Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, ha valaki az oltár előtt szakít a párjával egy félrelépés miatt?

Figyelt kérdés
Egyik unokabátyám megcsinálta és hát két táborra oszlott a násznép. A vőlegény rokonsága helyeselt, a menyasszony rokonsága szerint pedig ez egy szükségtelen megalásztatás volt. Pártatlanul mit gondoltok erről?
2014. nov. 25. 14:55
 131/186 anonim ***** válasza:
25%

Engem még az döbbent le nagyon, hogy egyesek különbséget tesznek aközött, hogy egyszer csalták egymást a párjával vagy épp ötször. Tudjátok mit? Ez lényegtelen. Onnantól fogva hogy megtudom, megcsalt a férjem, már nem érdekel hogy hány emberrel tette. Nem tudnék rá többet férfiként nézni akkor sem, ha egy nővel tette egyszer.

Amiről egyesek beszélnek, hogy ez mennyire normális dolog az életben, azok vagy nyitott házasságban élnek VAGY (!) beletörődtek a helyzetbe amibe már legalább egyszer kerültek és kényelmesebb elhitetni magukkal hogy ez így rendben van. Hát a legkisebb mértékben sincs, ha csak nem egy nyitott kapcsolatról beszélünk.

Szerencsére mi a férjemmel ugyanúgy vélekedünk a dologról és egyőnk sem gondol félrekefélésre amikor épp mélyponton vagyunk. A megcsalások akkor történnek, amikor egy kapcsolatban legalább az egyik fél úgy gondolja hogy ilyenkor megteheti. (Különben nem tenné.)

2014. nov. 26. 16:26
 132/186 anonim ***** válasza:
20%

Kedves #130, "mert nekem pl tuti nem kellenél." - minden bizonnyal életem legnagyobb peche:) - de az is lehet, hogy a dolog abszolút kölcsönös:)

Na most a tényeket meg nyugodtan tarthatod blődségnek, attól még a tények azok tények maradnak. Legfeljebb néhányan képtelenek elviselni őket...

2014. nov. 26. 16:30
 133/186 anonim ***** válasza:
28%

129 - es, amiről te beszélsz, az NYÍLT kapcsolat. Kapcsolatban vagyok, de bárki mással is létesíthetek kapcsolatot. Ezt jelenti.

Tudod vannak emberek, akik szeretnék az életüket és az ágyukat nem több, mint 1 (!) emberrel megosztani. Engem nem érdekelnek azok, akik a nyílt kapcsolatot preferálják. Tegyék. Viszont aki nem így akar élni, azt milyen gerinctelen dolog átverni és megcsalni? Mert a megcsalás erről szól. A nyílt kapcsolatot támogatók hagyják békén az olyan embereket, akiknél ez nem fér bele. Tiszteletben kellene tartani egymás igényeit. Ennyi a dolog. Senki sem bántja azokat, akiknek nem elég egy ember. Keressenek maguknak olyan párt, akivel kölcsönösen félrekacsintgathatnak. Viszont aki nem akar minden másodk hónapban nemi betegségekkel orvoshoz rohangálni vagy szimplán csak nem veszi be a gyomra a dolgot, annak tartsátok tiszteletben a kérését. A megcsalás épp ezért SOHA nem lesz elfogadható a normális emberek körében. Én abban reménykedem, hogy egyszer a gerinctelen, hazug módon elkövetett megcsalás és a beleegyezésen alapuló nyitott kapcsolat között a begyöpösödött egyének is különbséget tudnak majd tenni.

2014. nov. 26. 16:34
 134/186 anonim ***** válasza:
31%

Én annak idején azért raktam ki a feleségemet, mert undorodtam hozzáérni, miután megcsalt. Ez a lényeg, hogy undorító és megalázó, köze nincs ahhoz, amihez beszélsz. Meg azt mondod, hogy az a legrosszabb, aki árulkodik. Én azzal élek együtt, aki elmondta, hogy a feleségem megcsalt. Boldoggá tesz, szerinted ő rossz?

És a te fordított világod igazságtalan. Gondolom, ha az egyik fél nem talál alkalmi partnert, akkor nem várhatja a másiktól, hogy keressen neki, ugye?

