Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért gondolkodunk ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manó88 kérdése:

Miért gondolkodunk ennyire másképp az esküvő témáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 éve vagyunk együtt a vőlegényemmel, nagyjából ugyanennyi ideje együtt is lakunk. 2 éve kérte meg a kezem, de az esküvő még várat magára. Én nagyon szeretném, ha jövőre lenne, de ő inkább még várna vele még egy évet. Azt mondja, hogy ő egy egzisztenciával rendelkező nőt szeretne feleségül venni. Egyenlőre még pályakezdő diplomás vagyok, nem sikerült még munkát találnom a szakmámban, de nagyon igyekszem. Nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mert szeretem amit tanultam és önálló, anyagilag független dolgozó nő szeretnék lenni. Mondtam neki, hogy nekem nem fontos a hatalmas lagzi, és nem azért szeretnék hozzámenni, hogy eltartson, hanem egy következő, fontos lépcsőfoknak tartom a kapcsolatunkban a házasságot. Ha felhozom a témát, hogy legyen jövőre az esküvő, legalább az időpontot tűzzük ki (én szeptemberre gondoltam, hogy addig tényleg tudjak rendesen munkát találni és gyűjtögetni), úgy érzem mintha ő fülrágásnak érezné a dolgot. Ha nem mondom, magamban tartom a dolgokat és rosszkedvű vagyok emiatt, megkérdezi mi a bajom. Nem akarom őt sem piszkálni, mert nem ez a rendje a dolgoknak, de ha magamban tartom, hogy rosszul esik, az is rossz. Hogy találjam meg az arany középutat vagy tényleg minden menyasszony így be van sózva? Próbálok türelmes lenni, mind a munkakeresés/esküvő témát illetőleg, de nagyon nehéz. (26 L és 32 F)

2013. dec. 16. 17:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/154 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ő-a nagy Ő- nem szeret igazán- kár ezen gondolkoznod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. dec. 16. 17:51
 12/154 anonim ***** válasza:
65%
Pont én is ebben a szituációban vagyok. Mármint ahogy írtam előzőleg is, hogy én is pályakezdő vagyok és nagyon nehezen találok állást. Fél éve lakom a párommal, szülők támogatnak és amit tőlük kapok pénz, abból megyünk bevásárolni ennivalót. A párom fizeti az albérlet díját meg még jó pár dolgot. Én is egyenlőre ennyivel tudok hozzájárulni. De közben minden nap küldözgetem az önéletrajzomat, ahova csak tudom, hogy hátha sikerül már valami. Mondjuk itt lehet, hogy majd sokan elítélnek amiatt, hogy nekünk a család állja majd a lagzi nagy részét. Előre mondom, hogy mi nem kértük a családot és nem is vártuk el, hogy ők fizessék, hanem nálunk ez családi hagyomány, mert a szüleink esküvőjét is anno a nagyszüleink állták. Hangsúlyozom, azért szeretnék minél hamarabb álláshoz jutni, hogy a 2 családnak minél kevesebbel kelljen a lagzihoz hozzájárulnia.
2013. dec. 16. 17:57
 13/154 anonim ***** válasza:
80%

NAgyon egyetért mindenki...

én meg azt mondom, nekem ez furcsa. Mi lesz, ha most találsz munkát, aztán elveszíted? Akkor elhagy???

2013. dec. 16. 18:01
 14/154 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt engem sértene ez a kijelentés, hogy egy egzisztenciával rendelkező nőt akar elvenni. És ha nem találsz munkát még sokáig? Sajnos manapság nagyon nem úgy működik hogy na végeztem, rögtön százezreket keresek. Tudom mert nyáron államvizsgáztam és januártól lesz csak munkám, azt is úgy hogy családi kapcsolat révén egy iszonyatosan szerencsés véletlennek köszönhetem... De barátnőim közül, akik velem végeztek, egyiknek sincs még kilátásban sem munka.

Másrészt én is 5 éve vagyok a párommal és borzasztóan szeretnék már esküvőt én is, meg minden, de egyszerűen eszembe sem jutott addig ezt felhozni, míg nincs munkám. Most ha minden jól megy itt, 1 év alatt sikerül egy árát összespórolni és így már elkezdtünk nagyjából körberajzolni, hogy mikor, hogy legyen. Még ha csak 2 tanús esküvőtök is lenne, szerintem te is nyugodtabb lennél, ha már dolgozó emberként mennél férjhez. 22L

2013. dec. 16. 18:02
 15/154 anonim ***** válasza:
42%

Szóval a tanácsom, amit én is csinálok:

Próbálj meg minél hamarabb valami állást elfogadni. Lehet, hogy nem álmaid állása lesz, de szorítsd össze a fogad, ahogyan én is tenni fogom. Most nektek is nagy szükségeket van a pénzre és próbáld meg függetleníteni magad a családodtól, hogy ne szorulj arra, hogy támogatniuk kelljen. Sok sikert neked is! :)

2013. dec. 16. 18:03
 16/154 anonim ***** válasza:
77%
10: Lehet, hogy pont ettől fél, hogy ez a házassággal megváltozik. Ez a saját egzisztencia egészen pontos kifejezés erre. szerintem ezt kell lefektetni, hogy ezentúl is így lesz, és akkor elvesz. De Teneked miért sürgős, mennyivel lesz jobb, ha házas leszel, mi változik?
2013. dec. 16. 18:09
 17/154 anonim ***** válasza:
77%

És mi az egzisztencia? Megkötötte a nettó fizetésed? Vagy hogy mennyi legyen a megtakarításod?

Azt értem, hogy mind a ketten dolgozzatok, az szerintem jogos.

2013. dec. 16. 18:11
 18/154 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, nemcsak az álom melóra várok, hanem próbálok mindenféle állásra jelentkezni. Remélem hamarosan találok munkát, és tényleg egyenrangú félként fog tekinteni rám.
2013. dec. 16. 18:11
 19/154 anonim ***** válasza:
87%

Két dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy ez csak egy kifogás, ami jól jön neki, hogy ne kelljen még elvennie. Vagyis ő még nem akar házasodni, hiába kérte meg a kezed.

A másik, hogy nem akarja, hogy neki kelljen eltartania téged. Amit nem nagyon értek, mert nyilván keresel munkát, de ha pont lesz pár hónap, amíg nem találsz, akkor azért 6 év után belefér, hogy kibírja, hogy addig csak ő keres.

Szerintem itt alapjában véve lehet valami gond. Nagyon úgy tűnik, hogy ő egyáltalán nem is akar elvenni téged.

2013. dec. 16. 18:14
 20/154 A kérdező kommentje:
Igen, az teljesen jogos, hogy mindketten dolgozzunk. De egyszer azt mondta, hogy dolgozzak legalább 1 évet. Én ezen teljesen kiakadtam, hogy miért kell feltételekhez kötni a házasságot. Utána szerintem ő is erősnek érezte ezt a kijelentést, mert nem mondta többet.
2013. dec. 16. 18:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!