Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért gondolkodunk ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manó88 kérdése:

Miért gondolkodunk ennyire másképp az esküvő témáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éve vagyunk együtt a vőlegényemmel, nagyjából ugyanennyi ideje együtt is lakunk. 2 éve kérte meg a kezem, de az esküvő még várat magára. Én nagyon szeretném, ha jövőre lenne, de ő inkább még várna vele még egy évet. Azt mondja, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni. Egyenlőre még pályakezdő diplomás vagyok, nem sikerült még munkát találnom a szakmámban, de nagyon igyekszem. Nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mert szeretem amit tanultam és önálló, anyagilag független dolgozó nő szeretnék lenni. Mondtam neki, hogy nekem nem fontos a hatalmas lagzi, és nem azért szeretnék hozzámenni, hogy eltartson, hanem egy következő, fontos lépcsőfoknak tartom a kapcsolatunkban a házasságot. Ha felhozom a témát, hogy legyen jövőre az esküvő, legalább az időpontot tűzzük ki (én szeptemberre gondoltam, hogy addig tényleg tudjak rendesen munkát találni és gyűjtögetni), úgy érzem mintha ő fülrágásnak érezné a dolgot. Ha nem mondom, magamban tartom a dolgokat és rosszkedvű vagyok emiatt, megkérdezi mi a bajom. Nem akarom őt sem piszkálni, mert nem ez a rendje a dolgoknak, de ha magamban tartom, hogy rosszul esik, az is rossz. Hogy találjam meg az arany középutat vagy tényleg minden menyasszony így be van sózva? Próbálok türelmes lenni, mind a munkakeresés/esküvő témát illetőleg, de nagyon nehéz. (26 L és 32 F)

2013. dec. 16. 17:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/154 A kérdező kommentje:
Ő már dolgozik, félre is tudott tenni. Tehát ő már megteremtette a saját "egzisztenciáját". Én örököltem/kaptam egy lakást a szüleimtől (amiért nagyon hálás lehetek), abban élünk.
2013. dec. 16. 18:41
 32/154 Je Veux ***** válasza:
82%

Most olvastam csak a legutóbbi kommentedet.. Ha ilyen kicsi esküvőt szeretnétek(szeretnél), ez igazán nem költséges. Tényleg nem az. Szeptemberig te magad össze tudnád szedni rá a pénzt(bőven).

A vőlegényed nagyon anyagias, és ez később még komoly problémákat fog szülni köztetek! Nagyon jól gondold meg, hogy szeretnéd e vele ezt a házasságot.

Tényleg a beszélgetést ajánlom, tudd meg hányadán álltok, és azután dönts. Mindenesetre ne hagyjd figyelmen kívül a viselkedését, mert ez nagyon komoly dolog.

2013. dec. 16. 18:42
 33/154 A kérdező kommentje:
Igen, engem is az anyagiassága és az elvárások vagy feltételek zavarnak.
2013. dec. 16. 18:44
 34/154 anonim ***** válasza:
79%

Én vagyok az egyetlen, aki elérné a kívánt egzisztencia szintet, aztán beintene ennek a trógernek? Hol van ebben a "gazdagságban, szegénységben, egészségben, betegségben,..."???

A fogadalom nem úgy szól, hogy "fogadom, hogy ... feltéve ha..."

SZánalmas a fickó, főleg, hogy 6 év kapcsolat után még alkudozik, hogy mikor hajlandó elvenni. Tényleg ennyire meg akarsz neki felelni? Legyenek már neked is elvárásaid vele szemben, ne csak fordítva! Ébresztő!

2013. dec. 16. 18:45
 35/154 anonim ***** válasza:
79%

Két tanús, vagy olyan esküvőre, amin csak a család vesz részt, NEM KELL gyűjtögetni. Minek akar nagy lakodalmat tartani az, akinek nincs rá pénze?

Nem ettől függ a házasság sikere.

Az eljegyzésnek semmi rételme, ha nem követi rövidesen az esküvő.

A párod csak azért jegyzett el, hogy megnyugtasson. Te attól még ugyanúgy csak szerető vagy.

Nem hiszem, hogy komolyan gondolja a házasságot. Akkor nem mondana ilyen feltételt! Talán külön kasszát akar a házasság után is? Mi lesz veled, ha beteg leszel, ha megszűnik az állásod, ha gyereked lesz és után 10 évig nem találsz munkát?

Egy 32 éves férfi már tudja, mit akar és mit nem.

A helyedben tisztáznám egyértelműen dolgokat.

2013. dec. 16. 18:46
 36/154 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólást, nekem is nagyon rosszul esik ez az egész, pont ezért, mert a szeretet feltétel nélküli...(elvileg) de lehet, hogy még mindig rózsaszín ködös vagyok 6 év után?
2013. dec. 16. 18:47
 37/154 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy megfordult az imént a fejemben, a Vőlegényed nem azért akarja, hogy legyen saját kereseted mert ő nem akar közösködni? Ergo külön kassza?

Már nem azért, de én biztos nem mennék hozzá egy ilyen emberhez!!

2013. dec. 16. 18:48
 38/154 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ahogy előzőleg leírtam, nem szeretnék nagy esküvőt, csak a családdal ünnepelni. De amiket leírtál, elgondolkodtatóak.
2013. dec. 16. 18:49
 39/154 anonim ***** válasza:
79%
Sokszor leszel még nem egyenlő (munkahelyi-anyagi szempontból vele): pályakezdő leszel, nem kapsz annyit, mint aki már évek óta ott van, aztán ha elvett feleségül, és jön a baba, otthon leszel állami pénzen, jobb esetben TGYÁS majd GYED, akkor is "ő tart el", mert ezen nem lehet gyereket nevelni, aztán gyerekkel a hátad mögött kérdéses az újra munkába állás, stb. A család attól család, hogy összevetjük a vállunkat és együtt dolgozunk a jobbért, és nem attól, hogy mindenkinek meg van a minimum, amit "hoznia kell" mindig, és ha az alá megy, akkor otthagyjuk az árokparton. Ez a férfi nem családban gondolkodik. Sajnállak érte, mert igen, még vakon hiszed, hogy szerencsés vagy, mert melletted van. Én nem hiszem, hogy így van. Szerintem lehet, hogy 32, lehet kifogásokat találni, pl. hogy "nem érett meg rá", stb. De nézz vele szembe: felnőtt férfiként 6 év után kifogásokat gyárt arra, miért ne vegyen el. Egy kis esküvőre való a _családotoknak_ már van. Az más kérdés, hogy szerintem ő az a fajta, aki feleztetné veled a számlát a végén. Majd a gyerek pelenkaszámlájának felezésekor is gondolj erre! Ne juss el odáig!
2013. dec. 16. 18:52
 40/154 anonim ***** válasza:
91%
A te házadban lakik és még õ keresi, hogy egzisztenciád legyen?En azt mondanàm neki, ha épitesz lakást,akkor megyek csak hozzád!Nahát ez a kapcsolat egy kicsit sántit
2013. dec. 16. 18:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!