Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért gondolkodunk ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manó88 kérdése:

Miért gondolkodunk ennyire másképp az esküvő témáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éve vagyunk együtt a vőlegényemmel, nagyjából ugyanennyi ideje együtt is lakunk. 2 éve kérte meg a kezem, de az esküvő még várat magára. Én nagyon szeretném, ha jövőre lenne, de ő inkább még várna vele még egy évet. Azt mondja, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni. Egyenlőre még pályakezdő diplomás vagyok, nem sikerült még munkát találnom a szakmámban, de nagyon igyekszem. Nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mert szeretem amit tanultam és önálló, anyagilag független dolgozó nő szeretnék lenni. Mondtam neki, hogy nekem nem fontos a hatalmas lagzi, és nem azért szeretnék hozzámenni, hogy eltartson, hanem egy következő, fontos lépcsőfoknak tartom a kapcsolatunkban a házasságot. Ha felhozom a témát, hogy legyen jövőre az esküvő, legalább az időpontot tűzzük ki (én szeptemberre gondoltam, hogy addig tényleg tudjak rendesen munkát találni és gyűjtögetni), úgy érzem mintha ő fülrágásnak érezné a dolgot. Ha nem mondom, magamban tartom a dolgokat és rosszkedvű vagyok emiatt, megkérdezi mi a bajom. Nem akarom őt sem piszkálni, mert nem ez a rendje a dolgoknak, de ha magamban tartom, hogy rosszul esik, az is rossz. Hogy találjam meg az arany középutat vagy tényleg minden menyasszony így be van sózva? Próbálok türelmes lenni, mind a munkakeresés/esküvő témát illetőleg, de nagyon nehéz. (26 L és 32 F)

2013. dec. 16. 17:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/154 Je Veux ***** válasza:
89%

Jó ég. Kérdező, jól gondolg át ezt a kapcsolat. Az egész 6 évet! Gondolj vissza minden egyes dologra vele kapcsolatban, mert biztos vagyok benne, hogy amilyen hozzáállást ebben a helyzetben mutat, az régen is megvolt neki.

Mert ugye mi most azt mondjuk hagyjd a francba az egészet, közben előtte minden tökéletes volt..hogy is dobhatnád ki csak úgy, könnyű mondani.. de én biztos vagyok benne, hogy korábban minden másban is megnyilvánult a világnézete...

Még fiatal vagy, kereshetsz mást, aki mellett boldog lehetsz, de az biztos, hogy emellett a "férfi" mellett soha nem leszel egyenrangú, mindig lekezelően fog veled bánni, később a gyerekek előtt, mint írták is, nem lesz semmi tekintélyed.

Milyen élettapasztalatod nincsen? Egy házassághoz milyen élettapasztalat kell? 26 éves vagy! Felnőtt nő! Külön élsz a szüleidtől, benne vagy a munka világában, nemsokára már nem lesz szükséged a szüleid támogatására, illetve 6 éve együtt élsz valakivel. Ennél több kinek kell?

Ne butáskodj, ne tedd tönkre az életedet.

2013. dec. 17. 10:45
 72/154 A kérdező kommentje:
Amikor egyetemista voltam ő is és én is a szülei nevén lévő lakásban éltünk. 3 hónapja költöztünk be hozzám. Sohasem kértek albérleti díjat, így nekem sem jutna eszembe sohasem hogy kérjek tőle.
2013. dec. 17. 11:01
 73/154 Je Veux ***** válasza:
87%
Oké, lakás téma lezárva. De a lényegen ez semmit sem változtat.
2013. dec. 17. 11:03
 74/154 anonim ***** válasza:
87%
De hát az ég áldja már meg ezt a jóembert, ugyan milyen élettapasztalatok kellenek a házassághoz, amik egy 6 éven át tartó együttéléshez nem kellenek? :D Én már komolyan szétröhögöm itt magam. :DDD
2013. dec. 17. 11:06
 75/154 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező, már írtam ide pár véleményt, de szeretnék neked adni egy kis összehasonlítási alapot. :)

