Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, ha valaki az oltár előtt szakít a párjával egy félrelépés miatt?
Figyelj, megértem valahol az indulataid, kamaszként én is ilyen voltam Aztán megtanultam, hogy az életben nem mindig az a legfontosabb, hogy kinek van / volt igaza, és vannak bizonyos viselkedési formák is.
Olyan az éketben nincs, hogy valaki, különösen hozzátartozó kijelenti, hogy nincs pénze, és nem megy el a családtagja esküvőjére. És igen, igazad van, nem kell rongyrázás annak, aki nem teheti meg. De értsd meg nagyon csúnya dolog, hogy valaki, ha másra nem is, egy szem ajándékra kuporgat a párnak, és az hirtelen semmissé válik. Nemcsak a pénz miatt, hanem az összes korábbi erőfeszìtés miatt, amit mindenki a maga mòdján , rongyrázás nélkül, az esküvőbe belefektetett.
Ezt az álláspontot megértem. De ezért írtam, hogy ha valaki nem teheti meg, akkor ne menjen el. Akkor se, ha illem. Nem tinédzser vagyok, hanem felnőtt, dolgozó, önálló nő. És mégis, viszonylag magasról, nagyjából hígan, karikás ívben teszek az illemre ABBAN AZ ESETBEN, amikor anyagilag nem engedhetek meg magamnak valamit.
Nem vagyok suttyó, se tiszteletlen, se neveletlen. Tisztában vagyok azzal, mit illik, mit nem, mik a szokások, hagyományok, és amíg tehetem, addig alkalmazkodok ezekhez, sőt, más emberekhez is. De nem erőn felül. Erre írtam, hogy meg kell tanulni nemet mondani.
Példának okáért nem rohanok haza 800km-ről, csak mert született egy kisbaba a közeli rokonságomban, (bármennyire is szeretnék, és hidd el, szeretnék!) majd tavasszal megnézzük, amikor amúgy is hazamegyünk.
(Más: menyasszonyként nem várom el a messze élő, sokgyerekes stb rokontól, hogy egyáltalán eljöjjön, megértem, ha valakinek nem fér bele, viszont ha eljön, akkor ne húzza a száját, ha valami nem tetszett neki.)
Elméleti kérdés: és ha később elválnak, akkor nem volt hiábavaló? Nem jobban, mint ha meg se tartják eleve (ilyen-olyan indokból) az esküvőt.
Egyébként egy saját készítésű ajándéknak én is jobban örülnék, mint a huszadik szamovárnak. Abból már repked elég a fejem felett.:)
a "nagy napnak" róluk kell szólni...náluk ez lett a love story vége...ha az esküvő után egy héttel derül ki a félrelépés és elválnak, akkor is mindenki sérelmezi az esküvőbe fektetett energiákat?
Ezért írtam az elején, hogy nem mindegy, mennyivel az esküvő előtt tudta meg a vőlegény...mert ha pár nappal, akkor érthető hogy így oldotta meg...ha hetekkel, akkor esetleg jogosan akadt ki a násznép...
Én egyetértek 153-as. Két dolgot jegyeznék meg ezen kívül:
A megcsalás nem büntetendő, mint ahogyan az sem, amit a vőlegény tett. De az, hogy az igazságszolgáltatás nem igazságos, és a bűnözőknek jobb élete van, mint a becsületes embereknek, nem azt jelenti, hogy a kisebb bűn nem bűn, nem szabad rajta fennakadni.. Megcsalásnál nagyjából csak a megcsalt fél érzései számítanak, márpedig azért, hogy milyen gyorsan lép túl a megaláztatáson. Ha a vőlegény ennyivel egyenlített, legalább nem fog évekig gyűlölködni, és a menyasszonynak sem lesz bűntudata azért, amit tett.
Az a hozzászólás pedig megmosolyogtatott, hogy a vőlegény azért hibázott, mert a nő őt választotta..:D:D:D Hát komolyan.. olyan ember engem ne válasszon, aki elárult. Agyam eldobom.. persze a minden másnap félrelépő vagy agresszív férjek/feleségek is szeretnének a párjukkal maradni kényelemből vagy anyagi biztonságból, gondolom akkor ott is evidens, hogy ezért hálásnak kellene lenni.. Van, akinek az igényei nem engedik, hogy olyanhoz kösse az életét, aki esküvő előtt megcsalja, bármennyire is akarná a félrelépő fél..
"Kérdező, nem is értem én ezt.
Hogy hűséges lesz egészségben betegségben, stb...arra majd csak ezután kellett volna esküdnie.
Ameddig nem tett hűségesküt, nem is csalhatott..."
És az nem számít, hogy előtte eljegyezték egymást meg az eljegyzés előtt is párkapcsolatban voltak? Szóval téged nyugodtan csalhat a párod amíg össze nem házasodtok?
"En feltekeny tipus vagyok de az a velemenyem hogy ostobasagot csinalt a volegeny, mert a lany vegul ot valasztotta."
Szóval a megcsalás addig nem számít amíg el nem hagy a másikért? Meg ostoba az aki lemondja az esküvőjét, mert a másik fél félrekúrt? Eléggé érdekes emberek vannak itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!