletet, ami a szigorú szexuális hűség elvárását fenntartotta, ezért szépen tűnnek el, előbb a "szűzen a házasságba"- már nyekk - , aztán maga a házasság elvárása - ma már fele fele - és végül maga a szexualitás is a saját helyére fog kerülni.

De lehet persze nem megérteni is - attól még eléggé látványosan ez történik:)))

2014. nov. 26. 16:15
 130/186 anonim ***** válasza:
25%
63-as, te akkora blödségeket irsz, hogy az hihetetlen.Szerintem örülj neki, hogy van olyan nö aki elfogad igy is, mert nekem pl tuti nem kellenél.
2014. nov. 26. 16:17
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!