Szóval mi a párommal 4 éve avgyunk együtt és fél éve lakunk együtt. Párom 2 éve dolgozik. Picit kevesebbet keres, mint 200 ezer ft. Én pályakezdő vagyok, sajnos eddig még nem alakult semmi, de nem adom fel. Havonta 50 ezer ft az albérlet, amit a párom fizet (azért ennyi, mert ismerőstől béreljük). Én kb. havonta 20-40 ezer ft-ot kapok a családtól segítségként és sokszor párom anyukája ad nekünk ennivalót, mikor náluk vagyunk csomagol nekünk stb. Szóval az én kis pénzecskémből megyünk vásárolni a boltba, reggelinek és vacsorának valót. Viszont a párom fizeti még a bérletemet, ami 10.500 ft, mert már felnőtt kell. Párom fizeti a gyógyszeremet, ami 6.000 ft/3 hónap, ő fizeti a telefonszámlánkat is, ami 6.000 ft/hónap kettőnknek.

Ha elmegyünk moziba, vagy beülünk teázni egyet, akkor azt is ő szokta fizetni. A lagzira is már kifizetett kb. 200.000 ft-ot a foglalókra. Én pedig itthon, mint az őrült küldözgetem az önéletrajzomat jobbra balra. Jah és még segített az önéletrajzom megszerkesztésében is. Szóval ilyen egy igazi férfi, aki szerelmes. :)

Van, hogy hónap végén az összes pénze elmegy, de ez a lagzi miatt van amúgy, mert a foglalókra megy el a pénz, de amúgy szerencsére neki elég sok tartalékpénze van,mert Ő amúgy is spórolós fajta. :)

Szóval nálunk ez van. Nálatok pedig a szüleidtől kapott lakásban laktok, a párod kifogásokat keres, pedig eltartod magadat, mivel a szüleid segítenek. Szóval csak ezen gondolkozz el, amit írtam. Te pedig egy értelmes lány vagy, aki dolgozni szeretne és akit sajnos a párja nem értékel és nem becsül meg. Sajnállak ezért. Sokkal megértőbbnek kellene lennie hozzád, mert nagyon nehéz munkát találni, tudom, mert én is ebben vagyok benne.

2013. dec. 17. 11:07
 76/154 A kérdező kommentje:
Ő is segít nekem amiben tud, önéletrajz-motivációs levél szerkesztés, bkv tömbös jegy (annyit nem járok el, h bérlet kelljen és próbálok ezen is spórolni). A háztartásba is be szokott segíteni.
2013. dec. 17. 11:11
 77/154 A kérdező kommentje:
És tényleg minden programra ő hív meg. (mozi, színház, gyógyfürdő)
2013. dec. 17. 11:12
 78/154 anonim ***** válasza:
68%

Oké, rendben, megértem, hogy véded. :) De szerintem (a saját érdekedben mondom), hogy lehet, hogy jobban jársz, ha tényleg későbbre teszitek a lagzit vagy meg sem esküdtök. Nehogy az legyen, hogy akkor bánd meg a dolgot, mikor már túl késő.

Szóval akkor tényleg próbálj meg munkát találni, aztán tedd fel neki újra a kérdést próbaként, ha megint csak kifogásokat keres, akkor hagyd már tényleg hagyd ott.

2013. dec. 17. 11:15
 79/154 anonim ***** válasza:
86%
Juj! Ez a kijelentés eléggé gáz. Hogy élettapasztalat. Hát ne haragudj, de nagyon látszik, hogy ő egyáltalán nem akar semmiféle esküvőt és így próbálja húzni az időt.
2013. dec. 17. 11:16
 80/154 anonim ***** válasza:
83%

Nem válaszoltál: milyen tapasztalatok kellenek egy házassághoz, amik egy együttéléshez nem?

Figyelj, nyugodtan elkönyvelheted, hogy nem fog feleségül venni.

2013. dec. 17. 11:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!