Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, ha valaki az oltár előtt szakít a párjával egy félrelépés miatt?
Kissé érdekes felfogás ez... Akkor most úgy néz ki a dolog, hogy aki nem házas, az agyba-főbe csalhatja a másikat? Házasságon kívül elfogadhatóbb? Szerintem nem. Ne ne mondja már senki hogy ez normális dolog. :) Hozzá sem mentem volna a férjemhez ha megcsal és tudom hogy ő sem vett volna el engem ha én csalom meg. :)
(Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy már a házasság előtt elköteleződtünk egymás mellett, különben esküvő sem lett volna nyilván. Az nagyon nagy baj, ha valahol csak az esküvő teszi komollyá a kapcsolatot.)
#121, itt ugye oltárról, tehát egyházi házasságról van szó a kérdésben, és ehhez képest reagáltam. Egyébként szerintem tök mindegy, hogy házasság előtt, vagy házasságban, és továbbra sem csak a két véglet, a "soha, senkivel, semmit" és az "agyba-főbe csalják egymást" létezik, a legtöbb hosszú kapcsolat a kettő közt van, még ha sokan szívesen tagadják is ezt... nálunk pl. mindkét oldalon előfordult 1-2 eset - közel 20 év alatt. És tudtommal azóta is felkel a Nap, sőt, a Föld tengelye sem ferdült tovább:))) Tudod, bennem max annyi a "kicsit furcsa", hogy amíg mások ezt takargatni meg titkolni próbálják, én felvállalom, mert szerintem nincs ezzel a világon semmi gond, nincs belőle senkinek semmi kára.
(szemben az ontopic történettel, és az oda vezető világképpel, ami szemmel láthatóan képes kárt okozni másoknak)
ma 14:07
Oké te felvállalod a gerinctelenségedet ez rendben.De mosz öszintén?Ez érdekel valakit?Azért mert te felvállalod hogy félrekefélsz,attól még nem leszel több,nehogy azt gondold.Egyébként meg a kérdés nem rólad szól,a többség nem ért azzal együtt hogy elvegyenek egy félredugós nőt,ahogy a többség egyet értene azzal is,hogy egy félrekuros pasihoz se menjen hozzá a nő.Ha neked ez belefér,akkor egészségedre.
ma 14:25
A gerinctelenség szerintem pont ott kezdődik, ha valaki tudatosan kárt okoz másoknak a túlméretezett egójával, mondván, hogy "a vendégeknek el KELL fogadnia"... Miért kellene??? Vedd már észre, hogy ebben a történetben egy valaki kényszerítette rá a saját világnézetét másokra: a vőlegény. Ennyi.
ma 15:27
Egymást ők választották, ezt egymással kell lemeccselniük - és nem mások nyakára borítaniuk.
ma 15:42
Nem hiszem, hogy túl sok köze lenne a szeretetnek az alkalmi szexualitáshoz. Vagy hogy gondolod, mi, akik együtt vagyunk majd 20 éve tényleg minden jóban és rosszban, szerinted tényleg kevésbé szeretjük egymást, mint akik együtt voltak 3 évig, "de nem volt megcsalááááás" -ezt ugye magad se gondolod komolyan?
Gondolom, azt tudod, hogy az anyajogú társadalmakban nem volt és nincs értelmezve ez az egész megcsalásosdi, n.b. az egyértelmű, hogy a gyereket ki szüli. Az egész ott jelent meg, ahogy dominánssá vált a magántulajdon, és apai ágon kezdett öröklődni a vagyon és a hatalom - az meg ugye a DNS tesztek előtti korban nem volt bizonyítható - ezért hát az egészet körül kellett venni egy nagyon erős és mély taburendszerrel, ami a közösség számára egyértelművé teszi a leszármazást, a házasság mint nyilvános aktus intézményével, és az örököst eredményezhető szexualitásnak az ez előtti tiltásával, meg az ez utáni szigorúan a házasságba való korlátozásával - na és itt indult útjára ez az egész megcsalásosdi...
Persze az egész mára elveszítette valódi jelentőségét - hála a DNS-tesztnek:) - úgyhogy ezekben az évtizedekben a tabuk lebomlásának vagyunk tanúi... ugye a "szűzen az oltár elé"-t már én se nagyon hallottam, anno huszonéve az én anyám még bemutatta az örjöngő nagyhalált hogy "mi az, hogy az unokája majd házasságon kívül születik, hogy képzelem?" - és valóban, huszonéve ez még 10% alatt volt, tavaly meg már a gyerekek 48%-a született házasságon kívül Magyarországon - ekkora volt a változás röpke 25 év alatt - szóval talán reménykedhetek még benne, hogy megérem, amikorra a "megcsalás mint főfőbűn" is ugyanakkora anakronizmus lesz, mint ma már szerencsére a "szűzen az oltár elé"... elég gyorsan és látványosan változik dolgok megítélése... persze mondhatod, hogy nincs igazam, de szerintem az, hogy 1989-ben a gyerekek 7-8%-a született házasságon kívül, 2014-ben meg 48%-a, elég gyors közvélekedés-változást mutat. És hát ja, nekem abban pechem van, hogy mindig a "lázadót" képviselem az épp "normális"-nak tartottal szemben, de azért eddig még mindig igazam is lett, elég hamar:)))
Szóval azt kell megérteni, hogy a DNS-teszt ignorálta azt a szükségletet, ami a szigorú szexuális hűség elvárását fenntartotta, ezért szépen tűnnek el, előbb a "szűzen a házasságba"- már nyekk - , aztán maga a házasság elvárása - ma már fele fele - és végül maga a szexualitás is a saját helyére fog kerülni.
De lehet persze nem megérteni is - attól még eléggé látványosan ez történik:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!