Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, ha valaki az oltár előtt szakít a párjával egy félrelépés miatt?
Engem még az döbbent le nagyon, hogy egyesek különbséget tesznek aközött, hogy egyszer csalták egymást a párjával vagy épp ötször. Tudjátok mit? Ez lényegtelen. Onnantól fogva hogy megtudom, megcsalt a férjem, már nem érdekel hogy hány emberrel tette. Nem tudnék rá többet férfiként nézni akkor sem, ha egy nővel tette egyszer.
Amiről egyesek beszélnek, hogy ez mennyire normális dolog az életben, azok vagy nyitott házasságban élnek VAGY (!) beletörődtek a helyzetbe amibe már legalább egyszer kerültek és kényelmesebb elhitetni magukkal hogy ez így rendben van. Hát a legkisebb mértékben sincs, ha csak nem egy nyitott kapcsolatról beszélünk.
Szerencsére mi a férjemmel ugyanúgy vélekedünk a dologról és egyőnk sem gondol félrekefélésre amikor épp mélyponton vagyunk. A megcsalások akkor történnek, amikor egy kapcsolatban legalább az egyik fél úgy gondolja hogy ilyenkor megteheti. (Különben nem tenné.)
Kedves #130, "mert nekem pl tuti nem kellenél." - minden bizonnyal életem legnagyobb peche:) - de az is lehet, hogy a dolog abszolút kölcsönös:)
Na most a tényeket meg nyugodtan tarthatod blődségnek, attól még a tények azok tények maradnak. Legfeljebb néhányan képtelenek elviselni őket...
129 - es, amiről te beszélsz, az NYÍLT kapcsolat. Kapcsolatban vagyok, de bárki mással is létesíthetek kapcsolatot. Ezt jelenti.
Tudod vannak emberek, akik szeretnék az életüket és az ágyukat nem több, mint 1 (!) emberrel megosztani. Engem nem érdekelnek azok, akik a nyílt kapcsolatot preferálják. Tegyék. Viszont aki nem így akar élni, azt milyen gerinctelen dolog átverni és megcsalni? Mert a megcsalás erről szól. A nyílt kapcsolatot támogatók hagyják békén az olyan embereket, akiknél ez nem fér bele. Tiszteletben kellene tartani egymás igényeit. Ennyi a dolog. Senki sem bántja azokat, akiknek nem elég egy ember. Keressenek maguknak olyan párt, akivel kölcsönösen félrekacsintgathatnak. Viszont aki nem akar minden másodk hónapban nemi betegségekkel orvoshoz rohangálni vagy szimplán csak nem veszi be a gyomra a dolgot, annak tartsátok tiszteletben a kérését. A megcsalás épp ezért SOHA nem lesz elfogadható a normális emberek körében. Én abban reménykedem, hogy egyszer a gerinctelen, hazug módon elkövetett megcsalás és a beleegyezésen alapuló nyitott kapcsolat között a begyöpösödött egyének is különbséget tudnak majd tenni.
Én annak idején azért raktam ki a feleségemet, mert undorodtam hozzáérni, miután megcsalt. Ez a lényeg, hogy undorító és megalázó, köze nincs ahhoz, amihez beszélsz. Meg azt mondod, hogy az a legrosszabb, aki árulkodik. Én azzal élek együtt, aki elmondta, hogy a feleségem megcsalt. Boldoggá tesz, szerinted ő rossz?
És a te fordított világod igazságtalan. Gondolom, ha az egyik fél nem talál alkalmi partnert, akkor nem várhatja a másiktól, hogy keressen neki, ugye?
Kedves #133, ha neked szemantikailag megfelelőbb, akkor úgy is fogalmazhatok, hogy egyre általánosabbá fognak válni a nyitottabb kapcsolatok:) - ami pont ugyanazt takarja, csak valszeg számodra eszerint emészthetőbb megfogalmazásban. De a lényeg nem a megfogalmazás...
a belegondolsz, a hagyományos konzervatív családmodellt már a felerészben házasságon kívül születő gyerekek és a mozaikcsaládok általánossá válása alapjaiban felszámolta, ez a "megcsalááááás"-osdi már csak egy ucsó harisnyakötő a meztelen királyon.... nézd meg nagyanyáink generációját és a miénket, honnan indultunk és hova jutottunk reálisan:)
ma 16:38
"Én azzal élek együtt, aki elmondta, hogy a feleségem megcsalt. Boldoggá tesz, szerinted ő rossz?" - nézd, az egyik barátom pont ugyanezt csinálta... nagyon randa válás lett belőle éveken belül... (és igen, szerintem rossz, mert nyilván a saját érdekeit nézte)
Kérdező (#137), azt csinálsz, amit akarsz... ettől még folyamatosan azt bizonyítottam, hogy miért volt szerintem nonszensz ez a szakítás...
(vagy nagyon zavar, hogy nem a te rokonodnak adok igazat? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!