2014. nov. 26. 16:38
 135/186 anonim ***** válasza:
12%

Kedves #133, ha neked szemantikailag megfelelőbb, akkor úgy is fogalmazhatok, hogy egyre általánosabbá fognak válni a nyitottabb kapcsolatok:) - ami pont ugyanazt takarja, csak valszeg számodra eszerint emészthetőbb megfogalmazásban. De a lényeg nem a megfogalmazás...

a belegondolsz, a hagyományos konzervatív családmodellt már a felerészben házasságon kívül születő gyerekek és a mozaikcsaládok általánossá válása alapjaiban felszámolta, ez a "megcsalááááás"-osdi már csak egy ucsó harisnyakötő a meztelen királyon.... nézd meg nagyanyáink generációját és a miénket, honnan indultunk és hova jutottunk reálisan:)

2014. nov. 26. 16:47
 136/186 anonim ***** válasza:
18%

ma 16:38

"Én azzal élek együtt, aki elmondta, hogy a feleségem megcsalt. Boldoggá tesz, szerinted ő rossz?" - nézd, az egyik barátom pont ugyanezt csinálta... nagyon randa válás lett belőle éveken belül... (és igen, szerintem rossz, mert nyilván a saját érdekeit nézte)

2014. nov. 26. 16:51
 137/186 A kérdező kommentje:
Mr. 63 IQ, szerintem nem azért vagy hülye, mert hülyeségeket írsz, hanem azért, mert nem a témámhoz írod a hülyeségeidet. Én legalább bevallottam a koromat és nem kamuztam 20 év kapcsolatot, mint te. Van három perced bizonyítani, hogy amiket írsz, azok szorosan kapcsolódnak a témához, vagy jelentem a hülyeségeidet a modiknak!
2014. nov. 26. 16:58
 138/186 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező (#137), azt csinálsz, amit akarsz... ettől még folyamatosan azt bizonyítottam, hogy miért volt szerintem nonszensz ez a szakítás...

(vagy nagyon zavar, hogy nem a te rokonodnak adok igazat? :))

2014. nov. 26. 17:03
 139/186 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk is ronda válás volt, de megérte, mert most boldog vagyok. A volt feleségem azóta is próbál keresztbe tenni nekünk, de ettől csak még szánalmasabb hulladék lesz. A jelenlegi párom megmentett ettől a hulladéktól azzal, hogy árulkodott.
2014. nov. 26. 17:09
 140/186 anonim ***** válasza:
63%
Te buta vagy, 63-as. Nem lázadó, hanem buta. Azt gondolod, te képviseled a normálist, és a jövő majd téged fog igazolni.. valójában pont a hozzád hasonlóan vélekedők miatt születik ma annyi házasságon kívüli gyerek, mert leromboljátok azt, amit egy házasságnak képviselnie kellene. Ha pedig nincs különbség a házasság és együttélés között, akkor minek is? Ti nem elégítitek ki egymást a feleségeddel, másra is szükségetek van, a problémáitokat nyitott kapcsolattal kezelitek. Attól, hogy a tiétek ettől marad egyben, még nem jelenti azt, hogy baj van azokkal, akiknek anélkül is működne. Mert a "megcsaláááás"-ra senkinek sincs szüksége. Ha veled tennének olyat a hátad mögött, amit elítélsz, baromi nagy lenne a mellényed, hogy hogy merték. Hogy nálad a félrelépés pont nem ez a kategória, azt teljesen mellékes. Manapság, a DNS-teszt korában már pont nem az utódok miatt fontos a hűség, hanem az emberi igények miatt. Egy magát és a társát értékesnek tartó személy számára ugyanis a lehető legritkább esetben normális félremenni. Mint láthatod, ennek manapság már egyáltalán nem az a jelentősége, hogy nehogy más gyerekét neveltessék fel a férfival.. ha így lenne, csak azokat a nőket dobnák megcsalás után, aki teherbe is esett mástól. Én azt remélem, ha már odáig jutottunk, hogy csak a jogilag elfogadott házasság érvényes, akkor el fogunk jutni odáig, hogy az ott lefektetett alapelvek megszegése esetében a jog is segítséget nyújtana az átvert félnek. A polgári szertartás szövegébe mindenki azt fűz bele, amit akar. Egyből felértékelődne a házasság intézménye. Tudod a legmegdöbbentőbb, hogy te konzervatív felfogásként éled meg, ha valaki nem tolerálja, ha átverik. Nem akarok a te szép új világodban élni.. meghagyom neked meg a feleségednek, ha tényleg van. A jövőben egyébként nem a hűség fog eltűnni, hanem a házasság fogalma. Hűségre ugyanis a legtöbb egészséges lelkületű embernek szüksége van, a házasság viszont ezt a mai keretek között nem biztosítja.
2014. nov. 26. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!